Hur du redigerar din WordPress-webbplats .htaccess-fil med cPanel

Det finns många filer och mappar i WordPress-katalogen och du bör veta att .htaccess är en av de viktigaste filerna. Det är viktigt att veta rätt sätt att redigera den här filen.


När du installerar WordPress ställer du in permalänkstrukturerna och sparar dem. .Htaccess-filen genereras. Det betyder att du kan lösa problemet när du inte hittar den här filen i filhanteraren för din webbhotell.

Som ni vet använder de flesta delade webbhotell. Och det är verkligen viktigt att hålla din webbplats optimerad eftersom delade servrar har begränsade resurser.

De flesta experter föreslår att du lägger till koden i .htaccess WordPress-filen. Hur kan du göra om du inte ens vet den exakta platsen för den här filen?

Då och då rekommenderas det att lära dig grunderna i WordPress och cPanel från ditt webbhotellföretag.

Jag kommer att leda dig genom denna process.

En steg för steg-guide för att redigera .htaccess WordPress-filen

Du undrar kanske på något tekniskt. Tja, även om du inte har någon kunskap om kodning eller de tekniska aspekterna av WordPress kan du enkelt göra det

Steg 1

Logga in på cPanel med ditt webbhotellkonto. På många webbhotell kan du hitta en AMP med många verktyg och resurser.

Det ultimata målet är att hitta en ikon för cPanel. Klicka på det för att öppna det och du måste hitta Files’ sektion. Det beror på att du behöver öppna filhanteraren för att komma åt webbplatsens data.

Öppna filhanteraren. Beroende på din webbhotell kan utseendet på cPanel vara annorlunda men alternativen kommer att vara liknande.

Steg 2

Om du bara är värd för en webbplats kan du hitta dess data i rotkatalog (public_html) men om du har flera webbplatser ser du de olika mappnamnen.

Beroende på din webbplats typ måste du öppna dess data. För varje WordPress-installation hittar du wp-innehåll, wp-inkluderar, wp-admin och många filer.

Sök efter .htaccess fil i listan.

Många klagar över att de inte hittar den här filen tillsammans med andra mappar och filer. Det beror på att filen är dold och den kan inte ses förrän du markerar rutan för att visa alla dolda filer.

Det kan göras genom att klicka på Inställningar’ knapp. Den är närvarande högst upp till höger på skärmen. I din cPanel kan det vara någon annanstans.

När du gör det visas en popup. Du måste markera rutan med "Visa gömda filer" och spara det.

Uppdatera nu rootkatalogen så hittar du .htaccess-filen. Många webbhotell ber dig välja det här alternativet när du öppnar filhanteraren.

Det är ditt ansvar att ha det i åtanke.

Steg 3

Nu är steget att känna till processen för att redigera den här filen. Högerklicka bara på .htaccess-filen så kan du enkelt hitta ett alternativ till "Redigera" den.

Beroende på din webbhotell öppnas antingen en ny flik eller en popup visas. Det kommer att bestå av standard WordPress-koder.

För en ny installation är endast omdirigeringskoden tillgänglig. Vissa människor blir förvirrade när de ser koderna. Du behöver inte redigera någonting.

Du behöver bara kopiera din kod och klistra in den i den här filen. När du gör det sparar du filen och kommer tillbaka till rotkatalogen.

Uppdatera det så är du klar.

Varför behöver du redigera den här WordPress-filen

Många WordPress-användare frågar som om det är nödvändigt att redigera den här filen när de kan utföra uppgiften med plugins? Tja, det är alltid bättre att undvika plugins.

Fler plugins påverkar webbplatsens laddningstid.

Låt mig nämna några saker du kan göra med den här filen.

 • Aktivera webbläsarens cache
 • Inaktivera katalogsökning
 • Skydda mappen wp-innehåll
 • Skydda mappen wp-inkluderar
 • Blockera dåliga bots
 • Skapa anpassade felsidor

Varje uppgift kräver en anpassad kod för att lägga till i .htaccess WordPress-filen. Samma fråga kan ställas igen.

Du kan göra några av de ovannämnda sakerna med hjälp av ett säkerhetsplugin. Bara för att förtydliga lägger till och med säkerhetspluginet koden till .htaccess-filen.

De flesta människor förstår inte hur WordPress och dess plugins fungerar.

Vad händer om du tar bort den här filen och hur du skapar en ny

Som diskuterats tidigare är det en av de viktigaste filerna och dess frånvaro kan ändra webbplatsens SEO-inställningar. Det beror på att webbplatsens permalänkstruktur är beroende av den här filen.

Om du har ställt in de anpassade permalänkarna för bättre SEO och du tar bort den här filen, finns det chansen att de flesta sidor och inlägg på din webbplats visar 404-felet.

Och jag är säker, du vill inte stöta på något sådant fel. Och i vissa fall visas WordPress-inloggningssidan tom.

Så det är bättre att skydda det. Och för att skapa den behöver du bara logga in på din WordPress-instrumentpanel, gå till inställningar>>permalänkar och du kan ställa in din favorit SEO-vänliga permalänkstruktur.

Spara inställningarna och en ny .htaccess-fil kommer att genereras i WordPress-katalogen på din webbplats. För att kontrollera det måste du följa ovanstående steg.

WordPress är ett användarvänligt innehållshanteringssystem men för att hantera din webbplats måste du lära dig några saker om webbhotell.

De flesta av företagen erbjuder cPanel. Många tillhandahåller också Plesk. Enligt min erfarenhet är cPanel mycket lättare än något annat.

Även om du fastnar någonstans kan du enkelt hitta tutorials. De flesta guider relaterade till WordPress är skrivna baserat på användningen av cPanel.

Som du redan har sett kan du redigera .htaccess WordPress med det. Jag hoppas att du inte kommer att möta någon form av svårigheter. Även om du gör det, hålla stegen i ditt sinne.

Och naturligtvis kan du kontakta oss eller kommentera nedan för att ställa dina frågor. Njut av att använda WordPress och cPanel.

Kolla in de tre bästa WordPress-hostingtjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,3


Användarvänlig
9,4


Stöd
9,4


Funktioner
9,2

Läs recensioner

Besök Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur man aktiverar hotlink-skydd i cPanel
  nybörjare
 • Så här lösenordsskyddar du wp-admin-katalogen med cPanel
  nybörjare
 • Hur man loggar in i WordPress med Softaculous från cPanel
  mellanliggande
 • Hur man fixar ett HTTP-fel som visas i WordPress Media Library
  nybörjare
 • Hur man tar bort alla inaktiva WordPress-teman med cPanel
  mellanliggande
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map