Vi kan ikke benekte at hastighet er en av de viktigste faktorene som kreves for å lykkes med nettstedet ditt. Joomla er opprinnelig ikke treg. Det er imidlertid fortsatt ting du kan gjøre for å få det optimale ut av det og øke nettstedets hastighet. I denne opplæringen gir vi deg de helt grunnleggende trinnene du kan ta for å få fart på nettstedet til Joomla 3.


Nedenfor er en rekke ting du kan gjøre enkelt for å øke hastigheten på Joomla:

 • Oppdater regelmessig Joomla og dets utvidelser.
 • Aktiver hurtigbufring av Joomla
 • Aktiver Joomla-komprimering
 • Legg til .htaccess-optimaliseringsregler
 • Reduser størrelsen på bildene dine
 • Fjern eventuelle utvidelser du ikke bruker eller optimaliserer.
 • Bruk optimaliseringsutvidelser

Trinn 1: Oppdater Joomla og dens utvidelser regelmessig

For hastigheten på nettstedet ditt er det viktig å ha den nyeste versjonen av Joomla fordi det er flere kodeforbedringer som følger med hver versjon. Selv der endringene ser små ut, klarer vanligvis nyere Joomla-versjoner bedre enn eldre. Du kan få flere tips om hvordan du oppdaterer Joomla til den nyeste versjonen ved å sjekke veiledningen vår om hvordan du oppdaterer Joomla.

Å oppdatere Joomla-utvidelsene regelmessig er like avgjørende for hastigheten på nettstedet ditt som selve Joomla. Du kan få flere tips om hvordan du regelmessig oppdaterer Joomla 3-komponenter, moduler og plugins ved å se veiledningen vår om hvordan du oppdaterer Joomla Extensions.

Trinn 2: Aktiver Joomla Caching

Hvis du ikke aktiverer hurtigbufring av Joomla, betyr det at hver gang besøkende besøker noen av sidene dine, må Joomla gjøre en rekke ting. Slike ting inkluderer å måtte hente innholdet fra databasen, laste inn alle plugins, komponenter og moduler som du har installert, laste inn malfilen din og kombinere alle disse tingene til en enkelt side. Selv uten å si det, er det åpenbart at prosessen tar tid. Det er dette problemet det innebygde hurtigbufringssystemet Joomla prøver å løse.

Der cachen er aktivert, lagrer Joomla første gang en besøkende laster siden din, resultatet fra handlingene beskrevet over. Deretter vil alle de påfølgende besøkende ganske enkelt få den lagrede versjonen av websiden som om det var en vanlig, ren HTML-fil. Naturligvis veier dette mye lettere og lastes også mye raskere. Så du ser hvorfor ikke hurtigbufring kan ignoreres hvis du vil ha en hurtighastighet på Joomla.

Hvis du vil aktivere Joomla-hurtigbufferen, klikker du først på System og klikk deretter på Global konfigurasjon.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Etter det må du gå til System fane for å få tilgang til hurtigbufferinnstillingene.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

De Bufferinnstillinger finnes på høyre side av denne siden. Se etter cache etikett og klikk på rullegardinmenyen nær den. Velg PÅ – Konservativ hurtigbufring alternativet fra listen over viste alternativer. Progressiv hurtigbufring som er det andre tilgjengelige alternativet fungerer på en litt annen måte. Det lagrer den hurtigbufrede versjonen av nettstedet ditt for alle besøkende. I noen spesielle tilfeller er det nyttig, men vi anbefaler ikke at du bruker det, bortsett fra at du virkelig er sikker på at du trenger å aktivere et slikt hurtigbufringssystem.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

I det øyeblikket du er ferdig med å stille inn hurtigbufringen Konservativ hurtigbufring, til det grønne Lagre knappen øverst på siden og klikk på den.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Det er et siste skritt du må ta før Joomla-hurtigbufringssystemet faktisk kan begynne å fungere, og det er å aktivere plugin-modulen til System – Cache core Joomla 3. For å gjøre dette, klikk på utvidelser og klikk deretter på Plugin Manager.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

I dette feltet kommer du til å komme over en massiv liste over alle programtilleggene som er installert i Joomla-applikasjonen for øyeblikket. Den raskeste måten å finne cache-plugin-en er å søke etter den i søkefeltet. Bare skriv inn cache og klikk på lupen ved siden av søkefeltet.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Så snart du gjør det, System – Cache plugin vil vises og en rød kryss-knapp vises ved siden av den som viser at plugin er deaktivert. Klikk på den røde knappen for å endre statusen til aktivert.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Etter det endres statusknappen ved siden av cache-plugin til grønt og det vises en melding som viser at du har aktivert plugin-en vellykket.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Gratulerer! Du har nå et aktivert og funksjonelt hurtigbufringssystem for Joomla.

Trinn 3: Aktiver Joomla-komprimering

Komprimering er en annen ting som vil forbedre ytelsen til Joomla nettstedet betydelig. Siden som besøkende på nettstedet ditt vil laste ned, blir komprimert før det blir gitt dem hvis du aktiverer det interne Joomla-komprimeringssystemet. Nettsiden din vil lastes mye raskere når den reduseres gjennom komprimering. For å aktivere Joomla-komprimering, logger du først på adminområdet ditt og klikker på System og så videre Global konfigurasjon.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Det er mange innstillinger på denne siden. Gå til Server fane for å se alternativene relatert til serveren du kan endre.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Når du er her, identifiser Gzip-sidekomprimering etikett og klikk på Ja -knappen ved siden av for å aktivere Gzip-komprimering for Joomla.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Når indikatoren blir grønn, betyr det at komprimeringen har blitt aktivert. En siste ting er å klikke på det grønne Lagre knappen øverst til venstre på siden for å lagre endringene du har gjort.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Det er alt. Joomla 3-nettstedet ditt har blitt komprimert. Du kan teste Gzip-komprimeringen med hvilket som helst av de flere gratis online verktøyene, for eksempel http://checkgzipcompression.com. Du bør se en melding som melder deg om at komprimeringen er aktivert. Du vil også bli varslet om endringen i størrelsen på sidene dine. Se fra skjermdumpen nedenfor at vi har redusert størrelsen på prøvesiden vår med tre ganger bare ved å aktivere komprimeringen.

Slik forbedrer du Joomla-hastigheten

Det er viktig å huske på at å aktivere Gzip-komprimering kan forårsake feil i noen tilfeller. Den mest sannsynlige årsaken til slike feil er enten at Gzip ikke er installert eller ikke riktig konfigurert på serveren din.

Trinn 4: Legg til .htaccess-optimaliseringsregler

Hva .htaccess-filer gjør er å forbedre måten webserversene laster inn på nettstedet ditt. Hvis du legger til et antall regler på slutten av .htaccess fil, vil ytelsen til ditt Joomla-nettsted forbedres.

 • ETag – Dette lar nettlesere vite når et bestemt bilde allerede er lastet ned, og kan hentes fra cachen til den lokale nettleseren i stedet for å hentes fra serveren.
 • Utløper topptekster – Dette ligner ETag, men skiller seg ut ved at det lar deg angi separate utløpstider for forskjellige filtyper.
 • AddOutputFilterByType DEFLATE – Dette fjerner tomme linjer, brudd og mellomrom i kildekoden til dine kompilerte HTML-filer.

########## Begynn – ETag-optimalisering
## Denne regelen vil opprette en ETag for filer bare basert på modifiseringen
## tidsstempel og deres størrelse.
## Merk: Det kan forårsake problemer på serveren din, og du må kanskje fjerne den
FileETag MTime Size
# AddOutputFilterByType er nå avskrevet av Apache. Bruk mod_filter i fremtiden.
AddOutputFilterByType DEFLATE text / ren tekst / html text / xml text / css-applikasjon / xml-applikasjon / xhtml + xml-applikasjon / rss + xml-applikasjon / javascript-applikasjon / x-javascript
# Aktiver utløpskontroll
Utløper Aktiv på
# Standard utløp: 1 time etter forespørsel
ExpiresDefault “nå pluss 1 time”
# CSS og JS utløp: 1 uke etter forespørsel
ExpiresByType text / css “nå pluss 1 uke”
ExpiresByType-applikasjon / javascript “nå pluss 1 uke”
ExpiresByType-applikasjon / x-javascript “nå pluss 1 uke”

# Bildefiler utløper: 1 måned etter forespørsel
ExpiresByType image / bmp “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / gif “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / jpeg “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / jp2 “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / pipeg “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / png “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / svg + xml “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / tiff “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / vnd.microsoft.icon “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / x-icon “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / ico “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / icon “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType tekst / ico “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType-applikasjon / ico “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType image / vnd.wap.wbmp “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType-applikasjon / vnd.wap.wbxml “nå pluss 1 måned”

ExpiresByType-applikasjon / smil “nå pluss 1 måned”
# Lydfiler utløper: 1 måned etter forespørsel
ExpiresByType audio / basic “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType audio / mid “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType audio / midi “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType audio / mpeg “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType audio / x-aiff “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType audio / x-mpegurl “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType audio / x-pn-realaudio “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType lyd / x-wav “nå pluss 1 måned”

# Utløp av filmfiler: 1 måned etter forespørsel
ExpiresByType-applikasjon / x-shockwave-flash “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType x-world / x-vrml “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType video / x-msvideo “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType video / mpeg “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType video / mp4 “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType video / quicktime “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType video / x-la-asf “nå pluss 1 måned”
ExpiresByType video / x-ms-asf “nå pluss 1 måned”

Trinn 4: Reduser bildestørrelsen

Bilder er en viktig komponent på nettstedet ditt. I de fleste tilfeller kan du optimalisere bilder. Nedenfor er en rekke tips du ikke bør overse når du bruker bilder på sidene dine:

 • Ikke bruk store bilder bare for å skalere dem ved hjelp av HTML. Nettleseren din bruker litt tid på å skalere bildene, og til slutt ser de dårligere ut enn originalen.
 • Sørg for å optimalisere bildene dine. Enkle verktøy som kan redusere størrelsen på bildene dine, men ikke redusere kvaliteten, er tilgjengelige i applikasjoner som Adobe Photoshop og online tjenester som Smush It.
 • Forsikre deg om at du ikke fyller en side med for mange bilder. Hvis artikkelen din inneholder mange bilder, kan du prøve å dele den opp i flere sider.

Trinn 5: Fjern utvidelser som du ikke bruker eller ikke optimaliserer

Systemressurser, diskplass og database er nødvendig for driften av hver Joomla-utvidelse du legger til på nettstedet ditt. Den totale størrelsen på nettstedet ditt vil bli økt, og det vil bli tyngre hvis du har for mange utvidelser. Du bør derfor sørge for at du bare lar utvidelser du faktisk bruker installeres på Joomla-siden din.

Vanligvis tester folk forskjellige plugins, moduler og komponenter, og så glemmer de å fjerne dem etter at de er ferdige med dem. For å sikre at det ikke er noe unødvendig innhold lagt til nettstedet ditt, bør du ta litt tid rutinemessig for å rydde opp i slike utvidelser.

I tillegg, når du har valgt de beste utvidelsene for funksjonaliteten du vil legge til på Joomla-siden, må du huske å se etter brukeranmeldelser om belastningen den skaper. Komponenter som er dårlig skrevet, kan veie ned ytelsen til hele nettstedet.

Trinn 6: Bruk optimaliseringsutvidelser

Ytelsen til ditt Joomla-nettsted kan forbedres med mange eksisterende utvidelser. Følgende anbefales av de mange års erfaring vi har tilegnet oss å jobbe med Joomla nettsteder.

 • JCH Optimize – Denne utvidelsen kombinerer JavaScript og CSS. Den kombinerer også bilder til sprites i tillegg til å forenkle og komprimere JavaScript.
 • Jbetolo – Denne har hele funksjonaliteten som JCH Optimize har i tillegg til CDN-støtte.
 • JotCache – En utvidelse som forbedrer det innebygde cache-systemet til Joomla.
 • Cache Cleaner – Ansvarlig for rengjøring av cachen fra adminpanelet til Joomla.

Konklusjon

Selv om trinnene ovenfor kan virke komplekse og skremmende, oppveier fordelene ved å implementere dem nøye på Joomla-nettstedet mye kostnadene. Det vil belønne de besøkende med en tilfredsstillende nettopplevelse og belønne deg med flere besøkende.

Sjekk ut disse topp 3 Joomla hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitelighet
10


Priser
9.9


Brukervennlig
9.9


Brukerstøtte
10


Funksjoner
9.9

Les anmeldelser

Besøk ChemiCloud

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Hvordan tillate eller nekte globale tillatelsesnivåer i Joomla 3
  mellomliggende
 • Hvordan legge til A “Lag artikkel” Menyelement Type og opprett en modul i Joomla 3
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me