Tusentals webbplatser hackas varje år, och de flesta av dem äventyras på grund av deras dåliga säkerhet.


Som du vet är brute Force Attack en av de vanligaste attackerna som görs av hackare. Det är direkt relaterat till inloggningssidan på webbplatsen.

Jag är säker på att du har läst det många gånger att det är viktigt att ha ett säkert admin-användarnamn och lösenord. Och det viktigaste är att du fortsätter att ändra användarnamn.

Ibland glömmer människor att att använda en offentlig wi-fi kanske inte är så säker som de tror. Så det rekommenderas aldrig att logga in på din webbplats medan du är på en offentlig plats.

Om du har använt WordPress i några år, kanske du inte att när du brukade installera WordPress för första gången, användarnamnet brukade vara "administration."

Det är standardnamnet men inte längre. Nuförtiden erbjuder webbhotellföretag ett alternativ att välja ditt användarnamn när de installerar WordPress.

I den här tutorialen kommer du att lära dig det enklaste sättet att ändra ditt användarnamn med cPanel.

Öppna databasen för att uppdatera användarnamnet genom dess tabeller

Du bör veta att inloggningsinformationen är lagrad i webbplatsens databas. Du måste komma åt det med phpMyAdmin.

Jag hoppas att du känner till processen. Om du inte gör det, kommer jag att gå igenom dig. Följ bara stegen nedan.

Steg 1

Logga in på cPanel-kontot för din webbhotell. Beroende på vilken webbhotell du väljer kan utseendet vara annorlunda men alternativen kommer att vara desamma.

Om du använder Bluehost blir det allt blått men om du använder Inmotionhosting ser du den senaste versionen av cPanel. Och det gör när du har Siteground som din webbhotell.

Sök efter databaser och klicka på phpMyAdmin ikon.

Steg 2: – När du gör det öppnas en ny flik för dig. Från vänster-navigationsmenyn måste du välja namnet på databasen på din webbplats.

Jag hoppas att du vet det. Om du inte gör det måste du gå tillbaka och öppna databasguiden för att kontrollera den.

Klicka bara på namnet så ser du många nya databastabeller framför dig. Här kan du se, wp_ är databastabellets prefix men det är inte nödvändigt att du hittar det för din databas.

Av säkerhetsskäl rekommenderas det alltid att uppdatera det efter installation av WordPress. Så kanske din säkerhetsplugin har uppdaterat den.

Steg 3

Eftersom du är här för att ändra admin-användarnamnet måste du öppna wp_users databastabell. Klicka bara på den så kan du se listan över tillgängliga användare på din webbplats.

Steg 4

Du kan bli förvirrad när du har sett de olika karaktärerna. Men det är helt bra. Det finns ingenting att oroa sig för.

Allt du behöver är att klicka på Redigera länk som visas framför det användarnamn du vill ändra. Om du är förvirrad som om vilket användarnamn du vill uppdatera, låt mig göra det klart.

Under användarnamn tabell, kan du se ditt nuvarande användarnamn för inloggning. Välj den du vill uppdatera.

Steg 5

Du kommer att se en ny sida med samma information om användaren. Den enda skillnaden är att här ser du kolumnerna istället för rader.

Det finns inget mycket att göra här. Allt du behöver är att ersätta det gamla användarnamnet med ett nytt som visas i användarnamn rad.

Oroa dig inte om varchar och alla andra tekniska detaljer. Uppdatera bara användarnamnet och klicka på knappen visas nedan. Du kan hitta den efter att ha bläddrat lite.

Prova nu att logga in med ditt nya användarnamn och om det fungerar, grattis, har du ändrat administratörens användarnamn för din WordPress-webbplats.

När du gör det, kanske du undrar om smeknamn av användaren. Du kan se i skärmdumpen i det här fallet, "rot" är både användarnamn och smeknamn.

Men jag kunde ändra det men jag gjorde det inte. I ditt fall kommer det att vara annorlunda. Beroende på ditt val kan du uppdatera det.

Obs! Den här metoden används när du inte har tillgång till din WordPress adminpanel.

Ibland måste du ändra användarnamn för att få åtkomst till webbplatsen när du är låst bort från admin-instrumentpanelen.

Som jag nämnde tidigare är databasen nyckeln till många viktiga detaljer på webbplatsen.

Jag hoppas att du enkelt kan uppdatera ditt nuvarande användarnamn

Att ha en bakdörr på en webbplats kan förstöra allt så det är alltid bättre att ta alla möjliga steg för att säkra det. Som jag nämnde ovan är att bli låst ur webbplatsen ett av de vanliga WordPress-felen.

Det är viktigt att du lär dig att bli av med sådana fel och tycker om att skriva på din blogg.

Låt oss säga att en av dina anställda hanterade din webbplats och han är borta och du kan inte kontakta honom. Och utan användarnamn kan du inte logga in.

I sådant fall kan du ändra användarnamnet med databasen från cPanel. Följ stegvis steghandledning och inom några minuter har du tillgång till din webbplats.

Samma procedur kan följas för att ändra lösenord och smeknamn.

Slutsats

Detta kan hjälpa dig på två olika sätt. Antingen behåller du din webbplatssäkerhet eller så vill du komma åt webbplatsen när du inte har en uppfattning om användarnamnet utan har lösenordet.

Låt mig säga att du inte kan prova hit och testmetod här eftersom om din säkerhetsplugin har inloggningslåset kan din IP blockeras.

Så det är bättre att lära sig det autentiska sättet att logga in på din webbplats. Om du fortfarande står inför något problem, känn dig fri att fråga i kommentarsektionen eller skicka ett e-postmeddelande med kontaktformuläret.

Tyck om att skriva, fortsätt växa.

Obs: online-säkerhetshot blir vanligare varje år. Ett viktigt sätt att se till att du är skyddad är att arbeta med pålitliga företag i värdbranschen. ledande värdföretag kommer inte bara att säkra din server utan kommer också att ge dig verktyg för att förbättra säkerheten på din webbplats. Därför rekommenderar HostAdvice att konsultera med vår lista över bästa webbhotell, där du hittar de bästa värdföretagen i branschen.

Kolla in dessa topp 3 cPanel-värdstjänster:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitlighet
10


Prissättning
9,9


Användarvänlig
9,9


Stöd
10


Funktioner
9,9

Läs recensioner

Besök ChemiCloud

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur man installerar Magento i Cpanel
  nybörjare
 • Hur du uppdaterar Drupal till den senaste versionen
  nybörjare
 • Så här ställer du in e-postsändare i cPanel Hosting-kontrollpanelen
  nybörjare
 • Hur du installerar ett SSL / TLS-certifikat på ditt delade värdkonto
  mellanliggande
 • Hur du redigerar CSS för din WordPress-webbplats med cPanel Hosting-kontrollpanelen
  expert-
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me