Du kan alltid akselerere utviklingsprosessen ved å utvikle ditt WordPress-nettsted på din PC eller Mac lokalt. Hvis du allerede har utviklet nettstedet ditt lokalt, må du flytte nettstedet ditt fra din lokale server til et live nettsted.


Krav

 1. Du trenger et fullt tilgjengelig WordPress-nettsted som kjører på en lokal server.
 2. Du vil også trenge en webhotell og et domenenavn.
 3. Til slutt vil du kreve et FTP-program som hjelper deg med å laste opp alt innholdet på det lokale nettstedet til ditt live nettsted.

Spesiell merknad: hvis du ikke har meldt deg på en hostingplan ennå, anbefaler vi at du konsulterer vertsanmeldelsene på HostAdvice. For anmeldelser av WordPress-vertsleverandører, besøk HostAdvices side om beste WordPress Hosting Services.

1. Eksportere lokal WordPress-database

Vi bruker phpMyAdmin for å eksportere lokal WordPress-database.

Du må besøke “http: // localhost / phpmyadmin /”. Klikk deretter på alternativet for din WordPress-database. Se etter Eksporter-knappen i menylinjen øverst, og klikk deretter bare på den.

Når du har klikket på Eksporter-knappen, blir du bedt om å velge mellom de to tilgjengelige metodene. Nemlig at de er “Rask” og “Tilpasset”. Som navnet antyder, vil hurtigmetode være en enkel og rask metode, mens tilpasset metode vil gi deg noen flere alternativer.

Vi anbefaler deg å velge hurtigeksportmetode og deretter til slutt klikke på Gå.

2. Last opp WordPress-filene til ditt live nettsted

Åpne FTP-klienten i dette trinnet. Nå må du koble til webhotellkontoen din i den. Etter å ha gjort dette, vil du være koblet til ditt live nettsted.

Deretter må du laste opp WordPress-filene dine, og du må laste dem opp i riktig katalog. Alt du trenger å gjøre er å velge all den lokale WordPress-filen og deretter laste dem opp på serveren for live-siden.

3. Opprette MySQL-database på ditt live nettsted

FTP-klienten vil ta litt tid å laste opp WordPress-filene dine til din live-server. Du kan utnytte denne gangen ved å starte prosessen med å importere databasen til serveren for ditt live nettsted. I denne artikkelen skal vi ta deg gjennom prosessen med å lage en database ved hjelp av cPanel. Dette er fordi cPanel er levert av de fleste av WordPress-vertsleverandørene.

Først av alt, logg deg på cPanel-dashbordet. Under databaseseksjonen må du klikke på alternativet som sier MySQL Databases Wizard.

Nå vises en ny skjerm. På dette skjermbildet må du opprette en database. Skriv inn navnet på databasen din, og klikk deretter på alternativet Opprett database rett under den.

Nå må vi legge til databasebrukeren.

Du blir omdirigert til en side når du har lagt til brukeren. På denne siden må du angi MySQL-rettigheter for brukeren som nylig er lagt til av deg. Her må du gi alle rettighetene til brukeren og klikke på knappen som leser Gjør endringer.

4. Importer WordPress-databasen på ditt live nettsted

Gå nå til cPanel-oversikten og klikk på alternativet phpMyAdmin som er tilgjengelig under databaseseksjonen. Nå må du klikke på databasen du nettopp opprettet. Din nye database uten tabeller vil bli vist deg av phpMyAdmin. Deretter må du klikke på knappen som leser Import i den samme toppmenyen der Eksporter-knappen er til stede.

Etter å ha klikket på den blir du ført til importsiden. Finn alternativet Velg fil på denne siden, og klikk deretter på det. Nå må du lagre filen du lagret i det første trinnet. For å starte importprosessen, klikk på Gå.

5. Endre nettadressen til nettstedet ditt

I dette trinnet må du endre nettadressen til databasen din. Vi må gjøre dette fordi det er et nødvendig skritt for å få forbindelse til ditt live nettsted.
Hvis du husker, importerte vi en tabell i forrige trinn. Det var wp_options-tabellen. Du må se etter den tabellen i phpMyAdmin. Se etter [prefiks] _opsjoner insted for wp_options i tilfelle du endret prefikset til databasen din.

Deretter må du klikke på koblingen i sidefeltet eller bla gjennom-knappen ved siden av wp_options.
Nå må du lete etter nettadressen under feltet alternativer. Du vil se redigeringsikonet ytterst til venstre på raden. Klikk på den.

Se nå etter kolonnen ‘option_value’ i redigeringsvinduet som nettopp har åpnet. Her vil du se URl for den lokale installasjonen. Du må bytte denne URL-en med den nye nettadressen. Klikk på GO-knappen når du er ferdig.

Nå må du gjenta det samme trinnet for alternativet navn: hjem. Noen ganger kan wp_options-siden være veldig lang og få hodet til å gå rundt. Så du trenger ganske enkelt å finne hjem-fanen. Du kan bruke pagineringspilene til å navigere mellom sidene. Du bør se på den andre siden som den vanligvis er der inne.

6. Sette opp ditt live-nettsted

Nå må du ha lagt merke til feilen ‘Feil etablering av databasetilkobling’ på nettstedet ditt. Nå må vi ordne det.
Bruk FTP-klienten til å koble til nettstedet ditt. Du må redigere filen wp-config.php. Husker du navnet, brukernavnet og passordet vi opprettet i tredje trinn? De skal gis her.
Nå har du bare lastet opp wp-config.php-filen tilbake til serveren etter å ha lagret den.

Nettstedet ditt er live nå!

Nå logger du på WordPress admin panel. Naviger til Generelt under Innstillinger-fanen. Her må du sørge for at nettsteds-URL-en blir korrigert overalt ved å klikke på knappen som leser “Lagre endringer”. Du må også sørge for at alt innlegget må fungere bra. Dette kan gjøres ved å gå til innstillinger og deretter navigere til Permalink-alternativet. Klikk på knappen Lagre endringer.

7. Fiksing av bilder og ødelagte lenker

Denne feilen kan sees på nettstedet ditt. Men ikke få panikk. Det skyldes ikke noen feil i utførelsen av trinnene ovenfor. Men denne feilen råder alltid når du flytter et WordPress-nettsted fra en lokal server til live-server og fra ett domene til et annet.

For å løse denne feilen har du to alternativer. Det ene er å bruke SQL-spørringen mens den andre bruker Velvet Blues WordPress-plugin.
La oss ta SQL-metoden. Følgende er en SQL-spørring. Det vil hjelpe med å fjerne feilen.

OPPDATERING wp_posts SET post_content = Byt ut (post_content, ‘localhost / test /’, ‘www.yourlivesitelink.com/’);

Deretter må du gå til phpMyAdmin. I phpMyAdmin klikker du på databasen og finner SQL i toppmenyen og klikker på den. Endre nettadressene til det lokale nettstedet ditt og liveområdet, og skriv ganske enkelt spørringen ovenfor.

Gå til nettstedet ditt og sjekk grundig. If skulle kjøre jevnt uten feil.

Vi håper at artikkelen vår hjalp deg

Sjekk ut de tre beste WordPress-hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitelighet
9.3


Priser
9.3


Brukervennlig
9.4


Brukerstøtte
9.4


Funksjoner
9.2

Les anmeldelser

Besøk Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Slik sletter du ekstra databasetabeller etter å ha avinstallert et WordPress-plugin
  Ekspert
 • Slik installerer du WordPress på Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerte serveren
  mellomliggende
 • Slik bruker du Amazon RDS med WordPress-installasjonen
  mellomliggende
 • Slik starter du en nettbutikk på WordPress-plattformen
  mellomliggende
 • Hvordan deaktivere MySQL 5 "Streng modus" på en Ubuntu 18.04 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me