Joomla precis som de flesta CMS: er är PHP- eller MySQL-baserade. Det betyder att om du har en webbplats och vill generera rätt HTML som ska visas för användare måste du göra en hel del bearbetning inklusive att hämta innehållsdata från databasen och sedan sammanställa dem till en HTML-sida. Caching försöker övervinna denna process genom att använda det redan gjorda HTML från Joomla. Som ett resultat inser du ökad laddningstid för dina webbsidor.


Caching är ett smart sätt att visa användaren den lagrade vyn på webbsidor utan att behöva extrahera dem från databaser varje gång användarna behöver dem. Lyckligtvis erbjuder Joomla flexibla verktyg för att uppnå olika konfigurationer som många webbplatsägare behöver. Detta sträcker sig från modulinställning cachning till caching baserat på heltäckande sida.

I den här handledningen tittar vi på hur du konfigurerar cache-minne för Joomla Page.

Joomla har några kritiska steg för att börja cache.

Låt oss börja.

Steg 1: Cache-inställningar

Vi ska börja med att aktivera cache genom den globala konfigurationen. För att göra det, gå till System > Global konfiguration

Klicka på fliken “System” för att öppna sidan Cache-inställningar.

Börja med valet ”Cache” på den här sidan. Här ser du tre Cache-alternativ. Du måste välja ett av dina val enligt din webbplats krav.

Välj “ON-Conservative Caching” från de tre alternativen eller välj “ON-Progressive Caching” för att avslöja de extra cachemöjligheterna.

Låt oss få lite detaljerad information om funktionshindrad Cache och skillnaden mellan de två ON-alternativen.

OFF-cache inaktiverad

Det här cache-alternativet hjälper till att inaktivera alla andra cach-alternativ på din webbplats. Om du inte behöver standardinställningarna för Joomla-cache, kan du inaktivera dem genom att välja det här alternativet.

ON-konservativ caching

Detta är den minimala cache som erbjuds av Joomla. När en användare besöker någon sida på din webbplats gör Joomla en snabbcheck på cache-filen för att leta efter en sida som inte löpt ut. Om det finns en, kommer Joomla att presentera katalogen för användaren. Om sidan som inte löpt ut inte hittas i katalogen använder Joomla sin uppsättning verktyg för att skapa en annan cachelagrad sida för användaren. Samma sida kommer att presenteras för andra användare så länge det finns en sida som inte löper ut. Som ett resultat väljer de flesta webbplatsanvändare att använda den här versionen av Joomla caching. Det är ett bra alternativ om du vill göra uppdateringar på din webbplats ofta.

PÅ-Progressiv caching

På en Joomla-webbplats kan du komma över moduler som har fortfarande innehåll. Progressiv caching är ett bra alternativ att ta en fullständig ögonblicksbild av alla moduler på olika sidor. I den här modulen, när en användare besöker din webbsida, kommer Joomla att kontrollera cachemapparna för att dra en sida som inte löpt ut för den användaren. Om det finns en, presenteras den här katalogen för användaren, men om det inte finns någon, skapar Joomla en annan cachelagrad sida för användaren. Men i detta fall kommer den här sidan inte att vara tillgänglig för andra användare tills den löper ut.

Steg 2: Cache-hanterare

Joomla använder Cache Handler-mekanismen för att skapa cachen. Det här alternativet finns i Cache-inställningarna. Som standard är Joomla Cache Handler “File” men du kan välja ett annat cache-alternativ om du är expert på att använda olika cache-hanterare. Annars är det en komplex process.

Steg 3: Plattformspecifik caching

Förutom de vanliga cachemöjligheterna finns det andra olika alternativ för olika enheter. Detta gör det möjligt för användare att se olika sidor på stationära datorer eller mobila enheter.

Beskrivningen av dessa alternativ ser ut så här:

Steg 4: Cache Lifetime

Det här är hur lång tid en cache-version av din sida kan användas innan den uppdateras på Joomla.

I Cache-inställningarna hittar du Cache Time-alternativet för att ställa in tiden i minuter. Ju mer dynamisk din webbplats är med ofta uppdateringar, desto lägre bör cache-tiden vara.

I detta fall är standardcache-tiden 15 minuter. Du kan ändra tiden beroende på hur ofta du publicerar nytt innehåll på din webbplats.

Steg 5: Joomla Page Caching

Det sista alternativet för cachning av Joomla är Page Cache.

Genom att aktivera detta alternativ kan Joomla enkelt cache alla sidor inklusive artiklar, moduler och allt annat på din webbplats.

Gå till Extensions för att aktivera sidcache > Plugins. Skriv “cache” i sökmenyn och sök.

Sidcache-insticksprogrammet visas. Ändra statusen till “Aktiverad.”

Kom ihåg att spara för att tillämpa ändringarna.

Steg 6: Webbläsarcache

Gå till Extensions för att aktivera webbläsarens cache > Plugins. Ställ in cache-alternativet för användarwebbläsaren till Ja.

Genom att aktivera webbläsarens cache är det lättare att lagra en kopia varje gång en användare tittar på en bild eller en sida. Om du av någon anledning vill komma åt sidan vid ett senare tillfälle behöver du inte skynda dig till internet för att söka efter en ny kopia, men du kan komma åt den sparade versionen.

Uteslut menyobjekt för sidcache

Efter introduktionen av Joomla version 3.5 är det nu lättare att utesluta vissa menyalternativ från sidcachen som du inte behöver cache.

Klicka på markeringsrutan ovan för att visa alla tillgängliga menyalternativ.

Ta bort webbadresser

Slutligen har Joomla en ytterligare funktion till Cache-plugin som hjälper dig att utesluta vissa URL: er.

Om du utför ofta uppdateringar av din Joomla-webbplats är användning av Page Cache ett bra alternativ. Å andra sidan, om du uppdaterar dina innehållssidor regelbundet men dina moduler förblir desamma, så är Progressive Caching det bästa alternativet. Du kan använda Conservative Caching för att säkerställa att Page Cache är aktivt för alla moduler som finns tillgängliga på en specifik sida.

Slutsats

Cachning kan vara en stor förbättring av prestandan på din webbplats med många tillgängliga alternativ. Joomla kan vara en komplex applikation, men det rekommenderas att du använder testversionen först för att avgöra vad som fungerar bäst för din webbplats. Att aktivera vissa cachemetoder ökar din webbplatsprestanda medan andra kan inaktivera den helt. Så det är viktigt att göra ett prestandatest innan du väljer lämpligt alternativ.

Kolla in de 3 bästa Joomla-värdstjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitlighet
10


Prissättning
9,9


Användarvänlig
9,9


Stöd
10


Funktioner
9,9

Läs recensioner

Besök ChemiCloud

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur man aktiverar innehållsversionering i Joomla
  mellanliggande
 • Hur man installerar Joomla inifrån cPanel
  nybörjare
 • Hur man redigerar WordPresss wp-config.php-fil med cPanel
  mellanliggande
 • Hur du installerar WordPress på din Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerade server
  mellanliggande
 • Hur du ändrar ditt WordPress-tema med phpMyAdmin
  mellanliggande
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me