Wix är en fantastisk och lättanvänd webbplatsbyggare för att göra enkla men exceptionellt bra webbplatser. Men nackdelen här är att funktionerna är begränsade, och om du försöker lägga till fler funktioner kommer det att kosta dig en bra summa.


De flesta användare tycker att WordPress är en bra plattform för att få fler funktioner till en rimligt låg kostnad. Om du läser den här artikeln är du förmodligen en av dessa användare. Don’t oroa dig folk, vi har täckt dig.

För den här artikeln kommer vi att importera dina blogginlägg via RSS, vilket enligt oss är det enklaste sättet för de många tillgängliga metoderna.

Gå bara igenom följande steg, så kommer du att kunna överföra din Wix-webbplats till din WordPress-värdplats på cirka mindre än en timme beroende på antalet sidor på din webbplats.

Steg 1: Registrera dig för en webbhotell

Du måste ha ett värdkonto och ett domännamn för att starta en WordPress-blogg.

Det gjorde du inte’t behöver något värdkonto när du använde Wix eftersom din webbplats var värd av Wix.

För denna tutorial använder vi Bluehost. När du registrerar dig för Bluehost ombeds du att få en ny domän eller använda en gammal om du redan har en.

Steg 2: Ställa in en WordPress

När du har slutfört det första steget måste du installera WordPress i din cPanel.

De flesta webbhotellleverantörer erbjuder WordPress-installation med ett klick.

Processen är extremt enkel. Du måste bara följa instruktionerna på skärmen. Du ska vara redo att ställa in dina WordPress-permalänk så snart installationen av WordPress är klar.

Permalinks är oerhört viktiga eftersom de bestämmer webbadressen eller adressen till alla dina blogginlägg. För att ändra den, gå till din WordPress-instrumentpanel och klicka sedan på ‘inställningar’ och välj ‘permalänkar’ från rullgardinsmenyn. Välj strukturen du väljer och klicka sedan på ‘Spara ändringar’ knapp.

Hur man överför från Wix till WordPress

Steg 3: Anpassa utseendet på din webbplats

I det här steget måste du anpassa din webbplats’s design. Detta kan göras ganska enkelt genom att använda WordPress-teman som precis som Wix-mallarna. Så du kommer att känna dig som hemma att göra detta.

Tja, du kan köpa alla premiumtema online eller så kan du till och med hålla fast vid standard WordPress-tema för tillfället.

Du är emellertid fri att använda valfritt tema från de hundratals som finns tillgängliga gratis såväl som betalda.

Steg 4: Importera blogginlägg från Wix till WordPress

Du måste hitta din Wix RSS-fil. Detta kan göras genom att lägga till ‘/feed.xml’ efter din Wix-webbplats’s URL.

När du väl har hittat din Wix RSS-fil ser du en sida full av kod. Du måste bara högerklicka på sidan och klicka på ‘Spara som….’ från menyn. Detta sparar filen på din dator.

Navigera till ‘Importera’ under ‘Verktyg’ på din WordPress-instrumentbräda. I ‘Importera’ klicka på fliken ‘Installera nu’ knappen under ‘RSS’ sektion.

Hur man överför från Wix till WordPress

Du får ett meddelande längst upp bara några sekunder senare ‘Importören har installerats. Kör importör’. Klicka på ‘Kör importör’ alternativ.

Välj Importera RSS feed.xml genom att klicka på ‘Välj FIL’ och klicka sedan på ‘Ladda upp fil och importera’ knappen längst ner.

Hur man överför från Wix till WordPress

Du kommer att presenteras med en ‘Helt klar. Ha så kul!’ Meddela när alla dina inlägg har importerats.

Du kan kontrollera om alla inlägg har importerats korrekt eller inte, du kan navigera till ‘Alla inlägg’ under ‘inlägg’ på din WordPress-instrumentpanel. För att se alla inlägg klickar du bara på ‘Se’ alternativ under posten.

Hur man överför från Wix till WordPress

Du kanske har lagt märke till eller inte nu att bilderna i dina blogginlägg fortfarande är värd av Wix. Detta kan tydligt ses i ‘Text’ om du tittar på något inlägg.

För att fixa detta måste du installera och aktivera Importera externa bilder Av Marty Thornley plugin som flyttar dina bilder till WordPress.

När du har installerat och aktiverat plugin klickar du på ‘Media’ och välj ‘Importera bilder’ alternativet i din WordPress-instrumentpanel. Där ser du en knapp till ‘Importera bilder nu’. Klicka på det.

Hur man överför från Wix till WordPress

Detta får jobbet gjort.

Steg 5: Importera sidor från Wix till WordPress

Det finns verkligen inte’t valfritt automatiskt sätt att importera dina Wix-sidor till WordPress. Så gissa vad, vi måste återskapa alla sidorna.

Gå till Wix-sidan och välj sedan allt innehåll på sidan som lämnar sidtiteln. Kopiera det valda innehållet.

Gå nu till din WordPress-instrumentpanel. Klicka på ‘sidor’ fliken och välj ‘Lägg till ny’. Lägg till sidans titel och klistra in det kopierade innehållet i textrutan nedan. Se till att inte bara klistra in innehållet utan ‘Klistra in som vanlig text’ för att undvika onödiga röror. Högerklicka bara i textområdet och välj ‘Klistra in som vanlig text’ från menyn.

Hur man överför från Wix till WordPress

När du har kontrollerat att du helt har återskapat din Wix-sida klickar du på ‘Publicera’ knappen i det övre högra hörnet.

Steg 6: Skapa navigationsmenyn

Gå till din WordPress-instrumentbräda ‘Utseende’ och klicka sedan på ‘menyer’. Skriv önskat namn på din meny i textrutan och klicka sedan på ‘Skapa meny’ knappar; en bredvid textrutan och en längst ner.

Hur man överför från Wix till WordPress

En du har. Skapa alla önskade menyer, klicka på ‘Spara meny’ knapp.

Hitta ‘Hantera platser’ fliken och klicka på den. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid ‘Topp meny’ under ‘Tema Plats’ för att välja menyns namn. När du valt klickar du på ‘Spara ändringar’ knapp.

Din WordPress-webbplats är klar.

Steg 7: Låt dina tittare veta din rörelse

Du kanske vill ha trafiken på din nya WordPress-webbplats som du hade på din Wix-webbplats. För detta måste du ställa in en korrekt omdirigering. Och inte bara tittarna, utan du vill också att sökmotorerna ska veta att din gamla webbplats har flyttats till en ny plats. Tyvärr kan detta göras om användaren hade en anpassad domän på Wix.

Kopiera koden som följer nedan och klistra in den i vilken som helst vanlig texteditor som Notepad.

123456789101112

Om du går igenom koden ovan kommer du att märka några exempel på webbadresser.

Den första delen i raden är webbadressen till sidan från vilken Wix-besökarna kommer att omdirigeras. Medan den andra delen i raden är WordPress-snigel för samma sida.

Spara den här filen efter att ha gjort det för alla sidor manuellt ‘redirects.js’ och ladda upp den till en FTP-klient till / Js / katalog med ditt WordPress-tema.

Följande kod måste läggas till längst ner i ditt tema’s ‘function.php’.

1234

Spara ändringarna och det’s det.

Vi hoppas att vår artikel hjälpte dig :).

Kolla in de tre bästa WordPress-värdtjänsterna:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,3


Användarvänlig
9,4


Stöd
9,4


Funktioner
9,2

Läs recensioner

Besök Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Relaterade artiklar om hur man gör

 • Hur man konfigurerar en WordPress-webbplats efter dess migrering
  mellanliggande
 • Hur du migrerar din webbplats från Joomla till WordPress
  mellanliggande
 • Hur man flyttar en WordPress-webbplats från en värd till en annan med hjälp av cPanel Backup Wizard
  mellanliggande
 • Hur man flyttar en WordPress-webbplats från en mapp till en annan
  mellanliggande
 • Hur man fixar "Upprätta en databasanslutning" Fel i WordPress
  nybörjare
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me