Gratis e-postkonton ger dig inte en konkurrensfördel i ditt företag eftersom de inte ser professionella ut. Gratis e-postkonton som de som erbjuds av Google och Yahoo är absolut bra för personliga e-postmeddelanden men e-postlösningar med självhost är normen för företag.


Om du har ett domännamn och ett värdutrymme, kan du överväga att köra e-postmeddelanden som pekar tillbaka till din huvudwebbplats. Till exempel kan du ha en e-postadress som [email protected] eller [email protected] Dessa e-postmeddelanden ser ut som icke-spammy, särskilt om du samlar in betalningar på din webbplats.

I den här guiden kommer vi att diskutera stegen för att skapa dina egna personliga e-postmeddelanden och peka tillbaka dem till din önskade e-postklient, t.ex. Fröken Outlook.

förutsättningar

 • Ett domännamn t.ex. www.example.com
 • En webbhotellplan som stöder cPanel

Steg 1: Logga in på ditt cPanel-konto

cPanel erbjuder ett fantastiskt grafiskt användargränssnitt (GUI) för automatisering av Linux-kommandon. De flesta delade värdföretag tillhandahåller den här funktionen utan extra kostnad. Gå till cPanel genom att besöka webbadressen nedan och ersätta “exempel.com” med huvuddomännamnet som är kopplat till värdkonto.

www.example.com/cPanel

Du blir ombedd att ange ditt användarnamn och lösenord som visas nedan:

Se till att detaljerna är korrekta och klicka på ‘Logga in’ för att fortsätta. Du är nu på instrumentpanelen på ditt cPanel-konto.

Typ ‘e-post’ i sökrutan och klicka på “E-postkonton” i listrutan som visas nedan

Steg 2: Skapa ett nytt e-postkonto

Du ser ett alternativ att skapa ett nytt e-postkonto på nästa skärm som visas nedan:

Ange rätt information och klicka på ‘Skapa konto’ som visas ovan. I vårt fall skrev vi “fakturering” och delen “@ exempel.com” har redan fyllts i för oss. Håll dessa uppgifter säkra, vi kommer att behöva dem senare när vi konfigurerar en e-postklient.

Ditt konto är nu funktionellt och kan hitta det längst ner på skärmen i listan över e-postmeddelanden.

Steg 3: Konfigurera en e-postklient

Du kan antingen välja att hantera dina e-postmeddelanden direkt från cPanel eller genom att ställa in en e-postklient. Om du väljer det förra, leta bara på ditt e-postkonto på cPanel. Klicka längst ner till höger, klicka på länken “Mer” och välj “Åtkomst till webmail” som visas nedan. Du kan sedan välja en webbmailklient från listan som visas på nästa skärm, t.ex. Round Cube eller Squirrel Mail.

Om du vill konfigurera en e-postklient klickar du på ‘Ställ in e-postklient’ som visas nedan:

Navigera till “Mail Client Manual Settings” på nästa skärm

I den här delen är vi intresserade av inkommande och utgående serveradresser och portar under “Säkra SSL / TLS-inställningar (rekommenderas)”

Vi måste lägga till dessa uppgifter på vår e-postklient.

Till exempel i Ms Outlook 2007, Navigera till Verktyg->Kontoinställningar

Klicka på ‘Ny’ under ‘e-postmeddelanden’ och ange ditt namn och e-postadressen som du skapade ovan såväl som ditt lösenord. Markera sedan kryssrutan, “Manuell konfigurera serverinställningar”

På nästa skärm väljer du “Internet-e-post” och klickar på “Nästa”

Därefter anger du informationen som du korrigerade under “Mail Client Manual Settings” på ditt cPanel-konto. Dessa inkluderar; din e-postadress, inkommande postserver, utgående e-postserver, användarnamn och lösenord. Observera: ditt användarnamn är samma som din e-postadress som visas nedan:

Klicka sedan på “Fler inställningar” längst ner till höger.

På nästa skärm väljer du fliken Utgående server och väljer alternativen nedan.

Klicka sedan på fliken “Utgående server” och ställ in korrekta inkommande och utgående serverportar. Markera även rutan som läser “Denna server kräver en krypterad anslutning (ssl)” och välj SSL som den krypterade anslutningstypen som visas nedan.

Klicka på “OK” och sedan på “Nästa” för att fortsätta, klicka slutligen på “Slutför” -knappen. Du kan nu skicka och ta emot e-postmeddelanden från Outlook.

Slutsats

Professionella självslangade e-postmeddelanden är ett stort plus för ditt företag. De visar helt enkelt dina kunder att du är seriös med vad du erbjuder dem. I den här guiden har vi tillhandahållit stegen du behöver för att skapa en e-postadress på din cPanel och konfigurera densamma på Ms Outlook.

Det är så mycket som du kan göra med e-postmeddelandet. Du kan överväga att konfigurera det på Thunderbird om du kör Ubuntu på din lokala dator. Du kan upprepa samma procedur för alla ytterligare e-postadresser som du vill skapa. Det är så enkelt!

Kolla in de 3 bästa webbhotelltjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitlighet
10


Prissättning
9,9


Användarvänlig
9,9


Stöd
10


Funktioner
9,9

Läs recensioner

Besök ChemiCloud

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur man krypterar e-post med cPanel
  mellanliggande
 • Så här ställer du in e-postsändare i cPanel Hosting-kontrollpanelen
  nybörjare
 • Hur man installerar Roundcube Mail Client med hjälp av cPanel Hosting Control Panel
  nybörjare
 • Hur man skapar autosvarare via e-post på cPanel-webbpanelen
  mellanliggande
 • Hur man konfigurerar och konfigurerar SpamAssassin i cPanel
  mellanliggande
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me