Internet har säkert förändrat den globala ekonomin under de senaste åren, och att ha en webbplats har blivit en marknadsstandard för alla seriösa företag. Fler och fler människor tenderar att handla online. Deras motiv är tydliga: det är billigare, det tar mindre tid och det låter dig få varor från tusentals märken i en fönsterbutik – din bildskärm.


WordPress – Ett användbart verktyg

Det finns flera sätt att skapa en webbplats. Det enklaste sättet är att beställa ett från ett webbdesignföretag. Men om din budget är begränsad, eller om strukturen på din potentiella webbplats inte är för komplicerad, kan du använda ett Content Management System (eller bara CMS) för att designa och driva webbplatsen utan professionell hjälp.

När det gäller enkelhet råder de flesta webbmasters WordPress, som också är en av de mest populära CMS: erna på webben. WordPress är lätt att använda, gör att användare kan hantera innehållet på sina webbplatser genom ett bekvämt gränssnitt och har massor av fantastiska teman, tillägg och plug-ins som gör din webbplats både bekväm och vacker.

Allt du behöver för att skapa en webbplats med WP är att köpa bra webbhotell och installera relevant programvara på den virtuella enheten som ingår i din värdplan. Installationsprocessen är extremt enkel. Det finns två sätt att göra det: genom att använda Fantastico, som är ett skriptbibliotek, eller manuellt, genom att gå igenom 5 enkla steg.

5 enkla steg för att installera WordPress

Eftersom det är väldigt enkelt att installera WordPress med Fantastico, går vi istället in i den manuella installationen. Det kräver endast cPanel som är förinstallerat på din värd. CPanel är inte exklusivt, så din värdplan kommer troligen att ha den – ändå, kolla när du köper din plan. Så låt oss gå vidare till de kommande fem installationsstegen:

Ladda ner installationsfilen

Först av allt måste du hämta installationsfilen själv. Det är inte ett problem – bara gå till den officiella WordPress-webbplatsen – www.wordpress.org – och välj det senaste paketet. (Förresten, det är vanligt att Fantastico erbjuder att installera en föråldrad version av WP, så manuell installation är bra i det här fallet.) Välj den senaste versionen för ditt operativsystem, ladda ner arkivet, packa upp det och lämna det ensamma ett tag.

Skapa en databas för WP

Därefter måste du skapa en databas som kommer att användas av CMS. Du måste logga in på din cPanel (vanligtvis anvisningen för detta tillhandahålls av webbhotellföretaget). När du är i, gå till avsnittet MySQL-databaser och skapa en ny databas. Du kan välja valfritt användarnamn och lösenord, men se till att du kommer ihåg dem. Nu behöver du bara länka databasen till det nya användarkontot och ge det sistnämnda med alla tillgängliga rättigheter.

Hantera wp-config-filen

Nu när du har en klar databas och ett installationspaket måste du ansluta dem. Hitta wp-config-sample-filen bland de uppackade sakerna och byt namn på den till wp-config. Öppna den för redigering, lägg till namnet på databasen du valde och ange ditt lösenord. Det är ganska enkelt, så det borde inte orsaka problem.

Installera WordPress

Här kommer det, installationsprocessen! Hämta de packade sakerna, inklusive wp-config-filen, i rotmappen på din server (dvs värd). Det bästa sättet att göra det är att använda FTP-hanteraren och gå till mappen public_html / pascal.co.cc på din server. Lägg bara till filerna i den här katalogen, och det är det! Var tålamod – det kan ta lite tid. Slutligen, starta installationen – gå till www.yourdomain.com/wp-admin/install.php. Skriv bara det i din adressrad och tryck på Enter. Resten ska fungera på egen hand.

Webbplatsinformation och Finish

Det sista par saker du måste göra är att ange namnet på din webbplats och flera relevanta taggar. När WP är klar med installationsprocessen ser du ett speciellt installationsfönster. Det fönstret kommer också att läsa användarnamnet och lösenordet du valde i det andra steget. Du kan ändra dem senare. Och det är allt. Om allt var ok, har du nu WP på din server.

Nu då?

Som du förmodligen har förstått är installationen av WP bara överturen. Själva operaen börjar bara börja. Nu måste du välja ett WordPress-tema, sammansätta alla nödvändiga moduler och plugins, välja stilar för dina sidor och naturligtvis skapa innehållet för webbplatsen. Hur som helst, nu när du har installerat WP manuellt blir resten inte så komplicerat. Lycka till dig och ditt projekt!

Våra experter har jämfört de bästa webbleverantörerna för WordPress – Kolla in det här >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me