Webbhotell – det är frasen i timmen nuförtiden, och det är vad du verkligen behöver för att skapa en webbplats. Processen att välja ett webbhotellföretag är inte så lätt. Marknaden för dessa tjänster har vuxit mycket under de senaste åren. Du kommer att ha massor av alternativ att välja mellan.


Den hårda konkurrensen på denna marknad gör att olika företag erbjuder gratisbonusar för att locka fler kunder. Nu har inte alla företag råd att erbjuda sådana villkor och använda några trick som visar sig i bättre ljus – och vissa webbhotellar spelar bara smutsigt.

Tips för att välja rätt webbhotell

Skydda dig från de vanligaste knepen genom att följa våra tips. Du vet vilka funktioner du bör uppmärksamma och vad som kräver mer forskning när du letar efter en verkligt pålitlig webbhotell. Med det sagt, kom ihåg att vi presenterar de mest använda tricks och bedrägerier, men det finns mycket mer där ute. Således är det ett måste att kontrollera webben för information om webbhotellens pålitlighet.

Trafikhastighet och kapacitet

Många webbhotellföretag säger att de har obegränsad bandbredd / trafik / vad som helst. Vissa har verkligen den fantastiska funktionen, men andra ger dig “begränsad obegränsad” bandbredd. Hur fungerar det? Det finns flera alternativ.

I de flesta fall erbjuds du obegränsad trafikvolym, men överföringshastigheten kommer att begränsas till något som 1Mb / s. Om ditt projekt är helt nytt kommer den begränsningen inte att påverka dig, men du kommer definitivt att se effekterna av denna begränsning när ditt projekt växer.

Vissa andra webbhotell ger dig stor trafikhastighet, men med vissa kapacitetsbegränsningar. en liten grupp webbhotell ger dig verkligen inga begränsningar för trafikhastighet och kapacitet, men ställer in ett bestämt antal användare som kan komma åt din webbplats varje månad. Se till att du granskar ditt användaravtal noggrant – särskilt avsnitten om trafikhastighet.

Extra avgifter

Extra avgifter eller dolda avgifter kan kosta dig ett ganska öre. På registreringsstadiet erbjuder vissa företag ytterligare tjänster för extra avgifter, vilket är ganska normalt – du kanske verkligen behöver några av dessa funktioner. Problemet är att vissa webbhotell har dessa extrafiler som är förkryssade för dig – det enda du kan göra i det här fallet är att vara försiktig när du går igenom registreringsprocessen.

Upptidsprocent

Uptime är den tid din webbplats håller online och fungerar bra. De flesta webbhotell ger dig en viss drifttidsgaranti. Medan vissa uppfyller sina löften, gör de flesta inte det.

Du hittar också några webbplatser på webben som erbjuder oberoende upptidsmätningar. Deras data ska emellertid inte tas på allvar: för att förvärva dessa mätningar räknar de drifttiden för webbhotellens hemsidor. Leverantörerna förstår det och använder sina bästa servrar för att vara värd för sina företags webbplatser, även om vissa andra servrar de har kan ge sämre prestanda. Tråkigt, är det inte?

Årliga förnyelsepriser

Systemet är lika enkelt som ABC – du erbjuds några tjänster utan avgift när du registrerar dig, men efter ett år eller så måste du betala mycket för att förnya de tjänster som var gratis.

Detta gäller generellt för domännamn. Många webbhotellföretag erbjuder endast en gratis domän för det första året. Sällan kommer tjänsteleverantörer att använda detta system med värdplaner själva: du kommer att erbjudas en fin rabatt för det första året och dubbla avgifter för det andra året. Det är därför det är kritiskt viktigt att du läser användaravtalet väldigt bra – vi kan inte betona detta tillräckligt.

Kunder per server

Delade plananvändare, se efter detta schema: när du köper ett delat paket betyder det att du bara får en del av en server. Således kan du få dåligt grannskap och din webbplats kommer att blockeras.

För att förhindra ett sådant scenario uppger vissa tjänsteleverantörer att de bara har ett begränsat antal klienter på en server (t.ex. 100 eller 150). Här kommer tricket: insiders säger att de flesta webbhotellföretag inte riktigt uppfyller den standarden.

Du kanske frågar dig själv, hur kan denna information hjälpa dig när du väljer den här eller den delade planen? Svaret är klart: för det första bör du inte räkna den “fördelen” i; för det andra kommer du att veta att de leverantörer som erbjuder den här funktionen förmodligen är orättvisa. Dessutom kan de också vara orättvisa när det gäller andra frågor. Tänk väl på din värd.

Nu när du vet vilka tricks webbhotellföretag har lagrat åt dig kan du filtrera igenom allt och få bättre tjänster. Kom ihåg att det bara är några få trick där ute. Och kom alltid ihåg att många företag du kan misstänka är verkligen pålitliga, men grundlig forskning och noggrann granskning av användaravtal lönar sig alltid.

Våra experter har jämfört de bästa värdleverantörerna – Kolla in det här >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me