IIS 6.0 je korak naprej od prejšnjih različic. Odlikuje ga veliko izboljšav na prejšnjih različicah in ima dodatno raven varnosti. Toda v nasprotju s prejšnjimi različicami, ki izhajajo iz škatle, je treba prednastavljen IIS 6.0 še posebej namestiti v obliki modula aplikacijskega strežnika Windows Server 2003.


IIS je sestavljen iz različnih modulov, ki vključuje Protokol za prenos datotek (FTP) storitev, Razširitve strežnika FrontPage, Internetno tiskanje, omrežni protokol za prenos novic (NNTP), preprost protokol za prenos pošte (SMTP) in Svetovni splet (WWW) storitev. Vsi ti moduli morajo iti skozi posamezne ali neodvisne namestitve. Vendar pa jih nekaj, temelji na nekaj dodatnih modulih.

Uporabite lahko Dodajanje ali odstranjevanje programov v zavihku Nadzorna plošča za namestitev IIS modulov na strežnik. Ni vam treba nastaviti modulov IIS, kot so storitve FTP, NNTP ali SMTP, če po njih nimate posebnih potreb. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako lahko namestite in upravljate spletni strežnik, namestite storitev WWW in vam ponudili nekaj nasvetov, kako nastaviti IIS.

Kako namestiti servis WWW z minimalno namestitvijo IIS

Storitev WWW lahko nastavite poleg minimalnega niza povezav IIS po naslednjih korakih:

Kako upravljati spletni strežnik in namestiti storitev WWW

1. korak: Kliknite nadzorno ploščo

Ko se odpre zaslon nadzorne plošče, poiščite in dvokliknite na Dodajanje ali odstranjevanje programov zavihek. Ko se odpre okno, kliknite na Dodajanje / odstranjevanje komponent sistema Windows zavihek.

2. korak: Označite komponento aplikacijskega strežnika

Ko označite komponento, se izogibajte označevanju ali preklicu potrditvenega polja. Samo kliknite na Podrobnosti zavihek.

3. korak: Izberite internetne informacijske storitve (IIS)

Ko se odpre okno, izberite IIS, vendar se izogibajte označevanju potrditvenega polja ali odstranjevanju blaga in kliknite na Podrobnosti zavihek.

4. korak: Potrdite pogovorno okno poleg spletne storitve WorldWide

Ko pridete do te točke, potrdite polje, ki predstavlja storitev WWW, in kliknite v redu.

5. korak: Kliknite gumb OKay

Za v pogovornem oknu Aplikacije strežnik kliknite v redu, nato pa še Naslednji. Tole bo omogočil komponente Windows pogovorno okno za začetek postopka namestitve in konfiguracije storitev WWW.

6. Kliknite gumb Finish

Ko Čarovnik za komponente Windows konča namestitev in konfiguriranje storitve WWW, zaprite Dodajanje ali odstranjevanje programov pogovorno okno.

Spletni strežnik je prvotno nameščen v zaklenjenem stanju. Ne vsebuje naprednih funkcij. Če želite nastaviti napredne funkcije, kot so aktivne strani strežnikov (ASP), objavljanje ASP.NET, objavljanje spletnih distribucij in različic (WebDAV) in razširitve strežnika FrontPage, jih morate namerno namestiti.

Kako upravljati spletni strežnik z uporabo vtičnika IIS Manager

Če želite upravljati spletni strežnik z njegove lokalne konzole ali prek povezave lokalnega dostopnega omrežja, lahko uporabite Priključek IIS Managerja.  Datoteka za pripenjanje upravitelja internetnih informacijskih storitev je iis.msc.Običajno je nameščena v mapi%systemroot% system32inetsrv.

Upravitelja internetnih informacij lahko zaženete tako, da v okno MMC vključite vtičnik. Lahko pa ga začnete tako, da odprete »Začetek ”, potem; Vsi programi. Na zavihku vsi programi poiščite   Skrbniška orodja in iz nje kliknite na internetne informacijske storitve (IIS). Upoštevajte, da je za to potrebno tako v sistem namestiti IIS 6.0 in orodja za upravljanje Windows Server 2003..

Računalnik, ki je trenutno namenjen spletnemu strežniku, se pojavi kot korensko vozlišče na levi plošči ali oknu konzole Internet Information Service Manager. Pod vozliščem spletnega strežnika boste opazili polje App Pools sekundarno vozlišče, the Sekundarno vozlišče spletnih mest in Dodatno vozlišče razširitve spletnih storitev.

IIS 6.0 uporablja prednastavljeni sistem obdelave, imenovan kot Način izolacije delovnega procesa za čiste namestitve Window Server 2003. Prav tako se lahko odločite za zagon strežnika v IIS 5.0 Način izolacije. To je vnaprej konfiguriran način, ki je priložen Windows 2000 Server. Izbrati morate eno ali drugo, ker; spletnega strežnika IIS 6.0 ni mogoče uporabljati hkrati z obema načinoma.

Spodaj so različni zavihki pogovornega okna atributov spletnih mest s svojimi funkcijami ali vlogami:

 • Jeziček za storitve: To vam pomaga pri konfiguriranju stiskanja HTTP
 • Kartica spletnega mesta: Zavihek Spletno mesto vam pomaga, da nastavite ID spletnega mesta, omrežne nastavitve in prijavo na spletno mesto.
 • Theizvedbazavihek: Na tem zavihku najdete orodje za določitev droženja pasovne širine in določite največje število spletnih mest, ki jih želite povezati s strežnikom..
 • Zavihek ISAPI filtri: S tem lahko delate z nastavitvami filtrov ISAPI
 • HTTP glave:  To deluje skupaj s podatki HTTP glave
 • Zavihek Domači imenik: To vam omogoča, da na svetovni ravni nastavite dovoljenja za domači imenik. Na zavihku lahko tudi nastavite nastavitev za globalni dostop za ogled, pisanje in ponujanje dostopa do brskanja po imeniku
 • Zavihek Varnost imenika vam pomaga nastaviti globalne varnostne nastavitve imenika. Omogoča tudi urejanje pristnosti in konfiguracijo nastavitev nadzora dostopa. Prav tako pomaga uporabljati omejitve za IP naslov in ime domene. Zavihek vam pomaga tudi omogočiti ali onemogočiti Mapper Service Windows Mapper.
 • Napake po meri zavihek vam pomaga urediti sporočila o napakah HTTP
 • Kartica Dokumenti se uporablja za črpanje strani prednastavljenih spletnih vsebin

Ko z desno miškino tipko kliknete na Spletni strežnik in kliknite na Vse naloge, nato sledi Restart IIS, lahko prekinete, ustvarite, zaženete ali znova zaženete vse internetne storitve ali znova zaženete strežniški računalnik. Vendar boste te operacije lahko izvedli le, če boste imeli potrebno dovoljenje.

Oglejte si te tri najboljše storitve gostovanja domen:

Knowhost

Izklicna cena:
3,47 USD


Zanesljivost
9.8


Cenitev
9.4


Uporabniku prijazno
9.8


Podpora
9.8


Lastnosti
9.7

Preberite recenzije

Obiščite Knowhost

ChemiCloud

Izklicna cena:
2,76 USD


Zanesljivost
10


Cenitev
9.9


Uporabniku prijazno
9.9


Podpora
10


Lastnosti
9.9

Preberite recenzije

Obiščite ChemiCloud

DreamHost

Izklicna cena:
4,50 USD


Zanesljivost
9,0


Cenitev
8.8


Uporabniku prijazno
8.7


Podpora
8.9


Lastnosti
8.7

Preberite recenzije

Obiščite DreamHost

Sorodni članki z navodili

 • Kako upravljati spletni strežnik in namestiti servisni modul IIS WWW
  vmesni
 • Kako nastaviti IIS za upravljanje zahtev PHP prek upravitelja in ukazne vrstice IIS
  vmesni
 • Kako utrditi spletni strežnik Windows IIS
  strokovnjak
 • Kako namestiti sklad WISA (Windows, IIS, SQL, ASP.NET)
  novinec
 • Kako konfigurirati, namestiti in namestiti ASP.NET Core v IIS
  vmesni
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me