Det er mange filer og mapper til stede i WordPress-katalogen, og du bør vite at .htaccess er en av de viktigste filene. Det er viktig å vite den riktige måten å redigere denne filen på.


Når du installerer WordPress, angir du permalink-strukturene og lagrer dem. .Htaccess-filen blir generert. Det betyr at du kan løse problemet når du ikke finner denne filen i filbehandleren til webhotellet ditt.

Som kjent bruker de fleste av de delte webhotellene. Og det er veldig viktig å holde nettstedet ditt optimalisert fordi delte servere har de begrensede ressursene.

De fleste av ekspertene foreslår at du legger til koden i .htaccess WordPress-filen. Hvordan kan du gjøre det hvis du ikke en gang vet den nøyaktige plasseringen av denne filen?

Nå og da anbefales det å lære det grunnleggende om WordPress og cPanel levert av ditt webhotellfirma.

Jeg kommer til å lede deg gjennom denne prosessen.

En trinnvis guide for å redigere .htaccess WordPress-filen

Du lurer kanskje på noe teknisk. Selv om du ikke har noen kunnskap om koding eller de tekniske aspektene ved WordPress, kan du enkelt oppnå dette

Trinn 1

Logg deg på cPanel ved å bruke webhotellkontoen din. På mange webhoteller kan du finne en AMP med mange verktøy og ressurser.

Det endelige målet er å finne et ikon av cPanel. Klikk på det for å åpne det, og du må finne Files seksjon. Det skyldes at for å få tilgang til nettstedets data, må du åpne filbehandleren.

Åpne filbehandleren. Avhengig av webhotellet ditt, kan utseendet til cPanel være forskjellig, men alternativene vil være like.

Steg 2

Hvis du bare er vert for ett nettsted, kan du finne dataene på det rotkatalog (public_html) men hvis du har flere nettsteder, vil du se de forskjellige mappenavn.

Avhengig av nettstedets type, må du åpne dataene. For hver WordPress-installasjon vil du finne wp-innhold, wp-inkluderer, wp-admin og mange filer.

Søk etter .htaccess fil i listen.

Mange klager over at de ikke finner denne filen sammen med andre mapper og filer. Det er fordi filen er skjult, og den kan ikke sees før du merker av i ruten for å vise alle skjulte filer.

Det kan gjøres ved å klikke på innstillinger knapp. Den er til stede øverst til høyre på skjermen. I cPanel-en din kan det være et annet sted.

Når du har gjort det, vises en popup. Du må krysse av for "Vis skjulte filer" og lagre den.

Oppdater nå root-katalogen din, så finner du .htaccess-filen. Mange webhoteller ber deg velge dette alternativet når du åpner filbehandleren.

Det er ditt ansvar å huske på det.

Trinn 3

Nå er det trinn å kjenne til prosessen for å redigere denne filen. Bare høyreklikk på .htaccess-filen, og du kan enkelt finne et alternativ til "Redigere" den.

Avhengig av webhotellet ditt, vil enten en ny fane åpne eller en popup vises. Det vil bestå av standard WordPress-koder.

For en ny installasjon vil bare omdirigeringskoden være tilgjengelig. Noen mennesker blir forvirrede når de ser kodene. Du trenger ikke redigere noe.

Du trenger bare å kopiere koden din og lime den inn i denne filen. Når du har gjort det, lagrer du filen og kommer tilbake til rotkatalogen.

Oppdater den, og du er ferdig.

Hvorfor trenger du å redigere denne WordPress-filen

Mange WordPress-brukere spør om det er behovet for å redigere denne filen når de kan utføre oppgaven ved hjelp av plugins? Vel, det er alltid bedre å unngå plugins.

Flere plugins har en tendens til å påvirke nettstedets lastetid.

La meg nevne noen få ting du kan gjøre ved å bruke denne filen.

 • Aktiver nettleserbufferen
 • Deaktiver katalogsøking
 • Beskytt mappen wp-innhold
 • Beskytt wp-inkluderer mappe
 • Blokkerer dårlige roboter
 • Lag egendefinerte feilsider

Hver oppgave krever en tilpasset kode for å legge til .htaccess WordPress-filen. Det samme spørsmålet kan stilles igjen.

Du kan gjøre noen få av de ovennevnte tingene ved hjelp av en sikkerhetsplugin. Bare for å avklare legger til og med sikkerhetsplugin koden til .htaccess-filen.

De fleste av dem forstår ikke hvordan WordPress og plugins fungerer.

Hva vil skje hvis du sletter denne filen og hvordan du oppretter en ny

Som diskutert tidligere, er det en av de viktigste filene, og fraværet kan endre SEO-innstillingene på nettstedet. Det er fordi permalinkstrukturen på nettstedet er avhengig av denne filen.

Hvis du har angitt de tilpassede permalinkene for bedre SEO og du sletter denne filen, er det stor sjanse for at de fleste av sidene og innleggene på nettstedet ditt vil vise 404-feilen.

Og jeg er sikker på at du ikke vil støte på noen slik feil. Og i noen tilfeller vises WordPress-påloggingssiden tom.

Så det er bedre å holde det trygt. Og for å lage det trenger du bare å logge deg på WordPress-dashbordet ditt, gå til innstillinger>>Permalinks og du kan angi din favoritt SEO-vennlige permalinkstruktur.

Lagre innstillingene, og en ny .htaccess-fil vil bli generert i WordPress-katalogen på nettstedet ditt. For å sjekke det, må du følge de ovennevnte trinnene.

WordPress er et brukervennlig innholdsstyringssystem, men for å administrere nettstedet ditt, må du lære et par ting om webhotellet.

De fleste selskapene tilbyr cPanel. Mange leverer også Plesk. I henhold til min erfaring er cPanel mye enklere enn noe annet.

Selv om du blir sittende fast et sted, kan du enkelt finne opplæringen. De fleste guider relatert til WordPress er skrevet basert på bruken av cPanel.

Som du allerede har sett, kan du redigere .htaccess WordPress ved å bruke den. Jeg håper du ikke vil møte noen form for vanskeligheter. Selv om du gjør det, hold trinnene i tankene dine.

Og selvfølgelig kan du kontakte oss eller kommentere nedenfor for å stille spørsmålene dine. Kos deg med å bruke WordPress og cPanel.

Sjekk ut de tre beste WordPress-hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitelighet
9.3


Priser
9.3


Brukervennlig
9.4


Brukerstøtte
9.4


Funksjoner
9.2

Les anmeldelser

Besøk Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Slik aktiverer du Hotlink Protection i cPanel
  nybegynner
 • Slik beskytter du wp-admin-katalogen ved hjelp av cPanel
  nybegynner
 • Hvordan logge på WordPress ved å bruke Softaculous fra cPanel
  mellomliggende
 • Slik løser du en HTTP-feil som vises i WordPress Media Library
  nybegynner
 • Slik sletter du alle inaktive WordPress-temaer ved hjelp av cPanel
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me