Delad webbhotell är den mest populära värdlösningen som köps från hundratals webbhotellföretag över hela världen. Storleken på den enorma marknaden för delade lösningar orsakar ofta problem för kunder eftersom de flesta som köper delade planer är nya för webbteknologier, och vanligtvis inte vet vad de ska betala leta efter när de väljer ett bra värdpaket.


Hur man väljer rätt webbhotellpaket

Webbhotell är ett komplex av funktioner och hårdvarufunktioner; Därför måste du förstå vissa tekniska processer för att hitta en rätt lösning. Systemet är inte alls komplicerat – du måste bara komma ihåg att överflödet av obegränsade funktioner som tilldelas av en viss webbhotell inte betyder att deras delade plan är exakt vad du behöver. Naturligtvis skulle det vara bra om du bara kan konsultera en webbmaster som skulle förklara vilka funktioner du kommer att behöva för detta eller det onlineprojektet. Om du inte har det alternativet, läs vidare för att förstå några viktiga fakta om delade värdplaner och välj en lämplig lösning.

Viktiga funktioner för delad värd

Här är fem mest relevanta funktioner som ingår i delade värdpaket:

Essentials: Disk Space & Trafik

Låt oss börja med grunderna. När du vill vara värd för en webbplats på webben behöver du lite diskutrymme som kommer att användas för saker som olika kodfiler, databaser och media. Det är när du behöver en viss mängd diskutrymme. Logiskt, ju mindre din webbplats är, desto mindre vikt har denna funktion. Nu när du har varit värd för vissa filer och gjort dem till en webbplats vill du att användare ska komma åt den informationen. Det är när bandbredden kommer in. Föreställ dig en tunnel: ju bredare tunneln är, desto mer information kan passera genom den. Bandbredd fungerar på samma sätt. Många webbhotell erbjuder obegränsad bandbredd men begränsar trafikhastigheten, vilket också kan påverka prestandan på din webbplats. Var uppmärksam på bandbredd och trafikhastighet när du söker efter en bra delad plan. Återigen, ju större din webbplats blir, desto mer diskutrymme behöver du. Ytterligare hårddisksäkerhet är mycket bra, men vanligtvis ingår inte den här funktionen i delade paket.

Uptime

Uptime är den tid då din webbplats fungerar online och när användare kan komma åt webbplatsen utan problem. Det mäts vanligtvis i procent från den totala förväntade drifttiden (24 timmar om dagen, sju dagar i veckan). Naturligtvis beror det på om din webbplats måste vara online hundra procent av tiden .. Normalt, om du köper delad hosting är ditt projekt inte för stort, så du behöver inte 100% drifttid. I sådana fall är nivån 98% vanlig. När du väljer en värdplan ska du inte vara mycket uppmärksam på vad företag säger om sin drifttid – de använder bara de bästa servrarna för deras företags webbplats medan du kan få en sämre. Ändå, om du vill veta den faktiska onlinetakten, använd några oberoende webbprojekt för att mäta detta nummer för dig; På samma sätt kan du kolla in några forum eller be dina vänner om råd. Du måste också vara uppmärksam på olika säkerhetsfunktioner som ingår i planen, vilket kommer att säkerställa bättre säkerhet för din server. Var medveten om att de flesta webbhotellföretag inte inkluderar dyra säkerhetsalternativ i billiga delade planer (till exempel kommer din server att vara säkrare om paketet innehåller RAID, serverbackup, manuell serverstart, avancerad nätverksarkitektur eller andra liknande tjänster).

Stöd

Support är oerhört viktigt. Om du inte är webbhotell kommer supporten att vara dina ögon, händer och allt annat. Det är därför vi rekommenderar att du surfar på webben och kontrollerar olika recensioner för information om support för dina webbhotellkandidater. Bläddra också igenom forum där användare diskuterar webbhotell för att ge dig en insidergranskning. Varför är stödet så viktigt? När du gör dina första steg i värdhantering kommer du att ha många frågor, och många av dem kommer att kräva omedelbara svar – det är därför kundsupportens arbetshastighet är så avgörande.

Förinstallerade appar

Många webbhotellföretag inkluderar så många ytterligare funktioner i sina delade planer att det blir en gigantisk röra. De kommer att erbjuda några obegränsade alternativ, förinstallerade appar, extra avgiftstjänster och liknande. Koncentrera dig om de förinstallerade apparna, som är speciella widgetar som hjälper dig att skapa en webbplats snabbt och hantera den mer effektivt. En av de mest grundläggande apparna är kontrollpanelen. Om din delade plan innehåller en kontrollpanel kan du andas lättnad. Livet blir mycket lättare med en, eftersom du kommer att kunna styra de mest komplicerade serverprocesserna genom ett mycket bekvämt gränssnitt. Den mest populära kontrollpanelen är cPanel, men vissa webbhotell kommer att erbjuda dig ett alternativ – Zpanel, Webmin, Virtualmin eller till och med sin egen anpassade kontrollpanel (vilket inte alltid är så bra som det låter). Nu har de flesta kontrollpaneler några appar och tillägg som är förinstallerade, så att du kan slå på några viktiga funktioner med bara ett klick, till exempel e-handelsverktyg som betalningsinstrument eller kundvagnar. Du kan också ha ett CMS som WordPress eller Joomla tillgängligt för snabb automatisk installation. Observera att alla dessa extra är bara rimliga om du behöver dem. Om du har någon som gör dig till en kampanjwebbplats eller en portfölj är de flesta av dessa funktioner inte nödvändiga.

Gratis bonusar

Slutligen kommer vi till det sötaste med delade planer. Eftersom marknaden för delad webbhotell är så stor försöker olika företag att locka fler kunder genom att erbjuda gratisbonusar. Vissa av dem kommer att erbjuda ett gratis domännamn, webbplatsöverföring, webbplatsbyggande verktyg eller andra fina funktioner. Naturligtvis är detta fantastiska och praktiska, så ju mer gratis bonus du får, desto bättre blir affären. När det gäller gratisbonusar är det viktigaste som behöver din uppmärksamhet de så kallade “förnyelseavgifterna.” Vad som händer här är att företaget ger dig det första året för domänanvändning gratis, men senare måste du betala årliga avgifter. Som alltid, granska användaravtalet noggrant om ett företag erbjuder dig gratisfunktioner. Att välja ett delat paket är mycket subjektivt. Du måste spendera lite tid på att tänka på kraven på din webbplats (läs “värd”) så att du vet vilka funktioner som är prioriterade och vilka funktioner som inte är nödvändiga. Kom ihåg att hålla priser och tillförlitlighet i framkant. Din webbhotell måste ha ett bra förhållande mellan tillförlitlighet och pris. För mer information om företagen, kontrollerar du relevanta recensioner och forum.

Våra experter har jämfört de bästa delade webbhotellleverantörerna – Kolla in det här >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me