SiteGround Review: Utmärkt rykte. MEN är det förtjänt?

SiteGround är en av de största aktörerna inom webbhotellbranschen efter fem års drift och ett rykte som en av de mest pålitliga och funktionsrika WordPress-värdplattformarna. I våra tester fann vi att företaget erbjuder en spännande kombination av prisvärda planer och obegränsad bandbredd tillsammans med en stor verktygssats och verktyg som gör det lättare att installera och underhålla en eller flera webbplatser under en enda plan. SiteGround testade också högt i våra försök med avseende på laddningstid och upptid, vilket är avgörande för en pålitlig webbhotell.


Vi sätter SiteGround-verktyg genom tunga tester för att avgöra om det lever upp till dess fakturering. Läs vår analys och sedan våra användares SiteGround-granskningar för att se hur bra det stackar upp mot tävlingen:

För-och nackdelar

 • Att komma igång med en ny värdinstans är enkelt tack vare SiteGrounds snabba och intuitiva installation, så att du kan bygga din webbplats snabbare.
 • Ta hand om din WordPress-webbplatshantering med en mängd användbara verktyg för att integrera och administrera din webbplats.
 • Få svar och hjälp du behöver med support dygnet runt via chatt, telefon eller e-post
 • SiteGround håller din webbplats konsekvent online med över genomsnittliga drifttider och pålitlig prestanda.
 • Se till att du har vad du behöver med SiteGround generösa användningsgränser och obegränsad dataöverföring för alla planer.
 • Snabba laddningstider innebär att din webbplats är snabbare på användarnas skärmar och rankas högre på sökmotorerna.
 • Ge användarna förtroende för dina webbplatser med gratis inkluderade SSL-certifikat med alla plan du väljer
 • När du har konfigurerat kan det vara lite skrämmande att utforska alla funktioner SiteGround har att erbjuda.
 • Företagets prismodeller ligger i den högre delen av branschens genomsnitt.
 • Lagringsutrymme kan bli något begränsat av den mindre planen och kräver en uppgradering när din webbplats behöver skala
 • Att registrera sig är mycket till ett lågt pris, men förnyelser kan bli dyrare efter att den första prenumerationen löper ut.

Prissättning och betalningsmetoder

Innan du skapar ett konto kan du välja från en av SiteGrounds tre planer som erbjuder en mängd funktioner ovanpå den vanliga webbhotellstjänsten. Företagets mest prisvärda plan, StartUp, börjar på $ 3,95 varje månad och erbjuder värd för en enda webbplats tillsammans med 10 GB webbutrymme och företagets ”väsentliga” WordPress-funktioner, som inkluderar en gratis WordPress-överföring, dagliga säkerhetskopior och obegränsad trafik.
Du kan också välja från GrowBig-planen som börjar på $ 5,95 varje månad, som har 20 GB webbutrymme och lägger till premium WordPress-verktyg som SuperCacher, prioritetsstöd och gratis återställning av säkerhetskopior. Den dyraste planen, GoGeek, kostar $ 11,95 per månad och har 30 GB webbutrymme tillsammans med alla väsentliga och premium WordPress-funktioner förutom 1-klick-iscensättning, förinstallerade Git- och PCI-kompatibla servrar. Även med deras prisvärda prissättning fann vi att SiteGround faller mot den högre delen av branschens prisklass.
Oavsett, hittade vi webbplatsen ger dig stort värde och funktioner med alla plan. Ännu viktigare är att när du har valt ditt prenumeration och skapat ditt konto kan du börja bygga din webbplats nästan direkt. Du kan skapa sidor, inlägg och andra objekt precis som du skulle göra direkt på WordPress.

SiteGround-delade värdpriser:

Sitreground-delade värdpriser:

SiteGround WordPress Hosting-priser:

Sitreground WordPress Hosting-priser:

SiteGround Woocomerce Hosting-priser:

Sitreground Woocommerce Hosting-priser:

SiteGround Cloud Hosting-priser:

Sitreground Cloud Hosting-priser:

Enkel användning

SiteGround är bra för både nybörjare och experter, även om vi fann att upplevelsen ändras lite beroende på din kompetensnivå. Tjänsten inkluderar en gratis webbplatsbyggare (med tillstånd av Weebly), och du kan snabbt integrera ett CMS och till och med använda SiteGrords automatiserade WordPress-överföring om du bara migrerar din befintliga webbplats. Dessutom kan du lägga till många av plattformens andra funktioner inklusive SSL-certifikat, webbplatsuppsättning och bygga ditt eget Git-arkiv och anslutning med ett enda klick.
Enligt vår erfarenhet kräver vi tjänster som erbjuder en mer komplex och djupare funktionalitet, och vi blev imponerade av att se SiteGround-leveranser. Du kan välja vilken PHP-version som ska köras, enkelt konstruera iscenesättningsservrar och ansluta flera SQL-databasspråk till den. Vi finner att dessa avancerade funktioner, som inte är nödvändiga, kan få vissa nybörjare att bryta något utan att ens inse det. Ändå kan du fortfarande få ut mesta möjliga av SiteGround som nybörjare.

Belastningstider och tillförlitlighet

Våra test avslöjade att SiteGround presterar ganska pålitligt och med konsekvent drifttid. Ett 100% drifttid är alltid att föredra, men realistiskt sett kommer de flesta tjänster att ha minst några minuters driftstopp för uppdateringar eller underhåll. Våra test för drifttid sträcker sig över flera månader och spårar den genomsnittliga tiden webbplatser på en webbhotell är offline. SiteGround presterade beundransvärt under vår testperiod, och höll uppehållet över 99,99% samtidigt som det upplevde minimala servicestopp. Utöver denna tillförlitlighet över genomsnittet (branschgenomsnittet är marginellt lägre 99,94%) är företagets belastningstider också imponerande tack vare SuperCacher-verktyget, vilket fungerar något snabbare än branschgenomsnittet. Vi testar webbplatser mot ett riktmärke över flera månader för att se hur snabba webbsidor laddar i genomsnitt. Vi var imponerade av att se att belastningstiderna var så snabba som 680ms och i genomsnitt var mycket lyhörda.

Funktioner

Du får verkligen värde för din SiteGround-prenumeration tack vare de många funktioner och tillägg som du får med alla tre planerna. Du kan bygga en hel webbplats tack vare Weebly eller enkelt importera din befintliga webbplats med automatiserade WordPress-webbplatser. Om du vill skapa en företagswebbplats kan du också dra nytta av ett integrerat CMS, obegränsat e-postkonton för ditt team och en fullt fungerande MySQL-databas.
Om du behöver mer avancerade kontroller kan du välja mellan flera PHP-versioner, FTP-konton och bygga ett Git-arkiv och till och med skapa en isceneringsserver för webbplatser med ett enda klick. Viktigast av allt är att du kan vara säker på att din webbplats är säker från katastrof med gratis automatiska dagliga säkerhetskopior (upp till 30 kopior). Om du föredrar att vara säkrare kan du också lägga till en gratis säkerhetskopiering och säkerhetskopiering på begäran med GoGeek-planen. Utöver allt detta var vi glada över att se att SiteGround innehåller standardskydd som skräppostfilter, maskinvaru- och mjukvaruuppsägningar och till och med automatiserad patchning för att undvika säkerhetsproblem.

Kundsupport

En annan stor fördel till SiteGrounds fördel är tillgängligheten och effektiviteten för dess supportpersonal. Företagets supportteam finns tillgängliga dygnet runt, 365 dagar om året för alla problem som kan uppstå. Du kan kontakta dem via telefon, livechatt och e-postbiljetter tillgängliga direkt från företagets webbplats. Du kan också välja mellan support på engelska, spanska och italienska. Om du registrerade dig för företagets GrowBig- eller GoGeek-planer har du också tillgång till prioriterad tjänst. Sammantaget fann vi att SiteGrounds supportteam var snabba, effektiva och kapabla att lösa de flesta av våra pressande problem med lite svårigheter.

SiteGround Användarrecensioner

Våra recensioner fokuserar på att ge dig den största möjliga översikten över ett företags tjänster. Läs några av våra bästa användarrecensioner för SiteGround för att se vad andra kunder säger om plattformen.

Slutsats

Sammantaget visade vår expertgranskning av SiteGround att företagets tjänster är idealiska för ett brett spektrum av användare. Om du är en nybörjare som vill starta sin första webbplats kan den integrerade webbplatsbyggaren och CMS-verktyget hjälpa dig att snabbt slå i marken. Trots det kan du vara bättre på att undvika avancerade funktioner som MySQL-databaser och PHP-versioner, vilket kan påverka din webbplats prestanda.
Å andra sidan är möjligheten att anpassa din back-end för att bäst passa din webbplats behov tilltalande för avancerade användare. Lag som har flera utvecklare och stora byggnader kan enkelt organisera sina data på Git för att hålla bättre versionskontroll och hantera tillgångar. Ännu viktigare är att du kan testa nya funktioner enkelt och säkert med iscensättningsservrar.
För både nybörjare och experter, med automatiserade säkerhetskopior, SSL-certifikat och flera andra fantastiska funktioner, gör SiteGround till ett toppval. Medan priset ligger på den högre änden av spektrumet rankas SiteGround fortfarande bland de bästa alternativen tack vare dess bredd av funktioner och pålitliga värdprestanda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me