Roundcube är en gratis programvara med öppen källkod skriven specifikt för att hantera e-postmeddelanden. E-postklienten är skriven i PHP och stöder IMAP (Internet Message Access Protocol).


Roundcube släpptes i början av 2008 och har vunnit mycket popularitet på grund av dess omfattande användning av AJAX-teknik.

I den här guiden visar vi dig hur du installerar Roundcube från cPanel via Skriptinstaller.

förutsättningar

 • Ett domännamn t.ex. www.example.com
 • Webbhotellkonto som stöder Cpanel, PHP och MySQL
 • Cpanel användarnamn och lösenord.
 • Ett giltigt e-postkonto som pekar på din domän (t.ex. [email protected])

Steg 1: Starta ditt cPanel-konto

Besök webbadressen “www.example.com/cpanel” i din webbläsare och ersätt “exempel.com” med rätt primärt domännamn som är kopplat till ditt cPanel-konto. Ange ditt användarnamn och lösenord och klicka på “Logga in” för att fortsätta som visas nedan:

Steg 2: Leta upp Softaculous Apps Installer

Vi kommer att använda Softaculous för att installera Roundcube, så leta skriptet genom att skriva “Softaculous Apps Installer” i sökrutan och klicka på ikonen som visas nedan:

Steg 3: Installera Roundcube från den softaculous instrumentpanelen

Med Softaculous kan du installera olika applikationer från respektive kategori. Roundcube finns under kategorin “Mails”, så vi hittar den i den vänstra rutan och klickar på knappen “Installera nu” i den högra rutan som visas nedan

Du kommer att se versionnumret på Roundcube och släppdatum längst upp. Dessutom visar softaculous en kort beskrivning av programvaran samt annonsutrymme som krävs för installationen.

Steg 4: Anpassa din Roundcube-installation

Därefter måste vi anpassa installationen av Roundcube. I programvaruinställningen väljer du “https: // www” som protokoll. Det betyder att vi kommer att använda SSL / TLS för att säkra e-postmeddelanden och e-postservern från hackare. Välj sedan rätt domän från listan.

Du måste ange ett värde på fältnamnet märkt ‘I katalogen’ såvida du inte bara kör ditt domännamn för e-postmeddelanden. Det är tillrådligt att installera Roundcube i en katalog som är lätt att komma ihåg som är relaterad till e-post, t.ex. “Mail” så för att få åtkomst till dina e-postmeddelanden besöker du katalogen ‘www.example.com/mail’ där ‘exempel.com’ är ditt domännamn

Ange sedan ett webbplatsnamn för din installation, t.ex. “Företagsemails” som visas nedan:

Steg 5: IMAP och SMTP-inställningar

Du måste hämta IMAP- och SMTP-inställningarna för din e-post. Om du inte är säker på vilka värden du behöver använda kan du kontakta din webbhotell. De flesta av dessa inställningar kan emellertid hittas på e-postkontona på cPanel.

Du måste ange serveradressen som vanligtvis är densamma för IMAP och SMTP. Sedan kan port 993 användas för säkra IMAP-anslutningar och port 465 för SMTP om inte din leverantör har konfigurerat olika värden.

Anslutningstypen bör vara antingen TLS eller SSL om du inte använder osäkra anslutningar.

Välj önskat språk och klicka på “Installera” längst ner.

Softaculous kommer att kontrollera de skickade uppgifterna och slutföra installationen

Steg 6: Testa installationen

Du kan testa Roundcube-installationen genom att besöka webbadressen som du angav ovan (t.ex. www.example.com/mail). Du blir ombedd att ange ett användarnamn och ett lösenord för alla e-postadresser som du har skapat. Ange värdena nedan och klicka på inloggning för att fortsätta

Om inloggningsuppgifterna är korrekta och installationen avslutades utan problem, ska du automatiskt logga in på Roundcube som visas nedan:

Slutsats

Du kan nu skicka, ta emot och hantera e-postmeddelanden med Roundcube e-postklient. Alla med en giltig e-postadress från ditt företag kan logga in på portalen ovan för att komma åt och skicka e-post. Detta är en säker metod för att centralisera e-poståtkomst på ditt företag i motsats till att ge alla användare direkt tillgång till ditt cPanel-konto.

Kolla in de 3 bästa värdtjänsterna för cPanel:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitlighet
10


Prissättning
9,9


Användarvänlig
9,9


Stöd
10


Funktioner
9,9

Läs recensioner

Besök ChemiCloud

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Så här ställer du in e-postsändare i cPanel Hosting-kontrollpanelen
  nybörjare
 • Hur man konfigurerar och konfigurerar SpamAssassin i cPanel
  mellanliggande
 • Hur man krypterar e-post med cPanel
  mellanliggande
 • Hur man skapar autosvarare via e-post på cPanel-webbpanelen
  mellanliggande
 • Hur man konfigurerar en e-postklient från cPanel i delad webbhotell
  nybörjare
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me