Expertöversikt

Kundfokuserad värd

HostPoint är ett medelstort webb- och IT-tjänsteföretag baserat i Schweiz. De har varit verksamma sedan 2001, vilket gör dem till ett väldigt väl etablerat webbhotell som kan tillgodose dina behov. De fortsätter att innovera och hålla sina tjänster uppdaterade även med den senaste tekniken, vilket är mycket viktigt för alla värdleverantörer. Förutom värdtjänster gör de också domännamnsregistrering, e-handelshjälp och SSL-certifikat.


Från detta skrivande har HostPoint 51 anställda, 400 000 domäner värd på sina servrar och ett starkt engagemang för att ge sina kunder en fantastisk upplevelse. De är begränsade till bara “delad” värd och dedikerade servrar, även om deras delade webbhotell faktiskt är ett alternativ av högre kvalitet som använder molnteknologier.

Uptime & Pålitlighet

Mycket stabil värd

Värdet med detta företag är extremt stabilt. Jag såg ingen typ av drifttidsgaranti, men det är inte nödvändigtvis ett problem. De använder avancerad hårdvara och deras datacenter har redundanta strömförsörjningar och nätverksanslutningar genom flera telefonföretag. Sammantaget kommer du inte troligtvis att uppleva någon oväntad driftstopp och om du gör det kommer de att fixa saker för dig snabbt.

Funktioner

Begränsade alternativ men bra kvalitet

När du tittar igenom värdfunktionerna som de erbjuder kommer du att se att det inte finns nästan lika många paketval som finns hos andra värdleverantörer. Detta kommer att vara något av oro för vissa människor eftersom begränsade värdpaket betyder att du antingen måste betala för tjänster du inte behöver, eller hoppa över tjänster du ville ha. Med detta sagt är deras tjänster emellertid mycket hög kvalitet och kommer nästan säkert att uppfylla dina behov.

På den delade hosting (som verkligen är molnhotell) har de tre alternativ att överväga. Du får mellan 10 och 100 spelningar med utrymme, vilket är mer än tillräckligt för fler webbplatser. De tillåter också flera kontohanteringskonton för enklare användning av deras webbhotell. Det finns inga begränsningar för bandbredd, vilket är en bra förmåner.

Om du vill ha en dedikerad server kommer de gärna att bygga en åt dig. Det finns många alternativ för en anpassad beställning. Du kan ha upp till 32 processorer, 128 spelningar RAM och många andra exceptionella funktioner. Dessa är egentligen ganska avancerade servrar så nästan alla typer av webbplatser kommer att fungera smidigt på dem. En annan viktig funktion här är att det här är hanterade servrar, vilket innebär att de kommer att hjälpa dig med att hantera programvarans sida av värden (många dedikerade servrar serverar inte det).

Stöd

Hjälpsam & Vänlig teknisk support

Deras tekniska supportteam är mycket lyhörda och hjälpsamma när du ställer frågor eller stöter på problem med din webbplats. De erbjuder till och med hanterade dedikerade servrar, vilket är till stor hjälp för personer med stora webbplatser men inte riktigt vet för mycket om värd. En annan trevlig supportfunktion är att de tillhandahåller mycket användbar information som kan granskas för att lära dig mer om de tjänster som tillhandahålls.

Prissättning

Konkurrenskraftig prissättning

Prissättningen är alla ganska konkurrenskraftig jämfört med andra företag. Priserna är listade i den lokala valutan så att du måste köra dem genom en konvertering för att få dem i dollar om det är vad du är intresserad. Delad värd går från 9,90 till 24,90 CHF per månad, vilket är rimligt för vad du får. De dedikerade servrarna kör 590 CHF och uppåt, vilket är dyrt men du får en bra service.

Användarvänlig

Mycket vänligt värdföretag

Allt är mycket lätt att använda och folket är oerhört hjälpsamma. I själva verket är ett av “företagets värden” kundtjänst eller “att vara trevlig” mot sina kunder. Detta tas uppenbarligen på allvar av teamet eftersom de gjorde mest allt på sin webbplats ganska lätt att ta reda på. Den ena saken som många människor kommer att finna förvirrande är att de tillhandahåller så mycket information om alla deras tjänster att det kan vara överväldigande (särskilt för personer som är nyare i värdbranschen).

Sammanfattning

Stor schweizisk värd

Detta är en något ovanlig värdleverantör i och med att de endast erbjuder värd för startnivå och avancerad värd, med ingenting i mitten. Deras delade värd är mycket trevligt, men det kommer fortfarande att vara mest för små till medelstora webbplatser. De dedikerade servrarna är bra för stora webbplatser. Trots detta kommer de dock att kunna tillgodose de flesta användares behov.

Fördelar:

  • Anpassningsbara servrar
  • Rimliga priser
  • Massor av data

Nackdelar:

  • Ingen garanterad driftstid
  • Inga VPS-lösningar
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me