På et tidspunkt på datamaskinen din kan du ha brukt eller kommet over en tunnel som krever SSH-tilkobling. Men det du kanskje har gått glipp av, er at det er mulig å bruke en aktiv tunnel for å få tilgang til all ekstern infrastruktur i systemet ditt. Du kan også til og med identifisere en spesifikk port og en respektive IP-destinasjon for å ha direkte tilgang. Dette kan oppnås ved å konfigurere PuTTY.


SSH-protokollen har et unikt tunnelsystem for andre protokoller mens de krypteres. I denne opplæringen vil vi vise deg hvordan du bruker terminalen PuTTY til å lage en SSH-tunnel. I dette tilfellet kan du velge å bruke VPN-, HTTP- eller FTP-tunnel og sikre at du endrer portnumrene avhengig av tunnelen du bestemmer deg for å bruke.

For å demonstrere dette, vil vi bruke Firefox, Internet Explorer og en RDP-aktivert forbindelse for å vise hvordan du bruker en dynamisk tunnel ved hjelp av en SSH-forbindelse og konfigurere den med andre typer protokoll.

Trinn 1: Laster inn gatewayen

Hvis du ikke har gjort det, kan du starte med å opprette SSH-gateway-serveren og lagre den på systemet ditt. Gå nå til listen over lagrede økter og skriv inn navnet ditt, og trykk deretter på Lagre-knappen. Hvis øktene dine allerede eksisterer i listen, klikker du på Laste som figuren nedenfor indikerer:

Trinn 2: Konfigurere PuTTY

Klikk på venstre side Forbindelse > SSH >tunneler. Konfigurer en bestemt lokal port. Du kan angi en port du ønsker å koble til under “Kildeport.” Deretter inkluderer du destinasjonsadressen som er serveren tilgjengelig fra SSH-økten og ikke fra din lokale maskin. Adressen skal settes inn som “Destinasjon” som vist nedenfor:

På tabellen over er det et avsnitt merket “Legg til en ny videresendt port.” Skriv inn et portnummer du ønsker (for dette eksempelet vil vi bruke 5150). La destinasjonsdelen stå tom, og velg deretter delen Dynamisk og Auto radio. Gå videre og klikk på Legg til-knappen. Du bør ha en tekst som viser D5150 i tekstboksen.

Vindussiden skal se slik ut:

På venstre side er kittnavigasjonstreet, klikk på øktnoden og lagre konfigurasjonen.

Merk at det er mulig å konfigurere forskjellige porter for flere servere samtidig. Når du konfigurerer en spesifikk port, vil den omdirigere deg til destinasjonsserveren, og det vil være lettere å konfigurere PuTTY til nettleseren din.

Etter at prosessen med konfigurering er fullført, åpner du RDP-tilkoblingen din og skriver inn din lokale IP-adresse etterfulgt av din lokale konfigurasjonsport i PuTTY.

Trinn 3: Konfigurere SSH-tunnelen

Gå til kategori-menyen og klikk på Tilkobling > SSH > Tunneler. Dette vil være det første trinnet for å starte prosessen. Du kan konfigurere en tunnel på flere måter, i dette tilfellet vil vi dekke konfigurasjonen ved hjelp av nettlesertunnelen.

Trinn 4: Konfigurere systemprogramvaren

Nå kan du gå videre og konfigurere systemprogramvaren. I vårt tilfelle skal vi se på forskjellige metoder for Firefox som gjelder for Chrome, Internet Explorer eller Edge og for RDP-brukere.

Konfigurere Internet Explorer på SSH-tunnelen

Som beskrevet nedenfor, vil innstillingen for konfigurering av Internet Explorer i en tunnel også gjelde for Microsoft Edge og Google Chrome.

For å komme i gang, søk etter kontrollpanelet og klikk på Internett-alternativknappen i Explorer-nettleseren.

Illustrasjonen over skal ta deg til Kontrollpanelets hjemmeside.

Klikk på tilkoblingsdelen og velg LAN-innstillinger.

Kontroller at du bruker en proxy-server for LAN ditt i delen Proxy Server. Trykk på Avansert-knappen.

Angi IP-adressen til verten i Sokker-delen. Ikke glem å ta med den spesifikke porten den er konfigurert med. Klikk OK. I dette tilfellet er vårt eksempel IP-adresse 127.0.0.1 med port 4567.

På dette stadiet bør du legge merke til teksten i dialogboksen. Hvis den eksterne IP-adressen din er forskjellig fra den interne, sjekk delen “Omgå proxy-server for lokale adresser.”

Når du er ferdig med denne prosessen, vil det være enkelt å få tilgang til tunnelen din på Internet Explorer, Chrome eller Edge ved å merke IP-adressen. Bruk IP-adressen din til å vise tjenesten din fra destinasjonsserveren.

I dette tilfellet skal konfigurasjonsresultatene dine ligne figuren nedenfor:

Konfigurere Firefox-nettleseren

Prosessen med å konfigurere Firefox for å bruke en SSH-tunnel er vellykket. Start Firefox-nettleseren, klikk deretter Verktøy, og velg deretter Alternativer-delen.

Slå den Avansert -knappen, øverst til høyre i dialogboksen, og velg Nettverk fane. Du vil se en dialogboks som ser slik ut:

Gå til Innstillinger der en dialogboks som leser Tilkoblingsinnstillinger vises. Trykk deretter på “Manuell proxy-konfigurasjon” -knappen og skriv inn IP-adressen din i SOCKS Host-feltet. Bare på høyre side av SOCKS Host, skriv inn portnummeret du brukte i konfigurasjonen av SSH-tunnelen din i PuTTY. Den komplette boksen skal se ut som figuren nedenfor:

Det er det. Trykk OK-knappen i dialogboksen over, og Firefox er nå konfigurert og klar til bruk.

Konklusjon

Gratulerer! Nå har du en konfigurert SSH-tunnel på PuTTY. Du kan nå fortsette å logge deg på den eksterne serveren din. Dette gjør du ved å bla ned til bunnen av vinduet og trykke på Åpne-knappen. På denne siden vil du se en PuTTY påloggingsdel hvor du skriver inn brukernavnet og passordet ditt. Det er det. Nå kan du åpne tunnelen enkelt og raskt og konfigurere den i nettleseren din.

Sjekk ut disse topp 3 beste webhotelltjenestene

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitelighet
10


Priser
9.9


Brukervennlig
9.9


Brukerstøtte
10


Funksjoner
9.9

Les anmeldelser

Besøk ChemiCloud

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Slik konfigurerer du SSH for en Ubuntu 16.04 VPS fra en Linux-klient
  nybegynner
 • Slik konfigurerer du SSH for Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerte serveren
  mellomliggende
 • Slik bruker du SSH til å sikkerhetskopiere ditt WordPress-nettsted som er vert på en Linux VPS
  mellomliggende
 • Slik endrer du SSH-porten fra standardporten
  mellomliggende
 • Slik overfører du filer fra en ekstern server til en annen ekstern server ved hjelp av SSH
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me