Expertöversikt

IT Services Company

Green.ch är baserat i Schweiz och har varit verksamt sedan 1995. De är en komplett Internetleverantör, TV-företag, telefonföretag, webbhotell och mycket mer. Som namnet antyder arbetar de också hårt för att vara miljövänliga genom alla sina företag. De har för närvarande över 100 000 kunder spridda över hela världen, men inte alla är värd för kunder.


De är helt klart ett väletablerat företag och ett bra alternativ för alla som söker flera olika tekniska tjänster som de kan tillhandahålla. Om du bara letar efter värd kan du tycka att det här företaget är lite komplicerat eftersom de har så många olika servicealternativ.

Uptime & Pålitlighet

Värdet verkar vara stabilt

När man läser via sociala medier och andra recensioner verkar det som om Green.ch erbjuder värd som är mycket stabilt. De har ingen typ av drifttidsgaranti, vilket är olyckligt. Eftersom detta företag driver en fullständig telefontjänst och ISP, har de redan exklusiva nätverksutrustning och datacenter på plats, vilket hjälper till att säkerställa att kunderna för deras värdtjänster är igång hela tiden. Du har också tillgång till onlinebackuptjänster så att du kan komma igång snabbt om något skulle gå fel.

Funktioner

Begränsad information tillgänglig

Om du bara tittar på deras webbhotellpaket ser du att de inte riktigt ger dig för mycket information på den delade värdnivån. Till skillnad från de flesta värdleverantörer lägger de inte in olika värdfunktioner och specifikationer i ett enkelt diagram för att göra det enkelt att förstå. De skriver bara några av funktionerna och varför du ska få dem, vilket inte är så användbart som det borde vara. Du får 5 spelningar med utrymme på ingångsnivån, vilket inte är illa alls. Detta kan gå upp till 100 spelningar för det delade värdpaketet för högsta nivå.

När du går upp till VPS-nivån har de saker lagt ut på ett mycket trevligare sätt, och värdfunktionerna är också av högre kvalitet. Det finns fyra huvudalternativ på VPS-nivå från en CPU och går upp till 2. De har 50-250 gig hårddiskar, med redundanta enheter för ökad stabilitet. RAM är 1-8 spelningar. Sammantaget är deras VPS-lösningar ganska trevliga och kommer även med mobilappar för att stödja dem.

Om du behöver något ännu högre slut har de dedikerade servrar tillgängliga. Dessa servrar är också lätta att välja mellan eftersom de har allt listat i ett normalt kartformat. Dedikerade servrar på startnivå börjar med 4 spelningar och går upp till 32 beroende på vilket paket du väljer. De har alla Intel-CPU: er med dubbla eller fyrkärniga kärnor. Inte överraskande kan du välja ditt operativsystem och annan programvara du vill installera.

Stöd

Bra teknisk support

Tekniska supportteamen finns på plats hela tiden och kan hjälpa dig med allt du behöver. De är aktiva på flera sociala mediesidor, har livechatt, telefon och mer för att säkerställa att du kan komma i kontakt med dem utan dröjsmål. De har också en trevlig FAQ och annan dokumentation som hjälper dig att lära dig saker för självhjälp när det gäller din värd.

Prissättning

Typiska prisnivåer

Prissättningen på varje nivå är i linje med vad du kan förvänta dig att se från alla värdleverantörer. De erbjuder ett gratis domännamn med sina paket, vilket är bra men det verkar som det måste vara en .ch-domän (Schweiz-tillägget) så tänk på det. Om du tittar på de dedikerade värdlösningarna som exempel ser du att deras priser varierar mycket beroende på vad du väljer. Startnivåpaketet är 49 per månad, men det högre slutet går för 299 per månad. Med detta i åtanke kommer du att vilja ta dig tid och verkligen uppmärksamma vad du får så att du inte betala för saker du inte behöver.

Användarvänlig

Några mindre bekymmer

Sammantaget är detta företag lätt att arbeta med och när du är igång ska du inte ha några problem med att hantera din webbplats. När du registrerar dig vill du dock se upp för några problem. Först, som nämnts ovan, är den delade hosting inte formaterad på ett sätt som är lätt att förstå. Detta kan göra det svårt att välja rätt paket för dina specifika behov. Det andra oroet är att eftersom webbhotell bara är en av många tjänster som detta företag tillhandahåller, är det ibland svårt att komma till rätt personer för att hjälpa dig med frågor du har eller att få svar på frågor. Detta är en vanlig fråga med större företag, så tänk bara på det.

Sammanfattning

Sammantaget utmärkt värd

Det finns vissa saker att tänka på när man överväger detta företag som värd, men de är ett bra alternativ för många människor. De har en stabil miljö, servrar av hög kvalitet och företaget själv har varit i bransch under lång tid. Om du kommer att använda detta företag för andra tjänster som telefon eller webb är det vettigt att använda dem för webbhotell också. Om inte, kanske du vill titta närmare men de är fortfarande ett bra alternativ för många.

Fördelar:

  • Massor av extra tjänster
  • Kvalitetshårdvara för servrar
  • Utmärkt datacenter

Nackdelar:

  • Förvirrande delad värd
  • Företaget är inte fokuserat på webbhotell
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me