En erfaren webbplatsägare förstår hur viktigt det är att ha en webbplats med snabb laddningstid. Om du driver din webbplats på WordPress har du hört talas om cache-plugins.


Caching är ett effektivt sätt att se till att din webbplats laddas snabbare för dina besökare. Men för optimal prestanda bör din webbplats varna webbläsare om det exakta innehållet de behöver för att cache. Tyvärr tillåter cache-plugins inte att du har full kontroll över dessa inställningar, så du måste konfigurera dem manuellt.

WordPress har massor av cache-plugins på marknaden, men WP Super Cache Plugin och W3 Total Cache (W3TC) är de mest populära. Den enda skillnaden mellan de två plugins är: WP-cache är lätt att installera och konfigurera medan W3TC har en mängd olika alternativ med en omfattande konfigurationsprocess.

När din webbplats är trög på grund av WordPress PHP-skript producerar Cache-plugin statiska HTML-filer för att lösa detta problem. Som ett resultat ökar din webbplats laddningstid vilket förbättrar webbplatsoptimering och användarupplevelse.

I den här artikeln kommer vi att titta på hur du konfigurerar WP Super Cache på ordpress?

Låt oss börja.

Steg 1: Ladda ner och installera WP Super Cache

Det första steget är att ladda ner och installera WordPress Cache-plugin med framgång på din dator. Besök den officiella plugin-sidan och ladda ner paketet.

Eller logga in helt enkelt på adminområdet på din WordPress.

Tryck på droppmenyn plugins och klicka Lägg till ny högst upp på din sida.

I Sök plugins plats in WP Super Cache och klicka på Stiga på

Det första som dyker upp kommer att vara WP Super Cache plugin. Klicka på Installera-knappen för att starta installationsprocessen.

När plugin-programmet har installerats klickar du på Aktivera plugin

OBS! Det rekommenderas att alla andra cache-plugins inaktiveras. Du kan inaktivera alla andra insticksprogram genom att gå till plugins avsnitt och tryck på Avaktivera knapp under plugin.

Steg 2: Inledande konfiguration av Cache-plugin

Nu har du installerat plugin. När du aktiverar plugin får du ett meddelande som detta:

Klicka på hyperlänken (plugin admin sida) som visas på den här sidan för att gå till inställningssidan för plugin. Om du får ett meddelande om att en permalänkstruktur krävs för att plugin-programmet ska fungera ordentligt, navigerar du till inställningar > permalänkar på WP-instrumentpanelen och välj något annat alternativ än det första. I den här guiden har jag valt alternativet Numerisk permalänk.

Nu har vi allt vi behöver, låt oss fortsätta att öppna inställningspanelen i WP Cache-plugin. Gå över till inställningar > WP Super Cache. Just nu kommer du att se en gul ruta med detta meddelande:

Det är okej. Men den gula rutan borde inte dyka upp varje gång du startar inställningen för WP Super Cache. Det borde dyka upp bara en gång. Om det dyker upp varje gång, leta efter FAQ-länken. Klicka på WP Super Cache på inställningspanelen och sedan på Easy-avsnittet. Du kommer att märka att cachning är inaktiverad. Slå på cacheminnet och klicka på uppdateringsstatus.

Slå på cachen, slå på Testcache för att kontrollera om det fungerar. WordPress Super Cache samlar in data från din WordPress två gånger och jämför tidsutskrifterna på båda sidorna. Om de matchar, betyder det att cachningen fungerar korrekt på din webbplats.

Om du planerar att öka din WordPress-webbplatsprestanda ytterligare, utforska de avancerade inställningarna för WP Super Cache.

Steg 3: WP Super Cache Advanced Set up

WP Super Cache-plugin kommer med avancerade alternativ för extra WordPress-optimering och ökad laddningshastighet. Gå till de avancerade alternativen inställningar > WP Super Cache tryck sedan på Avancerad flik knapp.

Hur man aktiverar cache

För att starta, markera rutan som visas ovanifrån. Eftersom WP Super Cache använder PHP för att ta hand om cachefiler blir det dyrt att underhålla särskilt när det finns på ett delat värdutrymme. Så det rekommenderas att du försöker använda mod omskrivning för att servera cache-filerna. När du är klar bläddrar du och klickar Uppdatera status för att spara ändringarna. Du skulle se en gul ruta med den här texten:

Dessa inställningar är helt enkelt avsedda för din serverfil som kallas .htaccess. Rulla ner tills du hittar knappen nedan:

Om modifieringsprocessen var framgångsrik, din .htaccess filen ska visas i form av en grön ruta:

Fortsätt nu med att konfigurera insticksfilen Preload.

Steg 4: WP Super Cache Preload Set-up

Förinställningsinställningen möjliggör cache-intervall för alla webbplatsens inlägg och sidor. Du kan ställa in det automatiskt. För delad hosting rekommenderas det att ställa in det en gång om dagen (1440 minuter). Om du gör webbplatsuppdateringar två gånger om dagen kan du ställa in ditt tidsintervall mellan varje cacheuppdatering till 720 minuter. För det andra alternativet betyder det att du kommer att uppdatera webbplatsen per dag vilket kan behöva ytterligare serverbelastning. Så det rekommenderas att du undviker att använda ett lägre värde, särskilt i delade värdmiljöer.

Å andra sidan, om du använder en dedicerad server, kan du sänka uppdateringsintervallet till 60 minuter. Den optimala uppdateringstiden på en webbplats som får hög trafik skulle vara två timmar.

I det här fallet har vi kontrollerat cache-uppdateringsintervallet till 1440 minuter, men du är fri att inkludera ett värde som passar dina behov.

Slå Uppdatera inställningarna för att spara ändringarna. Om du vill starta cacheprocessen omedelbart trycker du på Förbelasta cache nu efter uppdatering av inställningarna. Processen för att ladda in cache-konfigurering kräver tid och resurser beroende på webbplatsens inlägg och sidor, så ge det lite tid att slutföra.

Nu är WP Super Cache helt konfigurerad, men du kan göra ett test för att bekräfta. Gå till Enkel inställningsflik, slå Testcache knapp. Om cache-plugin är konfigurerat, bör du se detta meddelande:

Du har lyckats konfigurera cache i din WordPress. Det borde ladda snabbare nu.

Slutsats

Nu när du vet hur WP-cache-plugin fungerar och hur du kan öka webbplatsens prestanda är det dags att prova det. Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att installera och konfigurera WP-Cache-plugin på din WordPress-webbplats.

Kolla in de tre bästa WordPress-hostingtjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,3


Användarvänlig
9,4


Stöd
9,4


Funktioner
9,2

Läs recensioner

Besök Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur du hittar de bästa plugins för din WordPress-webbplats
  nybörjare
 • Hur man accepterar kreditkortbetalningar på WordPress-webbplats med hjälp av WooCommerce
  mellanliggande
 • Hur man löser vanliga WordPress SSL-problem
  mellanliggande
 • Hur man migrerar en webbplats från Wix till WordPress
  mellanliggande
 • Hur du redigerar din WordPress-webbplats .htaccess-fil med cPanel
  nybörjare
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me