Hej WordPress-användare.


Några av er kan ha några problem när du återställer ditt WordPress-lösenord. Oroa dig inte för vi har en enkel metod för att återställa ditt WordPress-lösenord. Det finns många sätt ute men den här metoden är den enklaste och snabbaste. Återställ ditt WordPress-lösenord med phpMyAdmin direkt i WordPress-databasen. Fortsätt läsa den till slutet för att förstå det ordentligt.

Först, varför måste du använda phpMyAdmin?

Det är på grund av det den enklaste metoden. WordPress har gjort det mycket enkelt för sina kunder att förstå. Gå till din inloggningsskärm för en normal inloggning och klicka sedan på “glöm mitt lösenord” under inloggningsknappen.

http://yourwebsite.com/wp-admin

När du klickar på detta leder det till en sida där du måste ange ditt ‘användarnamn’ eller ‘e-postadress’ för att återställa ditt lösenord. Det är väldigt viktigt att veta din e-postadress, eftersom utan detta kan du inte återställa ditt lösenord. När du anger din e-postadress eller ditt användarnamn skickar WordPress en länk till din e-postadress för att återställa ditt lösenord.

Men om du inte har tillgång till din e-post eller WordPress inte skickar ett e-postmeddelande kan du inte återställa ditt lösenord.

I det här scenariot kommer phpMyAdmin att fungera. Du kan använda phpMyAdmin för att återställa ditt WordPress-lösenord direkt i databasen. Det här låter som du är ett tufft jobb, men oroa dig inte att det här kan göras mycket enkel metod.

Med det sagt, låt oss börja och se hur du kan återställa ditt WordPress-lösenord med phpMyAdmin.

Det allra första steget är att logga in på cPanel-instrumentpanelen för din WordPress-värd, så ser du databasavsnitt. Du hittar ett alternativ som heter phpMyAdmin. Vi behöver att du väljer det alternativet för att gå vidare.

Klicka på phpMyAdmin-alternativet så öppnas det i en ny flik och här måste du välja din WordPress-databas. Det ser ut som bilden nedan:

Som om du har gjort det, låt oss gå vidare. Du kommer att se listan över alla tabeller i din WordPress-databas. Nu måste du leta efter tabellen “{table-prefix} _users” i listan och klicka på bläddringslänken bredvid den med många andra alternativ.

Obs: Se till att tabellnamnet är korrekt i wp-config.php.

Du kommer nu att se ett antal rader i din WordPress-användartabell. Klicka på redigeringsknappen bredvid användarnamnet där du vill ändra lösenordet.

Du ser ett formulär fyllt med alla användarinformationsfält som behövs.

Det stora steget i denna metod är nu att ta bort värdet i användarpassfältet och ersätta det med ett nytt lösenord. Du hittar en funktionskolumn placerad precis före kolumnen nullvärde. Du måste klicka på den och välja MD5 på rullgardinsmenyn och klicka på GO-alternativet.

Ditt lösenord kommer nu att krypteras med MD5-hash och vidare kommer det att lagras i databasen.

Gjort! Nu har du framgångsrikt ändrat ditt WordPress-lösenord med phpMyAdmin. Var inte det en enkel metod?

Några av er undrar varför använde vi en MD5-hash för att kryptera lösenordet då vi tittade på några fler i rullgardinsmenyn.

MD5-teknik för att kryptera är en gammal teknik och WordPress använde den för några år tillbaka, men med den nya versionen till WordPress 2.5 använder den starkare krypteringsteknik och vi övergav inte användningen av MD5 eftersom det behövs för att ge bakåtkompatibilitet.

Vi hoppas att du förstod allt du behöver veta för att ändra ditt WordPress-lösenord med phpMyAdmin.

Om du gillade den exakta artikeln, se till att dela den med dina andra WordPress-användare också, och om du får problem, dela den i kommentarerna och låt oss hjälpa dig att hitta lösningen.

Kolla in de tre bästa WordPress-hostingtjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,3


Användarvänlig
9,4


Stöd
9,4


Funktioner
9,2

Läs recensioner

Besök Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur du ändrar ditt WordPress-tema med phpMyAdmin
  mellanliggande
 • Hur man tar bort extra databasstabeller efter avinstallation av ett WordPress-plugin
  expert-
 • Hur du installerar WordPress på din Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerade server
  mellanliggande
 • Hur du använder Amazon RDS med din WordPress-installation
  mellanliggande
 • Hur man startar en onlinebutik på WordPress-plattformen
  mellanliggande
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me