Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Återinstallera WordPress kan vara ett stort steg att ta när du står inför ett problem med din webbplats. Om du funderar på att uppdatera, har WordPress ett inbyggt alternativ att göra det.


Om du får ett fel finns det många felsökningstekniker som du bör använda. Till sist, om du vill ha den nya installationen utan att förlora data på din webbplats, bör du bara tänka på att avinstallera och installera om WordPress.

Ibland när din webbplats hackas kan du behöva vidta några allvarliga steg och se till att SEO-poängen förblir intakt.

Under processen med WordPress-ominstallering måste du hålla data säkra. Så det är viktigt att du backar upp webbplatsen och dess databas med cPanel eller någon plugin.

Många bevarar säkerhetskopian i sitt webbhotellkonto, vilket inte är till någon nytta eftersom om ditt konto blir hackat, betyder det att dina säkerhetskopior också påverkas. Så det är nödvändigt att spara det på din dator, Google Drive, Dropbox eller någon annanstans du vill.

I den här tutorialen ska jag leda dig genom en steg för steg-process för att ta bort alla WordPress-data, spara den nödvändiga mappen, skapa en ny databas och ha en ny WordPress-installation.

1. Exportera webbplatsens innehåll

Detta är det första steget du måste ta för att säkra innehållet på din webbplats. Den här processen inkluderar inte plugins-data; den innehåller bara innehållet.

Låt mig visa dig hur du kan göra detta:

Logga in på din WordPress adminpanel och navigera till Verktyg>>Exportera, och du och se ett alternativ till "Välj vad du ska exportera," från vilken måste du välja "Allt innehåll" Radio knapp.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Klicka på "Ladda ner Exportfil" -knappen, och nedladdningen startar. Beroende på filstorlek och internethastighet kan du se en XML fil i din dator.

Nu när du framgångsrikt har säkrat innehållet på din webbplats bör du ta nästa steg för att säkerhetskopiera design- och mediefiler.

2. Säkerhetskopiera mappen wp-content

Du bör veta att WordPress lagrar teman, plugins och mediefiler i wp-innehåll mapp. Det är viktigt att ladda ner det för att upprätthålla SEO-poängen.

Export av uppgifterna innehåller inte alltid alla mediefiler, så du måste ladda upp dem senare. För att rädda det hårda arbetet är det bättre att göra något smart.

Att ladda ned wp-innehåll, du kan antingen använda cPanel eller FTP.

Låt mig visa dig stegen med cPanel:

Steg 1

Logga in på ditt cPanel-konto och öppna Filhanterare. Jag hoppas att du vet att all data från en WordPress-webbplats finns i filhanteraren.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Steg 2

Från sidofältet för livet måste du öppna public_html. Om du bara har en webbplats är WordPress-installationen tillgänglig i katalogen public_html.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Om du kör flera webbplatser på samma webbhotellkonto och avinstallerar och installerar om WordPress för en addon-domän, underdomän eller underkatalog, måste du hitta rätt mappnamn där WordPress har sina data.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Sök efter wp-innehåll mapp och komprimera för att skapa en ZIP-fil. Högerklicka och välj "komprimera."

Steg 3

En popup visas där du behöver välja komprimeringstyp, välj blixtlås radioknappen och klicka på Komprimera fil (er).

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

När komprimeringsprocessen är klar, uppdatera sidan och du kan se en ZIP-fil som du kan ladda ner.

3. Hur man avinstallerar WordPress helt?

Du är redan i filhanteraren. Efter att ha säkerhetskopierat wp-innehåll är det dags att radera alla filer och mappar från rotkatalogen.

Klicka på Välj alla från cPanels navigationsmeny och klicka på Radera från huvudmenyn.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

En popup visas som du ber om bekräftelse för att när du raderar innehållet är det irreversibelt. Följ instruktionerna och ta bort allt.

När du gör det är den första delen av installationen av WordPress klar.

Du undrar kanske över databasen. Var inte orolig; du behöver inte ta bort en databas för att installera WordPress igen, du kan alltid skapa en ny databas och använda den.

4. Hur man skapar en ny databas?

Nuförtiden erbjuder nästan alla webbhotellföretag några klickalternativ för att skapa en ny databas. Låt mig visa dig hur:

Steg 1

Öppna cPanel och bläddra ner till databasavsnittet. Klicka på MySQL-databaser ikon.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Steg 2

På den här sidan kan du se ett tomt fält för att skapa en ny databas. Fyll i namnet och bläddra nedåt.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Steg 3

Nu är det dags att skapa en ny databasanvändare. Fyll i detaljerna och se till att lösenordet är starkt.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Steg 4

Du måste lägga till den nya användaren som du just skapade i din databas.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

När du fyller i alla detaljer kan du se en ny databas längst ner på sidan med andra databaser. Nu när du har skapat en ny databas är det dags att installera WordPress.

5. Hur du installerar om WordPress?

Att använda ett gammaldags sätt att ladda ner ZIP-filen från WordPress officiella webbplats är inte vad jag kommer att rekommendera.

De mest kända webbhotellföretagen erbjuder WordPress-installation med ett klick. Använd det alternativet och installera WordPress. Oroa dig inte för andra data eftersom du redan har tagit bort den gamla WordPress-installationen.

6. Importera innehållet till den nya WordPress-installationen

Logga in på din webbplats med en ny WordPress-installation och gå till Verktyg>>Importera.

På den här nya sidan måste du installera WordPress-importören. När du gör det förvandlas texten till "Kör importör".

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Välj sedan en XML-fil som du exporterade från din webbplats i första steget och klicka på Ladda upp fil och importera för att starta processen.

Hur du avinstallerar och installerar om WordPress för felsökning

Du blir ombedd att välja författare för innehållet. Om du hade flera författare på din tidigare WordPress-installation kan du skapa nya användare och tilldela innehållet till dem. Du kan också tilldela allt innehåll till endast en författare.

Fortsätt och slutför importprocessen.

7. Återställ teman och uppladdningar

Om du kommer ihåg laddade du ner wp-innehåll från din gamla WordPress-installation. För att slutföra ominstallationsprocessen måste du återställa "uppladdningar" och "teman" till din nya WordPress-installation.

Packa upp wp-innehållets säkerhetskopia och extrahera mappen.

Om du vill använda samma gamla design måste du nu ladda upp "teman" mapp. Laddar upp "uppladdningar" mappen är viktig.

Om du vill använda FTP kan du helt enkelt ladda upp dessa mappar till wp-innehåll. Om du använder cPanel måste du först ZIP dessa två mappar i samma fil.

Gå till filhanterare>>public_html>>wp-innehåll på din nya WordPress-installation och klicka på Ladda upp från huvudmenyn för cPanel.

En ny flik öppnas, välj ZIP-filen som innehåller "uppladdningar" och teman" mappar och börja ladda upp. När du är klar måste du packa upp filen.

Obs! Du kommer att se temamappen, så du blir ombedd att ersätta den.

Du har uppnått ditt mål att avinstallera och installera om WordPress. Nu kanske du undrar om plugins.

Det är viktigt att veta att det finns en plugin-fil bakom alla skadliga attacker. Så det är bra att installera plugins manuellt.

Jag hoppas att det är lätt att avinstallera och installera om WordPress

Jag förstår hur svårt det är när du stöter på ett fel på din WordPress-webbplats. Ibland hjälper inte alla konventionella felsökningstekniker.

Vid en sådan tidpunkt kan du tänka att avinstallera och installera om WordPress för att fixa eventuell skadlig kodinjektion i någon av kärnfilerna. För att göra det är det viktigt att säkra innehållet som jag förklarade i handledningen.

Om du använder en delad webbhotell får du troligen en cPanel; annars kan du alltid använda FTP / SFTP. Jag hoppas att det inte är så svårt som du trodde i första hand.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me