Expertöversikt

Delat värdföretag sedan 2001

Globotec grundades 2001 och är beläget i Rosario, Argentina och erbjuder ett brett urval av planer och tjänster för antingen en enda webbplatsanvändare eller bloggare samt för affärsanvändning.


Uptime & Pålitlighet

Inga drifttidsgarantier

Globotec listar inga detaljer angående driftstid eller tillgänglighet för någon av deras tjänster. Jag tror att detta kan vara en kulturell fråga. snarare än att göra anspråk och lägga fram uttalanden som inte är verifierbara, är företaget nästan säkert medvetet om kundens behov såväl som den extremt konkurrenskraftiga miljön och strävar efter att erbjuda sitt bästa och låta kundens upplevelse vara den ultimata faktorn i tillfredsställelse.

Funktioner

Mest typiska funktioner

Företaget erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive registrering av domännamn, överföring och förnyelse, objektlagring, VPS för både Linux och Windows, dedikerade servrar, SSL-certifikat och PC-reparation.

Webbplatsen erbjuder särskilt ett specialpaket för mobil webbplatsbyggnad. Medan smarttelefonanvändare ofta kan välja mellan mobil- och standardwebbversioner, är det ofta tydligt att mobilwebbplatser bara är en skugga av den vanliga online-närvaron. Med den mobila webbplatsbyggnadsfunktionen kommer Globotec-kunder att kunna bygga mer robusta webbplatser som smartphone- och surfplattanvändare kommer att förvänta sig av alla sina vanliga webbplatser.

Ett annat tillväxtmarknadssegment som Globotec har behandlat är den strömmande mediaaspekten. Företaget erbjuder en mängd olika streamingmetoder: strömmande ljud och video samt applikationsströmning på Google Play. En annan streamingprodukt är ”white label” -spelaren, som gör det möjligt för Globotec-kunder att märka slutanvändarprodukten som sin egen.

Återförsäljningstjänst erbjuds för både traditionella webb- och streamingmedier.

Linux- och Windows VPS-paket innehåller båda en CPU som arbetar med 3,83 Ghz, obegränsad bandbredd, 1388 MB RAM och 80 GB hårddisklagring.

Dedikerade servrar erbjuds alla med liknande utsläpp, men bearbetningskraften varierar från en Dell-enhet med en dual-core-processor till en IBM-enhet med en fyrkärnig Xeon-processor. Dedikerade servrar erbjuds på både Linux- och Windows-plattformar.

Stöd

Begränsade supportalternativ

Globotec har ett online-biljetteringssystem som gör det möjligt för kunder att skicka in förfrågningar och skicka serviceförfrågningar; telefonsupport är från 09: 00-18: 00 måndag till fredag ​​och 09: 00-12: 00 på lördagar.

Ett uttalande som definitivt är värt att lyfta fram är att Globotec konstaterar att deras representanter som svarar på telefonen är de som har färdigheter och kunskap för att hantera kundfrågor och inte bara “varma kroppar” som används i många supportcenter som bara kan skapa en biljett och eskalera utan att ge någon meningsfull hjälp.

Prissättning

Priserna verkar lite höga

Återförsäljarbuntar börjar på $ 60 Ars ($ 6,83 USD) för möjligheten att vara värd för 16 webbplatser och gå upp till $ 250 Ars ($ 28,43 USD) för möjligheten att vara värd för upp till 50 webbplatser. Dessa paket har alla obegränsade underdomäner, PHP 5.3, MySQL och e-post. Jag tyckte det var uppfriskande att se rimliga gränser för antalet värdplatser; att se “obegränsad” på andra webbplatser gör att användaren undrar över responstider och andra kritiska faktorer.

DNS-prislista till $ 160 Ars ($ 18,21 USD) för registrering och årlig förnyelse, överföringsavgifter upphävs när domäner flyttas till Globotecs verksamhet.

Strömningstjänsten börjar på $ 70 Ars ($ 7,97 USD) och går upp till $ 234 Ars ($ 26,63 USD) varje månad med utsläppsrätter ökar med kostnaden för det specifika paketet.

Linux- och Windows VPS-paket har en månadskostnad på $ 79,99 Ars ($ 9,10 USD); dedikerade servrar sträcker sig från $ 880 Ars ($ 100,16 USD) till $ 2340 Ars ($ 266,34 USD) per månad; datacentra finns i Argentina och priserna inkluderar gratis omstart och obegränsad bandbredd.

Alla produkter och tjänster omfattas av Argentinas mervärdesskatt på 21%.

Sammanfattning

Välorganiserat företag

Globotec verkar vara ett välorganiserat företag med många olika funktioner och erbjudanden som borde uppfylla behoven hos nästan alla kunder. Företaget kan snabbt föreslå att kunder kontaktar företaget med frågor eller speciella önskemål.

Fördelar:

  • En mängd olika plattformar att välja mellan

Nackdelar:

  • Ingen drifttidsstatistik eller garantier
  • Begränsade supportalternativ
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me