Som frilansförfattare, oavsett vad din nischmarknad är, måste du få en professionell snygg frilansingswebbplats. Det är ett av de mest effektiva sätten att enkelt växa ditt företag och få betalt.


Som frilansförfattare kan du tänka dig att få dina kunder genom frilansingssajter eftersom du tycker att det är för svårt, tidskrävande eller kostsamt att skapa en webbplats. Att starta din egen webbplats är dock ett bra sätt att locka nya kunder utan att behöva betala en provision till dessa webbplatser. Lyckligtvis är det lättare än du kanske tror att skapa din egen webbplats. Innan du kan bygga din webbplats måste du välja en värdplan.

Här är några saker du bör tänka på för att hjälpa dig välja rätt värdplan för frilansförfattare.

Hur man väljer rätt värdplan för en frilansförfattare?

Vilken typ av värdplan

Innan du kan välja en webbhotellleverantör måste du bestämma vilken typ av plan du behöver för att vara värd för din egen blogg. Det finns flera typer av webbhotell tillgängliga som du bör välja mellan: delad hosting, VPS-värd och molnhotell.

Delad värd

Med den här typen av webbhotell delar du också en server med många andra användare. Det är som att hyra en lägenhet: billigt, lite trångt och dina grannar kan (negativt) påverka din livskvalitet.

Fördelar med Shared Hosting

 • Ekonomisk. Eftersom du delar serverutrymme med andra är det den billigaste typen av platser
 • Fullt hanterat. Du behöver inte hantera de tekniska aspekterna av serverunderhåll.

Nackdelar med delad värd

 • Höga grannar. Om en av dina grannars webbplatser har problem kan det påverka din.
 • Begränsade anpassningsalternativ. Du kan inte göra några ändringar på din webbplats som kräver att du ändrar servern.

Delade värdleverantörer är bäst för personer med mycket låg trafiknivå och för dem som inte behöver mycket lagringsutrymme för bilder eller andra dokument. Det är ofta en bra utgångspunkt, men det kommer inte att vara den bästa webbhotell för bloggare när deras webbplats växer.

VPS Hosting:

En virtuell privat server innebär att du äger serverutrymmet och kan anpassa det efter behov. Det kommer att likna en dedicerad server men blir billigare. När du väljer en VPS-värdplan kommer du att äga servern.

Fördelar med VPS-värd:

 • Du har tillgång till servern med fullständiga administrativa behörigheter. Detta innebär att du kan anpassa din server, installera allt du vill ha på den med mera.
 • Du kan välja vilket operativsystem du vill ha från listan över operativsystem som stöds

Nackdelar med VPS-värd:

 • Detta är sannolikt inte en bra webbhotell för frilansare med lite erfarenhet av webbplatsutveckling. Du behöver teknisk kunskap för att hantera VPS-servern.
 • Du är fortfarande på en delad server, så dina grannar ibland kan störa din webbplats.

Du bör bara välja VPS om du har tillräckligt med tekniska färdigheter för att hantera din webbplats. Annars kan det få erfarenhet om du måste betala en utvecklare för att hjälpa dig.

Cloud Hosting

Cloud hosting är en virtuell server som körs i en molnberäkningsmiljö. Du kan dra dina resurser från ett nätverk av moln, så att du kan se till att din webbplats nästan aldrig är nere.

Fördelar med Cloud hosting:

 • De flesta leverantörer av molnhotell lovar mycket höga uppetidsgarantier, vilket säkerställer att din webbplats aldrig är oåtkomlig.
 • Molnvärd är mycket skalbar och flexibel. Du kan automatiskt skicka fler resurser till din webbplats om du har en trafiksteg.

Nackdelar med molnhotell:

 • Det kan bli dyrare om du inte noggrant övervakar dina månadskostnader.
 • Det finns också en uppfattad missuppfattning att molnhotell är mindre säker. Detta är dock inte sant.

Molnvärd är bäst för frilansförfattare som har en populär webbplats med hög trafikvolym. Med nästan obegränsade resurser, lagringsutrymme och en hög drifttidsgaranti är molnhotell ett bra alternativ för dem som vill ha ett skalbart alternativ för sin blogg.

Det är värt att nämna att det också finns dedikerade värdplaner, men dessa är dyrare och kan kosta hundratals dollar per månad. Dessa är avsedda för enorma organisationer, människor som behöver enorma mängder resurser varje månad eller för de som har mycket unika serverbehov som måste anpassas helt. Som frilansförfattare är det troligtvis inte rätt för dig.

Hur man väljer rätt värdplan för en frilansförfattare?

Ska jag välja en gratis webbhotellplan?

I nästan alla situationer är det inte bra att välja en gratis webbplatsplan från värdleverantörer som WordPress, Wix eller Blogger. Här är fem skäl till varför du inte borde göra det.

 1. Du får det oattraktiva underdomännamnet “website.blogspot.com.” Att få ett anpassningsbart domännamn är avgörande för framgång och trovärdighet för din frilansande webbhotell. För att få bästa webbhotell för bloggar måste du spendera minst ett par dollar i månaden på din värdplan.
 2. När du väljer en gratis webbhotellplan kommer du sannolikt också att rankas högt i sökmotorer som Google. SEO är redan mycket svårt att erövra, så gör det inte svårare för dig själv genom att välja en gratis värdplan som inte låter dig anpassa din domän.
 3. Du kommer inte heller att äga ditt innehåll om du arbetar via plattformar som Blogger. Det betyder att ditt innehåll kan vara där en dag och sedan nästa dag kan allt ditt hårda arbete försvinna.
 4. Ofta kan du inte tjäna pengar också. Även om du kan använda plugins som AdSense på dina bloggar finns det begränsande begränsningar som innebär att du inte kan utnyttja din blogg fullt ut..

Hur man väljer rätt värdplan för en frilansförfattare?

Kompatibel med WordPress

De flesta frilansförfattare väljer att driva sin webbplats genom WordPress, världens största innehållshanteringssystem (CMS). Medan de flesta värdplaner kommer att vara kompatibla med WordPress, kommer du att se till att du väljer den bästa värden för en WordPress-blogg. Välj en webbhotell som tillåter installation med WordPress med ett klick så att du kan börja publicera innehåll snabbt.

Webbplatsbyggare

Om du inte har tid och erfarenhet att bygga din egen webbplats från grunden kommer du sannolikt att vilja lita på en webbplatsbyggare som använder mallar för att hjälpa dig bygga din webbplats för frilansskrivning.

Du kan köpa en webbplatsbyggare separat från din värdplan, men det bidrar till dina kostnader. I början av din frilansande karriär kommer du troligtvis att klämma ut pengar och inte vill ha den här extra upplevelsen. Därför bör du välja en webbhotell som tillhandahåller adekvata mallar för dina behov. WordPress har några fantastiska mallar för bloggare och frilansförfattare som gör att de kan visa sitt arbete attraktivt. Dessa mallar bör också vara anpassningsbara.

Vilken värdplan är rätt för mig?

När du väljer den bästa webbplatsvärd för bloggare bör du överväga vilken typ av webbplats du vill ha, den förväntade trafiknivån och antalet resurser du behöver. Kontrollera att de erbjuder 24/7 support och gör att du kan skala upp efter behov. För mer information om bästa webbhotell för frilansare, jämför planer här.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me