WordPress är ett av de mest populära Content Management Systems (CMS) som används av miljoner bloggare. Enligt Wikipedia körs mer än 30% av de tio miljoner webbplatserna på WordPress.


WordPress har fantastiska funktioner och brett stöd för utvecklare sedan det släpptes första gången i maj 2003. Du kan använda attraktiva WordPress-teman för att köra alla typer av webbplatser inklusive personliga bloggar, portaler och onlinebutiker..

WordPress har ett centralt arkiv för sina senaste programvaruutgivningar på www.wordpress.org. Du kan ladda ner och ställa in programvaran manuellt eller använda en automatisk skriptinstallatör som softaculous.

I den här guiden visar vi dig hur du använder softaculous för att ställa in WordPress på din webbplats via Cpanel. Hela proceduren är snabb, användarvänlig och intuitiv.

Särskild anmärkning: Om du inte har valt en WordPress-värdplan, rekommenderar vi att du konsulterar med vår Bästa WordPress-hosting-sida, där du hittar de bästa värdleverantörerna i denna kategori, inklusive expert- och användarrecensioner..

förutsättningar

 • Ett domännamn t.ex. www.example.com
 • Webbhotellkonto som stöder Cpanel, PHP och MySQL
 • Cpanel användarnamn och lösenord.

Steg 1: Logga in på ditt Cpanel-konto

Du kan logga in på ditt cPanel-konto genom att skriva www.example.com/cpanel i din webbläsare förutsatt ’Example.com’ är det primära domännamnet som är kopplat till ditt värdkonto. Ange sedan ditt användarnamn och lösenord som du fick från din webbhotell när du skapade ett konto med dem som visas nedan.

Steg 2: Leta upp installationsprogrammet för Softaculous apps

På nästa skärm ser du Cpanel-instrumentpanelen, leta upp textrutan som läser “Hitta funktioner snabbt genom att skriva här: ”Ange bara namnet ‘Softaculous’. Skriptinstallatören visas nedan tillsammans med alla appar som det stöder. Klicka på ‘WordPress’ och fortsätt som visas nedan:

Steg 3: Välj ett protokoll och ett domännamn

På nästa skärm ser du en kort beskrivning av WordPress-versionen som du ska installera på din webbplats, klicka på knappen med namnet ‘Installera’. Du kommer att gå till sidan ‘Software Setup’ som visas nedan:

Välj önskat protokoll. Den rekommenderade är ’Http: // www.’ eller ’Https: // www.’ Använd bara https om du har ett SSL-certifikat för din domän.

Välj sedan din domän nedan. Du kan lämna textrutan ‘I katalogen’ tom om du inte vill installera WordPress under en undermapp.

Steg 4: Fyll i WordPress-webbplatsinställningsdetaljer

Därefter ser du dina webbplatsinställningar som visas nedan:

Ange namnet på din webbplats och en kort beskrivning. Välj sedan ett administratörens användarnamn, lösenord och e-post. Du behöver dessa detaljer för att logga in på din WordPress adminpanel, så välj ett starkt lösenord. Välj önskat språk och bläddra nedåt för att fortsätta.

Steg 4: Välj plugins och ett tema

Nästa skärm visar ett alternativ där du kan installera några plugins (detta är valfritt) och välj sedan önskat tema. Kom ihåg att ange din e-postadress till i textrutan som läser “>E-postinstallationsinformation till ”. Slutligen, klicka på knappen “Installera”.

Installatören för Softaculous apps kommer att kontrollera de skickade uppgifterna och göra WordPress-installation på din webbplats

Du kommer sedan att gå till grattisskärmen som visas nedan och e-postmeddelande med dina WordPress installationsinformation kommer att skickas till adressen som du angav ovan:

Grattis, programvaran installerades framgångsrikt

WordPress har installerats på: 
http://www.example.com
Administrativ URL: http://www.example.com/wp-admin/
Vi hoppas att installationsprocessen var enkel.

OBS: Softaculous är bara en automatisk programvaruinstallatör och ger inget stöd för de enskilda programvarupaketen. Besök mjukvaruförsäljarens webbplats för support!

Hälsningar,
Softaculous Auto Installer

Steg 5: Testa installationen

Logga in på din WordPress-webbplats genom att skriva den administrativa webbadressen, t.ex. http://www.example.com/wp-admin/

Din installation är nu klar och du kommer att tas direkt till din WordPress-instrumentpanel som visas nedan:

Slutsats

Det är allt när det gäller att installera WordPress på din webbplats från cPanel. Som ni har sett är det övergripande förfarandet ganska enkelt och automatiskt. Du behöver inte ladda ner källkoden eller skapa databasen manuellt. Softaculous har gjort allt för oss. Du kan se din WordPress-webbplats med en överblick, anpassa den lite mer och börja skriva bloggar. Jag hoppas att den här guiden hjälper dig att framgångsrikt skapa en fantastisk WordPress-webbplats.

Kolla in de tre bästa WordPress-hostingtjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,3


Användarvänlig
9,4


Stöd
9,4


Funktioner
9,2

Läs recensioner

Besök Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur du redigerar CSS för din WordPress-webbplats med cPanel Hosting-kontrollpanelen
  expert-
 • Hur du deaktiverar alla dina WordPress-plugins på en gång från cPanel
  mellanliggande
 • Hur man tar bort extra databasstabeller efter avinstallation av ett WordPress-plugin
  expert-
 • Hur man redigerar WordPresss wp-config.php-fil med cPanel
  mellanliggande
 • Säkerhetskopiera ditt WordPress-tema med cPanel
  nybörjare
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me