Vad är PrestaShop?

PrestaShop är en gratis, funktionsrik, öppen källkod för e-handel. Du kan driva butiker i molnet eller via self-hosting med hjälp av PrestaShop.


1. Ladda ner installationsarkivet

Alla installationsfiler finns på den officiella PrestaShop-webbplatsen. Först av allt måste du gå till den officiella webbplatsen för att ladda ner installationsfilerna. Sedan måste du extrahera installationsarkivet till din dator.

Du kommer att se en mapp som innehåller installationsfilerna för PrestaShop när extraktionsprocessen är klar. I samma mapp ser du också en HTML-fil som omdirigerar dig till PrestaShop-dokumentationen.

Nu måste du ladda upp alla filer som finns i den extraherade mappen på ditt värdkonto som skapar en ny tom databas.

2. Ladda upp installationsfiler

För detta steg behövs FTP-tjänst. Du kommer att behöva FTP-tjänsten för att ladda upp installationsfilen eller så kan du använda cPanel File Manager.

Nu uppstår frågan om var man ska ladda upp installationsfilerna uppstår. Det beror helt och hållet på hur du föredrar applikationens tillgänglighet.

Om du till exempel vill att din ansökan ska vara tillgänglig via ditt domännamn måste du ladda upp filerna i mappen “public_html”.

Men om du vill att din ansökan ska vara tillgänglig via en underdomän eller en undermapp måste du ladda upp installationsfilerna i motsvarande mapp som vanligtvis finns i mappen public_html istället för att ladda upp direkt till mappen public_html.

3. Skapa en databas

Nu måste du skapa en databas genom att besöka cPanel och sedan navigera till MySQL-databaser.

Som ett alternativ kan du använda MySQL-databasguiden. Efter allt detta kommer du att kunna få användarnamn och lösenord för databasen. Och se till att notera dem för ytterligare referens.

4. Starta PrestaShop-installationen

Nu måste du komma ihåg platsen där du laddade upp installationsfilerna.

Detta är viktigt eftersom om du laddat upp filerna direkt i den namngivna mappen ”Public_html” sedan kan man nå åtkomst till installationsgränssnittet genom att lägga till “Installera/” sträng precis efter din domän. Till exempel ditt domännamn.com/install/

Eller om du råkar ha laddat upp installationsfilerna i någon undermapp, kan du komma åt installationsgränssnittet genom att skriva ditt domännamn och sedan undermappens namn och slutligen installationen / strängen. Till exempel ditt domännamn.com/subfolder/install/

5. Installation

Att installera PrestaShop är mycket enkelt.

Först måste du välja ditt språk.

Därefter får du licensavtalet som du måste gå med på för att gå vidare.

Sedan körs ett kompatibilitetstest för att kontrollera om alla krav är uppfyllda eller inte. Du kommer att gå vidare till nästa steg om alla krav uppfylls och du klickar Nästa.

Nu måste du tillhandahålla lite information om din butik och ditt konto. Användarnamn och lösenord under ‘Ditt konto’ avsnitt krävs vid inloggning.

Därefter måste du fylla i fem databasrelaterade fält. Det första fältet är emellertid redan fyllt och ingen ändring ska göras i det.

Nästa fält läser ‘Databas namn’. Här måste du ange namnet på databasen som du nyligen har skapat i den här självstudien.

Kommer du ihåg att jag berättade för dig att notera inloggningsuppgifterna för ovan nämnda databas? Användarnamnet måste anges här i det tredje fältet som säger “Databasinloggning”.

I nästa fält står det “Databaslösenord ‘, måste du fylla i lösenordet som motsvarar användarnamnet ovan.

Du måste ändra nästa och sista fält, det vill säga “Tabeller prefix”, om du vill ha något specifikt prefix för din databas. Eller lämna det som det är det som inte är fallet.

Klicka sedan på knappen som läser “Testa din databasanslutning nu!” Om allt fungerar bra kommer ett meddelande som säger “Databas är ansluten” att visas precis under knappen. Klicka sedan på Nästa knappen längst ner till höger för att starta installationen.

Så snart installationsprocessen är klar visas en ny sida som innehåller den information som krävs för att komma åt butiken. Alternativ för att komma åt din butik från gränssnittet eller baksidan kommer också att finnas där “Front Office” och “Back Office”.

Speciell anmärkning: PrestaShop kräver, liksom andra webbhotellplattformar för e-handel, en pålitlig, pålitlig värdtjänst av högsta kvalitet för att låta ditt företag växa och ge dina kunder en fantastisk shoppingupplevelse. Överväg att använda en webbhotell som är specialiserad på e-handel: här är HostAdvices lista över de bästa webbhotelltjänsterna.

Obs: Glöm inte att ta bort installationsmappen efter installationen

Jippie! Du är nu redo att använda PrestaShop.

Allt för den här artikeln. Vi hoppas att vår artikel hjälpte dig

Kolla in dessa topp 3 cPanel-värdstjänster:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitlighet
10


Prissättning
9,9


Användarvänlig
9,9


Stöd
10


Funktioner
9,9

Läs recensioner

Besök ChemiCloud

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur man installerar Magento i Cpanel
  nybörjare
 • Hur du installerar OsCommerce i ditt cPanel Hosting-konto
  nybörjare
 • Hur man skapar ett underdomän med cPanel
  mellanliggande
 • Hur man ställer in SSL / TLS-kryptering på Magento
  mellanliggande
 • Säkerhetskopiera din webbplats med cPanel
  nybörjare
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me