Företag och nystartade företag måste hantera ett nytt hot: hackare. Du har troligtvis hört talas om hackare och cyberbrottslingar som hackar in på webbplatser och släpper känslig information till allmänheten.


För att hålla din webbplatsinformation säker bör du överväga hur säker din webbhotell är. När du får fler besökare på din webbplats kommer du sannolikt att välja en dyrare plan för att ge dig de resurser du behöver för att hantera de högre trafiknivåerna. När din webbplats växer kan det finnas fler möjligheter för hackare att slå in på din webbplats.

När du väljer din säker webbhotell leverantör, måste du göra noggrann forskning. Vissa leverantörer använder föråldrade servrar och har dåligt underhåll medan andra inte gör det. Det är ofta komplicerat att avgöra vilka webbhotell som har de tjänster du behöver.

Varför du behöver säker hosting

Tyvärr kommer inte alla webbhotellleverantörer eller webbdesigner att agera med ditt bästa intresse. Idag finns det många oetiska system och företag som vill använda din e-post för skräppost och din webbplats för sina annonser. Ha en säker värdleverantör är avgörande för att skydda dina data från bedrägeri och att ha din server igång hela dagen, varje dag. Här är sex funktioner du bör tänka på

Sex viktiga funktioner i säkra värdplaner

Utan att veta vad man ska leta efter kan det vara svårt att identifiera vilka värdföretag som har mycket säkra servrar (kolla vilka är de bästa värdföretagen här). Tänk på dessa funktioner för att säkerställa att du hittar den bästa säkra värdleverantören.

RÄD

RAID är ett speciellt system för att skydda data. Även om systemet kraschar behåller RAIS dina filer utrymme från spammare eller virus. Om du ser att en webbhotell har servrar med RAID förinstallerat är det ett bra tecken. Men den här funktionen är ganska dyr, så de flesta delade planer kommer inte att ha den med. Vissa webbhotell erbjuder RAID mot en extra avgift – ta reda på så många detaljer du kan innan du gör ett köp.

Secure Datacenter

Naturkatastrofer kan strejka när som helst. Orkaner, kraftbrist och jordbävningar kan förstöra integriteten och säkerheten om du inte valt en säker webbplatsleverantör. Några av de bästa värdleverantörerna erbjuder dig deras säkra anläggningar, dieselkraftgeneratorer och andra skyddsåtgärder. Var också uppmärksam på platsen för din webbhotells datacenter – föredra de områden som inte utsätts för naturkatastrofer.

Uptime

Uptime är den tid din webbplats stannar online och dina kunder kan komma åt den utan problem. De flesta webbhotlar kommer att påstå att de tillhandahåller 100% drifttid, och i de flesta fall är det inte sant. Den enda typen av värdplan som kan ge dig en drifttidsgaranti på 100% är molnhotell. För omkring åtta år sedan hade molnhotell ett dåligt rykte för att inte vara lika säker som andra typer av webbhotell. Detta är dock inte sant. Molnhotell är lika säker som andra och kan också ge en stor drifttidsgaranti.

Men om du inte behöver eller vill ha molnhosting är det okej att ha en säker webbhotellleverantör med en drifttidsgaranti på minst 99,9% eller högre. Ju närmare det är 100%, desto mindre driftstopp har du. De korta bristerna är emellertid inte alltid dåliga, speciellt om du har en nystart utan många besökare på webbplatsen. Om detta är fallet är det bästa sättet att söka på säkra webbhotell som lovar återbetalning för drifttiden.

Säkerhetskopiering

Många företag inkluderar möjligheten att göra en säkerhetskopia av dina uppgifter i nödsituationer. De vanligaste alternativen är dagliga, veckovisa och månatliga säkerhetskopior. Naturligtvis är dagliga säkerhetskopior de bästa. Det låter dig återställa den senaste versionen av din webbplats om din server går ner.

Vissa webbhotell erbjuder också manuell säkerhetskopiering, vilket är ännu bättre – du kan göra det varje gång du har uppdaterat något på webbplatserna. Slutligen har många tjänsteleverantörer reservgränser (t.ex. max 10 GB), så det är viktigt att läsa alla säkerhetsvillkor innan du köper en värdplan.

Innan du begär dig till en säker webbhotell är här några saker du bör tänka på:

  • Är säkerhetskopiorna automatiserade?
  • Hur många säkerhetskopior lagras?
  • Hur intuitivt är säkerhetskopieringsprocessen?
  • Var är data säkerhetskopierade till?
  • Finns det några kostnader för säkerhetskopian?

Naturligtvis, om du använder WordPress, kan du till och med välja ett gratis eller betalt WordPress-plugin som automatiskt kommer att säkerhetskopiera din webbplats. Om något går fel och din webbplats är hackad kan du starta om din webbplats till den punkt där det inte fanns några problem.

Manuell omstart

Manuell omstart är en tjänst som ingår i VPS och dedikerade värdpaket. Det låter dig använda en kontrollpanel för att starta om din dedikerade eller virtuella server. Det är bra för när du gör viktiga uppdateringar. En manuell omstart är också mycket bra om du märker några problem på din server. Du kan först försöka starta om ditt rack; om problemet kvarstår kan du alltid kontakta din webbhotells kundsupport. De bästa typerna av säkrade värdplaner har kundservice dygnet runt, så att du kan lösa dina problem så snabbt som möjligt.

Domännamn på högsta nivå

Det domännamn som du väljer är avgörande för det säkraste av din webbplats. Domäner på toppnivå som .com eller .org är de mest populära, men andra TLD: er blir mer populära. Du kanske tänker använda en nyare TLD för att få ett bättre domännamn. Men nya TLD: er, .men, .klick, eller .arbete är några av de mest riskfyllda TLD: erna på internet. Om du ska gå med en TLD som inte är en av de mer traditionella versionerna, undersöka i förväg för att säkerställa att det domännamn du väljer är säkert.

Fler säkerhetstips

Till slut vill vi ge ytterligare ett par tips som kommer att hålla din webbplats säkrare. Läs först recensioner av alla webbhotell som har de funktioner du behöver. Forum är också bra för att få lite operativ feedback om detta eller det när det gäller ett webbhotellföretag och deras säkerhet.

Du kan också uppmärksamma antalet klienter per server. Även om de flesta värdföretag inte uppfyller dessa gränser, desto mindre de lovar, desto färre klienter / server kommer de att ha, och desto bättre är det för din webbplats.

Kom bara ihåg – säkerhet är mycket viktigt. Speciellt om du hanterar känslig information från dina kunder måste du se till att du håller din webbplats så säker som möjligt. Förlåt inte det när du väljer ett säkert webbhotellföretag, och ditt webbprojekt kommer att förbli friskt och effektivt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me