Du kan alltid påskynda utvecklingsprocessen genom att utveckla din WordPress-webbplats på din PC eller Mac lokalt. Om du redan har utvecklat din webbplats lokalt måste du flytta din webbplats från din lokala server till en live-webbplats.


Krav

 1. Du kommer att behöva en fullt tillgänglig WordPress-webbplats som körs på en lokal server.
 2. Du kommer också att behöva en webbhotell och ett domännamn.
 3. Slutligen kommer du att kräva ett FTP-program som hjälper dig att ladda upp allt innehåll på din lokala webbplats till din live-webbplats.

Särskild anmärkning: om du ännu inte har anmält dig till en värdplan rekommenderar vi att du konsulterar värdrecensionerna på HostAdvice. Besök HostAdvices sida för bästa WordPress-värdtjänster för recensioner om WordPress-värdleverantörer.

1. Exportera lokal WordPress-databas

Vi använder phpMyAdmin för att exportera lokal WordPress-databas.

Du måste besöka “http: // localhost / phpmyadmin /”. Klicka sedan på alternativet för din WordPress-databas. Leta efter Export-knappen i menyraden längst upp och klicka sedan på den.

När du har klickat på Export-knappen måste du välja mellan de två tillgängliga metoderna. Det är nämligen “snabb” och “anpassad”. Som namnet antyder kommer snabbmetod att vara en enkel och snabb metod medan anpassad metod ger dig några ytterligare alternativ.

Vi rekommenderar att du väljer snabb exportmetod och sedan slutligen klickar på Gå.

2. Ladda upp WordPress-filerna till din live-webbplats

I det här steget öppnar du din FTP-klient. Nu måste du ansluta till ditt webbhotellkonto i det. När du har gjort detta kommer du att vara ansluten till din live-webbplats.

Nästa måste du ladda upp dina WordPress-filer och du måste ladda upp dem i rätt katalog. Allt du behöver göra är att välja alla den lokala WordPress-filen och sedan ladda upp dem på din live-webbplatsserver.

3. Skapa MySQL-databas på din live-webbplats

FTP-klienten kommer att ta lite tid att ladda upp dina WordPress-filer till din live-server. Du kan använda den här tiden genom att starta processen för att importera din databas till din live-webbplatsserver. I den här artikeln kommer vi att ta dig igenom processen att skapa en databas med cPanel. Detta beror på att cPanel tillhandahålls av de flesta WordPress-värdleverantörer.

Logga in först på cPanel-instrumentpanelen. Under databasavsnittet måste du klicka på alternativet som säger MySQL Databases Wizard.

Nu kommer en ny skärm att visas. På den här skärmen måste du skapa en databas. Ange namnet på din databas och klicka sedan på alternativet Skapa databas direkt under den.

Nu måste vi lägga till databasanvändaren.

Du kommer att omdirigeras till en sida när du har lagt till användaren. På den här sidan måste du ställa in MySQL-behörigheter för den användare som nyligen har lagts till av dig. Här måste du ge alla behörigheter till användaren och klicka på knappen som läser Gör ändringar.

4. Importera WordPress-databasen på din live-webbplats

Gå nu till cPanel-instrumentpanelen och klicka på phpMyAdmin-alternativet tillgängligt under databasavsnittet. Nu måste du klicka på databasen som du just skapade. Din nya databas utan tabeller visas för dig av phpMyAdmin. Nästa måste du klicka på knappen som läser Importera i samma toppmeny där Export-knappen finns.

När du har klickat på den kommer du till importsidan. Hitta alternativet Välj fil på den här sidan och klicka sedan på det. Nu måste filen som du sparade i det första steget väljas. För att starta importprocessen klickar du på Go.

5. Ändra webbadressen på din webbplats

I det här steget måste du ändra webbadressen till din databas. Vi måste göra detta eftersom det är ett nödvändigt steg för att få anslutning till din live-webbplats.
Om du kommer ihåg importerade vi en tabell i föregående steg. Det var wp_options-tabellen. Du måste leta efter tabellen i phpMyAdmin. Leta efter [prefix] _optioner inställd på wp_options om du ändrade prefixet för din databas.

Därefter måste du klicka på antingen länken i sidofältet eller bläddringsknappen bredvid wp_options.
Nu måste du leta efter webbadressen under fältet alternativnamn. Du kommer att se redigeringsikonen längst till vänster på raden. Klicka på det.

Leta nu efter kolumnen “option_value” i redigeringsfönstret som just har öppnat. Här ser du URl för din lokala installation. Du måste byta denna URL med din nya webbadress. Klicka på GO-knappen när du är klar.

Nu måste du upprepa samma steg för option_name: home. Ibland kan wp_options-sidan vara väldigt lång och få huvudet att gå runt. Så du behöver helt enkelt hitta hemfliken. Du kan använda pagineringspilarna för att navigera mellan sidorna. Du bör titta på den andra sidan som den vanligtvis finns där.

6. Ställa in din live-webbplats

Nu måste du ha lagt märke till felet ‘Error Establing Database Connection’ på din webbplats. Nu måste vi fixa det.
Använd FTP-klienten för att ansluta till din webbplats. Du måste redigera filen wp-config.php. Kommer du ihåg namnet, användarnamnet och lösenordet vi skapade i det tredje steget? De ska tillhandahållas här.
Nu har du bara laddat upp wp-config.php-filen tillbaka till servern efter att du har sparat den.

Din webbplats är live nu!

Logga in nu på WordPress adminpanelen. Navigera till Allmänt under fliken Inställningar. Här måste du se till att webbadressen korrigeras överallt genom att klicka på knappen som visar “Spara ändringar”. Du måste också se till att alla tjänster måste fungera bra. Detta kan göras genom att gå till inställningar och sedan navigera till Permalink-alternativet. Klicka på knappen “Spara ändringar”.

7. Fixa bilderna och trasiga länkar

Det här felet kan ses på din webbplats. Men få inte panik. Det beror inte på några misstag när du utför ovanstående steg. Men det här felet råder alltid när du flyttar en WordPress-webbplats från en lokal server till live-server och från en domän till en annan.

För att lösa detta fel har du två alternativ. Den ena är att använda SQL-frågan medan den andra använder Velvet Blues WordPress-plugin.
Låt oss ta SQL-metoden. Följande är en SQL-fråga. Det hjälper till att ta bort felet.

UPDATE wp_posts SET post_content = Byt ut (post_content, ‘localhost / test /’, ‘www.yourlivesitelink.com/’);

Därefter måste du gå till phpMyAdmin. Klicka på databasen i phpMyAdmin och hitta SQL i toppmenyn och klicka på den. Ändra webbadresserna på din lokala webbplats och live-webbplats och skriv helt enkelt ovanstående fråga där.

Gå till din webbplats och kontrollera noggrant. If ska fungera smidigt utan något fel.

Vi hoppas att vår artikel hjälpte dig

Kolla in de tre bästa WordPress-hostingtjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,3


Användarvänlig
9,4


Stöd
9,4


Funktioner
9,2

Läs recensioner

Besök Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur man tar bort extra databasstabeller efter avinstallation av ett WordPress-plugin
  expert-
 • Hur du installerar WordPress på din Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerade server
  mellanliggande
 • Hur du använder Amazon RDS med din WordPress-installation
  mellanliggande
 • Hur man startar en onlinebutik på WordPress-plattformen
  mellanliggande
 • Hur du inaktiverar MySQL 5 "Strikt läge" på en Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerad server
  mellanliggande
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me