Helt siden folket har begynt å lære om WordPress og nettstedene ble hacket, anbefales det at de tar sikkerhetskopi av nettstedet og dets database.


De fleste bruker bare alternativet for full sikkerhetskopiering, men at du bør vite at det er mulig å ta sikkerhetskopi av databasen som bare består av de tilpassede tabellene.

Som du vet, når du installerer en WordPress-plugin, oppretter den en egen databasetabell som øker størrelsen på den totale databasen.

Nå lurer du kanskje på hvorfor fortsetter folk å installere programtilleggene? Vel, ikke alle legger tabeller til databasen.

Jeg kommer til å lede deg gjennom en trinnvis prosess som vil hjelpe deg å unngå de ekstra tabellene du ikke vil ha.

Spesiell merknad: Flere ledende WordPress-hostingtjenester som CloudWays tilbyr fullt administrert WP-hosting der denne typen handlinger vil bli ivaretatt for deg. Administrerte WP-planer er dyrere, men ofte verdt det på grunn av tiden dette sparer.

Bruk phpMyAdmin til å ta sikkerhetskopi av nettstedets database

Som jeg alltid sier, du kan laste ned sikkerhetskopien når du bare har ett nettsted som er vertsbasert på webhotellet, men når du driver flere nettsteder, må du gjøre det på den andre måten.

Jeg håper du vet navnet på databasen til nettstedet ditt, fordi det er det du må velge før du klikker på knappen for å laste ned.

Følg disse trinnene.

Trinn 1

Først av alt, åpne cPanel og se etter databasene. Klikk på phpMyAdmin-ikonet for å åpne det. En ny fane åpnes for deg.

Steg 2

Du kan synes det er ganske kjent. Alt du trenger å gjøre er å klikke på databasens navn fra navigasjonsmenyen til venstre.

Når du har gjort det, vises mange tabeller for deg.

Trinn 3

Nå må du klikke på Eksporter-koblingen fra hovednavigeringsmenyen til phpMyAdmin. Og hvis du vil ta sikkerhetskopi av alt fra databasen, klikker du bare på Start-knappen.

Trinn 4

Men for å ha sikkerhetskopien for å unngå tabellene, må du klikke på Tilpasset alternativknapp, og du vil se tabellene for å velge eller fjerne merket.

Som her, har jeg valgt bort tabellene som er opprettet av en SEO-plugin. Det betyr at sikkerhetskopien ikke vil ha disse tabellene. Du kan velge og fjerne markeringen av alle tabellene.

Når du har gjort det, må du velge ZIPPED som filtype. Det er det sikkerhetskopien din blir komprimert til. Klikk på Start-knappen, og avhengig av størrelsen på filen, lastes den ned til datamaskinen din.

Du lurer kanskje på å fjerne markeringen av alle tabellene, men det vil gi deg en blank fil. Du vil ikke ha det.

Merk: Når du velger eller fjerner markering av databasetabellene, må du sørge for hva du gjør.

Du bør vite hvilken plugin som lager hvilket bord. Datatabellene dine kan ha det forskjellige prefikset, så ikke bli forvirret.

Forsøk å søke etter navnet på plugin-modulen. Det er mye bedre.

For bare noen få dager siden valgte en av klientene mine å velge bort plugin hun ønsket mest, og migrerte nettstedet til et annet webhotell.

Det ødela alt fordi det ikke var gamle data om plugin-en.

Det er viktig for deg å vite at når du fjerner markeringen av en databasetabell, betyr det at du ikke vil ha dataene. Du vil begynne på nytt med plugin-modulen.

Kan du ta sikkerhetskopi av databasen ved å velge egendefinerte tabeller

Det er fremdeles et stort spørsmål for mange. I løpet av de raske årene har WordPress blitt så populært og alle vet at den bruker MySQL-databasen.

Så det er bedre å vite den enkleste måten å utføre oppgavene på.

Sikkerhetskopiering av nettstedet ditt består av dataene og databasen. Noen mennesker blir forvirret med full sikkerhetskopi og separate filer.

Du må forstå at mens du tar sikkerhetskopi av databasen, er det ditt valg å bruke ett-klikk-knappen, eller du vil velge de tilpassede databasetabellene.

Jeg håper du har forstått konseptet. Hvis du fortsatt er i tvil eller står overfor noen form for problemer mens du sikkerhetskopierer databasen, kan du alltid nå oss.

Vi er alltid her for å hjelpe deg. Du kan kontakte oss direkte via kontaktsiden eller bare kommentere nedenfor. Vær trygg, fortsett å blogge.

Sjekk ut de tre beste WordPress-hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitelighet
9.3


Priser
9.3


Brukervennlig
9.4


Brukerstøtte
9.4


Funksjoner
9.2

Les anmeldelser

Besøk Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Slik sletter du ekstra databasetabeller etter å ha avinstallert et WordPress-plugin
  Ekspert
 • Slik installerer du PhpMyAdmin på en Ubuntu 18.04 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
 • Hvordan endre WordPress Admin e-postadresse fra phpMyAdmin ved hjelp av cPanel
  mellomliggende
 • Slik aktiverer du fulltekstsøk på MySQL-database
  mellomliggende
 • Hvordan endre URL til et WordPress-nettsted fra sin database ved hjelp av cPanel
  nybegynner
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me