Tusenvis av nettsteder blir hacket hvert år, og de fleste av dem blir kompromittert på grunn av deres dårlige sikkerhet.


Som du vet er brute force angrep et av de vanligste angrepene som blir gjort av hackere. Det er direkte relatert til påloggingssiden til nettstedet.

Jeg er sikker på at du har lest det mange ganger at det er viktig å ha et sikkert admin-brukernavn og passord. Og det viktigste er at du fortsetter å endre brukernavnet.

Noen ganger glemmer folk at det å bruke en offentlig wi-fi kanskje ikke er så sikkert som de tror. Så det anbefales aldri å logge inn på nettstedet ditt mens du er på et offentlig sted.

Hvis du har brukt WordPress i noen år, kan det hende du ikke gjorde det da du tidligere installerte WordPress for første gang, brukernavnet pleide å være "admin."

Det er standard brukernavn, men ikke lenger. I dag tilbyr webhotellfirmaer et alternativ å velge brukernavn mens du installerer WordPress.

I denne opplæringen skal du lære den enkleste måten å endre brukernavnet ditt ved å bruke cPanel.

Få tilgang til databasen for å oppdatere brukernavnet gjennom tabellene

Du må vite at påloggingsdetaljene er lagret i databasen til nettstedet. Du må få tilgang til det ved å bruke phpMyAdmin.

Jeg håper du kjenner prosessen. Hvis du ikke gjør det, skal jeg gå gjennom deg. Bare følg trinnene som er nevnt nedenfor.

Trinn 1

Logg inn på cPanel-kontoen til webhotellet ditt. Avhengig av hvilken webhotell du velger, kan utseendet være forskjellig, men alternativene vil være de samme.

Hvis du bruker Bluehost, vil det hele være blått, men hvis du bruker Inmotionhosting, vil du se den siste versjonen av cPanel. Og det gjør du når du har Siteground som webhotell.

Søk etter databaser og klikk på phpMyAdmin ikon.

Trinn 2: – Når du har gjort det, åpnes en ny fane for deg. Fra navigasjonsmenyen til venstre, må du velge navnet på databasen til nettstedet ditt.

Jeg håper du vet det. Hvis du ikke gjør det, må du gå tilbake og åpne databaseveiviseren for å sjekke den.

Bare klikk på navnet, så ser du mange nye databasetabeller foran deg. Her kan du se, wp_ er databasetabellprefikset, men det er ikke nødvendig at du finner den for databasen din.

Av sikkerhetsgrunner anbefales det alltid å oppdatere det etter installasjon av WordPress. Så kanskje sikkerhetsplugin din har oppdatert den.

Trinn 3

Når du er her for å endre admin-brukernavnet, må du åpne wp_users databasetabell. Bare klikk på den, så kan du se listen over brukere som er tilgjengelige på nettstedet ditt.

Trinn 4

Du kan bli forvirret etter å ha sett de forskjellige typene karakterer. Men det er helt greit. Det er ingenting å bekymre seg for.

Alt du trenger er å klikke på Redigere lenken vises foran brukernavnet du vil endre. Hvis du er forvirret som om hvilket brukernavn du vil oppdatere, la meg gjøre det klart.

Under Brukerinnlogging tabell, kan du se ditt nåværende brukernavn. Velg den du vil oppdatere.

Trinn 5

Du vil se en ny side med samme informasjon om brukeren. Den eneste forskjellen er at her ser du kolonnene i stedet for rader.

Det er ikke mye å gjøre her. Alt du trenger er å erstatte det gamle brukernavnet med et nytt som vises i Brukerinnlogging rad.

Ikke bry deg om varchar og alle andre tekniske detaljer. Bare oppdater brukernavnet og klikk på knappen vist nedenfor. Du finner den etter å ha rullet litt.

Prøv nå å logge på med det nye brukernavnet ditt, og hvis det fungerer, gratulerer, har du endret admin-brukernavnet for ditt WordPress-nettsted.

Mens du gjør det, lurer du kanskje på kallenavn av brukeren. Vel, du kan se på skjermdumpen, i dette tilfellet, "rot" er brukernavnet så vel som kallenavnet.

Men jeg kunne endre det, men det gjorde jeg ikke. I ditt tilfelle vil det være annerledes. Avhengig av ditt valg, kan du oppdatere det.

Merk: Denne metoden brukes når du ikke har tilgang til WordPress-administratorpanelet.

Noen ganger når du er låst fra admin-dashbordet, må du endre brukernavnet for å få tilgang til nettstedet.

Som jeg nevnte før, er databasen nøkkelen til mange viktige detaljer på nettstedet.

Jeg håper du enkelt kan oppdatere ditt nåværende brukernavn

Å ha en bakdør på et nettsted kan ødelegge alt, så det er alltid bedre å ta alle mulige skritt for å sikre det. Som jeg nevnte ovenfor, er å bli låst ut av nettstedet en av de vanlige WordPress-feilene.

Det er viktig at du skal lære deg å bli kvitt slike feil og liker å skrive på bloggen din.

La oss si at en av dine ansatte håndterte nettstedet ditt, og at han er borte, og at du ikke kan kontakte ham. Og uten brukernavnet kan du ikke logge inn.

Vel, i slike tilfeller kan du endre brukernavnet ved å bruke databasen fra cPanel. Følg veiledningen trinn for trinn, og i løpet av få minutter får du tilgang til nettstedet ditt.

Den samme prosedyren kan følges for å endre passord og kallenavn.

Konklusjon

Dette kan hjelpe deg på to forskjellige måter. Enten opprettholder du sikkerheten til nettstedet, eller du vil ha tilgang til nettstedet når du ikke har en ide om brukernavnet, men har passordet.

La meg fortelle deg at du ikke kan prøve hit og prøvemetode her, fordi hvis sikkerhetsplugin din har påloggingslåsing, kan IP-en din blokkeres.

Så det er bedre å lære den autentiske måten å logge inn på nettstedet ditt. Hvis du fremdeles har noen problemer, kan du gjerne spørre i kommentarfeltet, eller du kan sende en e-post med kontaktskjemaet.

Kos deg med å skrive, fortsett å vokse.

Merk: sikkerhetstrusler på nettet blir mer utbredt for hvert år. En viktig måte å sikre at du er beskyttet er å samarbeide med pålitelige selskaper i vertsindustrien. ledende hosting selskaper vil ikke bare sikre serveren din, men vil også gi deg verktøy for å forbedre sikkerheten på nettstedet ditt. Dette er grunnen til at HostAdvice anbefaler å konsultere med vår liste over de beste webhotellene, der du finner de beste vertsbedriftene i bransjen.

Sjekk ut disse topp 3 cPanel-hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitelighet
10


Priser
9.9


Brukervennlig
9.9


Brukerstøtte
10


Funksjoner
9.9

Les anmeldelser

Besøk ChemiCloud

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Hvordan installere Magento i Cpanel
  nybegynner
 • Slik oppdaterer Drupal til den nyeste versjonen
  nybegynner
 • Slik konfigurerer du e-postvideresendere i cPanel Hosting-kontrollpanelet
  nybegynner
 • Slik installerer du et SSL / TLS-sertifikat på den delte hostingkontoen
  mellomliggende
 • Slik redigerer du CSS for ditt WordPress-nettsted ved hjelp av cPanel Hosting Kontrollpanel
  Ekspert
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me