De flesta människor är förvirrade mellan att ha ett underdomän eller en underkatalog. Den största frågan är om underdomäner är bättre i SEO än underkataloger.


Enligt många SEO-experter behandlar Google en underdomän som en separat identitet för din primära domän. Å andra sidan hjälper du att öka SEO-poängen genom att ha en underkatalog.

Det är därför många WordPress-användare försöker installera WordPress i en underkatalog. Problemet stöter på när människor inser att det är svårt att ha en WordPress-installation.

Men om du lyssnar på mig kommer jag att tillhandahålla en steg för steg-process, som liknar installationen av WordPress på din primära domän.

Folk kämpar innan de tar reda på lösningen. Som ni vet tillhandahåller de flesta företagen tredjepartsverktyg som Softaculous för att installera olika skript på en domän.

I den här tutorialen ska du lära dig användningen av Softaculous att installera WordPress i en underkatalog. Om du är orolig för att bryta din huvudwebbplats behöver du inte, eftersom installationen kommer att vara separat från den primära domänen.

Steg för steg Process för att installera WordPress

Först och främst bör du veta skillnaden mellan en underdomän och en underkatalog.

  • blog.yoursite.com är ett underdomän
  • yoursite.com/directory är en underkatalog

Du kanske har sett många underdomäner för en domän. Att ha en underkatalog är sällsynt, inte alla använder den. Låt mig förenkla WordPress-installationen av en underkatalog.

Som du ser finns det ett mappnamn som lägger till det primära domännamnet. Om du installerar WordPress i den mappen är det underkatalogen WordPress-installationen.

Följ dessa steg

Steg 1:

Logga in på ditt webbhotellkonto och försök ta reda på det Softaculous. De flesta webbhotell erbjuder en Account Management Panel, där du kan hitta alla verktyg.

Hur man installerar WordPress i en underkatalog med cPanel

Som du kan se på skärmdumpen är en Softaculous-ikon tillgänglig. Klicka för att öppna. Beroende på ditt webbhotellföretag kan platsen variera.

Steg 2:

En ny flik öppnas i webbläsaren. Du kan se alla större skript, välj WordPress.

Hur man installerar WordPress i en underkatalog med cPanel

Steg 3:

På den här nya sidan kan du se alla detaljer om WordPress CMS. Klicka på Installera nu knapp.

Hur man installerar WordPress i en underkatalog med cPanel

Steg 4:

Det här är huvudsidan för att fylla i detaljerna för WordPress-installationen. Du kan se det första avsnittet i programvaruprogrammet.

Välja HTTPS som protokollet för att aktivera ett SSL-certifikat är nödvändigt för att upprätthålla god SEO. Välj domän från en rullgardinsmeny.

Hur man installerar WordPress i en underkatalog med cPanel

Obs: Det tredje fältet är viktigt, vilket förändrar allt. Som du kan se ber det om i katalog, vilket innebär att du måste välja mappnamn.

I exemplet ovan är underkatalogen yoursite.com/directory var "katalog" är mappnamnet. Fyll i ett sådant mappnamn här.

Om du till exempel vill visa yoursite.com/newsite som din huvudadress, "newsite" är mappnamnet eller så kan du se katalogen för din WordPress-installation.

Steg 5:

Nu ser du Webbplatsinställningar och administratörsinformation. Du kan snabbt fylla i sådan information. Se till att du väljer ett säkert användarnamn och lösenord.

Hur man installerar WordPress i en underkatalog med cPanel

Obs: Om du ser en kryssruta för att aktivera flera webbplatser, beroende på dina krav, kan du välja alternativet. I annat fall, låt det vara avmarkerat.

Steg 6:

Rulla nedåt så ser du en plustecken för att utöka avancerade alternativ. Om du vill välja prefix för databastabellen kan du göra det.

Hur man installerar WordPress i en underkatalog med cPanel

Fyll i din e-postadress och klicka på Installera knapp. Installationen tar ett tag, varefter du kan se inloggningsadressen.

Grattis, du har installerat WordPress ins en underkatalog. Du undrar kanske som om det finns ett alternativ till en sådan uppgift.

Det finns utan tvekan, vilket kräver allt manuellt arbete med att skapa mappen i rotkatalogen, installera WordPress manuellt och mycket mer.

Därför bestämde jag mig för att välja Softaculous, som är användarvänlig programvara.

Förstod du den verkliga skillnaden under installationsprocessen

När du installerar WordPress är den enda skillnaden att välja katalognamn. Annars är det samma som du installerar WordPress för alla domäner.

Människor blir förvirrade mellan de tekniska termerna, men allt är praktiskt när de försöker förstå dessa. Jag hoppas att du enkelt kan installera WordPress i en underkatalog.

Slutsats

Tror du att du kan använda instruktionerna för att få en ny WordPress-installation i en ny mapp? Jag förstår att det kan vara svårt att hantera ny programvara.

Men om du tittar noga, erbjuder nästan varje webbhotell Softaculous som WordPress-installationsprogram.

Kolla in de tre bästa WordPress-värdtjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,3


Användarvänlig
9,4


Stöd
9,4


Funktioner
9,2

Läs recensioner

Besök Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Relaterade artiklar om hur man gör

  • Hur man installerar WordPress på en Addon-domän med cPanel
    mellanliggande
  • Hur man installerar WordPress manuellt utan att använda något inbyggt cPanel-verktyg
    mellanliggande
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me