Hva er PrestaShop?

PrestaShop er en gratis, funksjonsrik, åpen kildekode-e-handelsløsning. Du kan drive butikker i skyen eller via selvhosting ved hjelp av PrestaShop.


1. Last ned installasjonsarkivet

Alle installasjonsfilene finner du på det offisielle PrestaShop-nettstedet. Først av alt, må du gå til det offisielle nettstedet for å laste ned installasjonsfilene. Da må du trekke ut installasjonsarkivet til datamaskinen din.

Du vil se en mappe som inneholder installasjonsfilene til PrestaShop når utvinningsprosessen er fullført. I samme mappe vil du også se en HTML-fil som vil omdirigere deg til PrestaShop-dokumentasjonen.

Nå må du laste opp alle filene som finnes i den ekstraherte mappen på hostingkontoen din, som vil opprette en ny tom database.

2. Laste opp installasjonsfiler

For dette trinnet er FTP-tjeneste nødvendig. Du trenger FTP-tjenesten for å laste opp installasjonsfilen, eller du kan bruke cPanel File Manager.

Nå oppstår spørsmålet om hvor du vil laste opp installasjonsfilene oppstår. Dette avhenger fullstendig av din preferanse for tilgjengeligheten til applikasjonen.

For eksempel, hvis du ønsker at søknaden din skal være tilgjengelig gjennom domenenavnet ditt, må du laste opp filene i mappen “public_html”.

Men hvis du ønsker at søknaden din skal være tilgjengelig gjennom et underdomen eller en undermappe, må du laste opp installasjonsfilene i den tilsvarende mappen som vanligvis er i mappen public_html i stedet for å laste opp direkte til mappen public_html.

3. Opprette en database

Nå må du opprette en database ved å gå til cPanel og deretter navigere til MySQL-databaser.

Som et alternativ kan du bruke MySQL Database Wizard. Etter alt dette vil du kunne få brukernavn og passord for databasen. Og husk å merke dem for ytterligere referanse.

4. Starte PrestaShop-installasjonen

Nå må du huske stedet der du lastet opp installasjonsfilene.

Dette er viktig fordi hvis du lastet opp filene direkte inn i mappen som heter “Public_html” så kan du få tilgang til installasjonsgrensesnittet ved å legge til “installere/” streng rett etter domenet ditt. For eksempel ditt domenenavn.com/install/

Eller i tilfelle du tilfeldigvis har lastet opp installasjonsfilene i en hvilken som helst undermappe, kan du få tilgang til installasjonsgrensesnittet ved å skrive inn domenenavnet ditt og deretter undermappenavnet og til slutt installasjonen / strengen. For eksempel ditt domenenavn.com/subfolder/install/

5. Installasjon

Det er veldig enkelt å installere PrestaShop.

Først må du velge ditt språk.

Deretter vil du bli presentert lisensavtalen som du trenger å gå med på for å komme videre.

Deretter kjøres en kompatibilitetstest for å sjekke om alle kravene er oppfylt eller ikke. Du blir avansert til neste trinn hvis alle kravene er oppfylt, og du klikker neste.

Nå må du oppgi noe ‘Informasjon om butikken din’ og ‘kontoen din’. Brukernavnet og passordet under ‘Kontoen din’ delen kreves ved innlogging.

Deretter må du fylle ut fem databaserelaterte felt. Imidlertid er det første feltet allerede fylt ut og det skal ikke gjøres noen endring i det.

Neste felt lyder ‘Databasens navn’. Her må du oppgi navnet på databasen du nylig har opprettet i denne opplæringen.

Husker du at jeg ba deg notere innloggingsinformasjon for ovennevnte database? Brukernavnet må legges inn her i det tredje feltet som sier “Database login”.

I det neste feltet sier det ‘Databasepassord ‘, må du fylle passordet som tilsvarer brukernavnet gitt ovenfor.

Du må endre neste og siste felt, det vil si ‘Tabeller-prefiks’, hvis du vil ha et spesifikt prefiks for databasens. Eller la det være som det er det som ikke er tilfelle.

Klikk deretter på knappen som leser “Test databaseforbindelsen din nå!” Hvis alt fungerer bra, vises en melding om “Database er tilkoblet” rett under knappen. Klikk deretter på neste -knappen nederst til høyre for å starte installasjonen.

Så snart installasjonsprosessen er fullført, vises en ny side som inneholder informasjonen som kreves for å få tilgang til butikken. Alternativer for å få tilgang til butikken din fra frontenden eller baksiden vil også være tilgjengelige der ‘Front Office’ og ‘Back Office’.

Spesiell merknad: PrestaShop krever, som andre e-handelshotellplattformer, en pålitelig, pålitelig hostingtjeneste av topp kvalitet for å la bedriftene vokse og gi kundene dine en god handleopplevelse. Vurder å bruke en vertstjeneste som spesialiserer seg på e-handel: her er HostAdvices liste over de beste e-handelstjenestene.

Merk: Ikke glem å slette installasjonsmappen etter installasjonen

Jippi! Du er nå klar til å bruke PrestaShop.

Alt for denne artikkelen. Vi håper at artikkelen vår hjalp deg

Sjekk ut disse topp 3 cPanel-hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitelighet
10


Priser
9.9


Brukervennlig
9.9


Brukerstøtte
10


Funksjoner
9.9

Les anmeldelser

Besøk ChemiCloud

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Hvordan installere Magento i Cpanel
  nybegynner
 • Slik installerer du OsCommerce i cPanel Hosting-kontoen
  nybegynner
 • Hvordan lage et underdomene ved hjelp av cPanel
  mellomliggende
 • Slik konfigurerer du SSL / TLS-kryptering på Magento
  mellomliggende
 • Slik sikkerhetskopierer du nettstedet ditt ved hjelp av cPanel
  nybegynner
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me