Joomla akkurat som de fleste CMS-er er PHP- eller MySQL-baserte. Det betyr at hvis du har et nettsted og ønsker å generere riktig HTML som skal vises for brukere, må du gjøre mye behandling, inkludert å hente innholdsdataene fra databasen og deretter samle dem til en HTML-side. Bufring forsøker å overvinne denne prosessen ved å bruke den allerede laget HTML fra Joomla på nytt. Som et resultat innser du økt lastetid på websidene dine.


Bufring er en smart måte å vise brukeren den lagrede visningen av websider uten å måtte trekke dem ut fra databaser hver gang brukerne trenger dem. Heldigvis tilbyr Joomla fleksible verktøy for å oppnå forskjellige konfigurasjoner som mange eiere av nettsteder trenger. Dette spenner fra modulinnstilling hurtigbufring til hurtigbufring basert på helsides kritisk.

I denne opplæringen ser vi på hvordan du konfigurerer hurtigbufring av Joomla Page.

Joomla har noen kritiske skritt for å begynne å cache.

La oss komme i gang.

Trinn 1: Bufferinnstillinger

Vi skal starte med å aktivere hurtigbufring gjennom den globale konfigurasjonen. Gå til System for å gjøre det > Global konfigurasjon

For å få tilgang til Cache Settings-siden, klikker du på “System” -fanen.

Begynn med “Cache” -valget på denne siden. Her ser du tre Cache-alternativer. Du må velge et av valgene dine i henhold til nettstedets krav.

Velg “ON-Conservative Caching” fra de tre alternativene eller velg “ON-Progressive Caching” for å avsløre de ekstra hurtigbufringsalternativene.

La oss bli litt detaljerte om Cache-deaktivert funksjon og forskjellen mellom de to ON-alternativene.

OFF-cache deaktivert

Dette cache-alternativet hjelper deg med å deaktivere alle andre cache-alternativer på nettstedet ditt. Hvis du ikke trenger standardinnstillingene for Joomla-hurtigbufring, kan du deaktivere dem ved å velge dette alternativet.

ON-konservativ caching

Dette er den minimale hurtigbufringen som tilbys av Joomla. Når en bruker besøker en side på nettstedet ditt, kontrollerer Joomla hurtigbufferfilen for å se etter en side som ikke er utgått. Hvis det er en, vil Joomla presentere katalogen for brukeren. Hvis siden som ikke er utgått, ikke finnes i katalogen, bruker Joomla verktøyet for å lage en annen hurtigbufret side for brukeren. Den samme siden vil bli presentert for andre brukere så lenge det ikke eksisterer en side som ikke er utgått. Som et resultat velger de fleste nettstedsbrukere å bruke denne versjonen av Joomla-hurtigbufring. Det er et flott alternativ hvis du vil gjøre hyppige oppdateringer på nettstedet ditt.

PÅ-Progressiv hurtigbufring

På et Joomla-nettsted kan du komme over moduler som fremdeles inneholder innhold. Progressiv hurtigbufring er et flott alternativ å ta et komplett øyeblikksbilde av alle modulene på forskjellige sider. I denne modulen, når en bruker besøker websiden din, vil Joomla sjekke cache-mappene for å trekke alle sider som ikke er utgått for den brukeren. Hvis det er en, blir denne katalogen presentert for brukeren, men hvis det ikke er noen, vil Joomla opprette en annen hurtigbufret side for brukeren. Men i dette tilfellet vil denne siden være utilgjengelig for andre brukere inntil den utløper.

Trinn 2: Cache Handler

Joomla bruker Cache Handler-mekanismen for å opprette hurtigbufferen. Dette alternativet finnes i hurtigbufferinnstillingene. Som standard er Joomla Cache Handler “File”, men du kan velge et annet cache-alternativ hvis du er ekspert på å bruke forskjellige cache-behandlere. Ellers er det en kompleks prosess.

Trinn 3: Plattformspesifikk hurtigbufring

Bortsett fra de vanlige hurtigbufringsalternativene, er det andre forskjellige alternativer for forskjellige enheter. Dette tillater brukere av å se forskjellige sider på stasjonære maskiner eller mobile enheter.

Beskrivelsen av disse alternativene ser slik ut:

Trinn 4: Cache Lifetime

Dette er hvor lang tid en hurtigbufret versjon av siden din kan brukes før den blir oppdatert på Joomla.

I hurtigbufferinnstillingene finner du Cache Time-alternativet for å stille inn tiden i minutter. Jo mer dynamisk nettstedet ditt er med hyppige oppdateringer, jo lavere bør hurtigbuffertiden være.

I dette tilfellet er standardbuffertiden 15 minutter. Du kan endre tiden avhengig av frekvensen du publiserer nytt innhold på nettstedet ditt.

Trinn 5: Joomla Page Caching

Det endelige alternativet med hurtigbufring av Joomla er Page Cache.

Ved å aktivere dette alternativet kan Joomla enkelt buffer alle sider inkludert artikler, moduler og alt annet på nettstedet ditt.

Gå til Utvidelser for å aktivere Page Cache > Plugins. Skriv inn “cache” i søkemenyen og søk.

Page Cache-pluginen vises. Endre statusen til “Aktivert.”

Husk å lagre for å bruke endringene.

Trinn 6: Nettleserbuffer

Gå til Utvidelser for å aktivere nettleserbufferen > Plugins. Sett hurtigbufringsalternativet til brukerleseren til Ja.

Ved å aktivere hurtigbufring av nettleseren er det lettere å lagre en kopi hver gang en bruker ser på et bilde eller en side. Hvis du av en eller annen grunn ønsker å få tilgang til siden på et senere tidspunkt, trenger du ikke å skynde deg til internett for å søke etter en ny kopi, men du kan få tilgang til den lagrede versjonen.

Ekskluder menyelementer i sidebuffer

Etter introduksjonen av Joomla versjon 3.5, er det nå enklere å ekskludere noen menyelementer fra Page Cache som du ikke trenger å cache.

Klikk på valgboksen ovenfor for å avsløre alle tilgjengelige menyelementer.

Fjern nettadresser

Til slutt har Joomla en tilleggsfunksjon i Cache-plugin-programmet for å hjelpe deg med å ekskludere bestemte nettadresser.

Hvis du utfører hyppige oppdateringer på Joomla-nettstedet ditt, er det å bruke Page Cache et flott alternativ. På den annen side, hvis du oppdaterer innholdssidene regelmessig, men modulene dine forblir de samme, vil Progressive Caching være det beste alternativet. Du kan bruke Conservative Caching for å sikre at Page Cache er aktiv for alle modulene som er tilgjengelige på en bestemt side.

Konklusjon

Bufring kan være en stor forbedring av ytelsen til nettstedet ditt med mange tilgjengelige alternativer. Joomla kan være et komplekst program, men det anbefales å bruke prøveversjonen først for å finne ut hva som fungerer best for nettstedet ditt. Aktivering av noen cache-metoder øker nettstedets ytelse, mens andre kan deaktivere den fullstendig. Så det er viktig å gjøre en ytelsestest før du velger riktig alternativ.

Ta en titt på de tre beste Joomla-hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitelighet
10


Priser
9.9


Brukervennlig
9.9


Brukerstøtte
10


Funksjoner
9.9

Les anmeldelser

Besøk ChemiCloud

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Hvordan aktivere innholdsversjonering i Joomla
  mellomliggende
 • Hvordan installere Joomla innenfra cPanel
  nybegynner
 • Hvordan redigere WordPress sin wp-config.php fil ved hjelp av cPanel
  mellomliggende
 • Slik installerer du WordPress på Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerte serveren
  mellomliggende
 • Hvordan endre WordPress-temaet ditt ved hjelp av phpMyAdmin
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me