Iedereen die een webproject bezit, wil dat het succesvol is. Het is absoluut logisch: hoe meer bezoekers op uw website, hoe meer klanten u krijgt. Een van de beste manieren om populair te worden op internet, is door hoog te scoren in zoekmachines zoals Google. Wanneer veel webtechnologieën samenwerken in deze gelederen, staat het bekend als Search Engine Optimization. Laten we eens nader bekijken hoe het uw project kan helpen groeien.


Wat is SEO?

Zoekmachineoptimalisatie, of gewoon SEO, is een combinatie van services die rekening houdt met algoritmen van zoekmachines. Na bepaalde acties vinden zoekmachines zoals Google een bepaalde website populairder en betrouwbaarder. Daarom groeit zijn rang en krijg je meer bezoekers die kunnen worden omgezet in contacten, klanten, aankopen, loyaliteit of wat je maar nodig hebt.

Meestal werken SEO-experts aan verschillende richtingen tegelijk. Normaal gesproken zullen ze speciale sleutelwoorden in teksten opnemen, links kopen die gebruikers omleiden naar uw website, werken met unieke tekst en een aantal rangen verbeteren, naast andere kneepjes van het vak. Afhankelijk van hoe populair uw niche voor zoekverzoeken is, kan het een week tot een jaar duren om de top tien van Google te bereiken, die de meest bezochte sites weergeeft.

Samen met deskundige services kunt u zelf wat SEO-werk doen. Het is vooral geweldig als je een klein startup-project hebt met een beperkt budget. Houd er rekening mee dat veel startups populair werden omdat ze SEO begonnen direct na het registreren van een domein. U kunt zelf de eerste SEO-stappen nemen, maar later heeft u een SEO-manager nodig, want topposities in de ranglijst kunnen moeilijk zijn.

SEO-vriendelijke webhosts – hoe zijn ze??

Als je wilt begrijpen hoe SEO werkt, moet je eerst kijken naar de vroege stadia van webhosting. Als u goede webhosting krijgt, is het vanaf de geboorte van uw website veel gemakkelijker om SEO-taken te beheren. Evenzo, als u geleidelijk aan uw vaardigheden werkt, zult u beter begrijpen hoe het allemaal werkt.

Welke functies hebben speciale aandacht nodig bij het kiezen van een SEO-vriendelijk hostingplan? De vier gemakkelijkste functies die je nodig hebt voor een goede start staan ​​hieronder – bekijk ze eens.

Gratis SEO-bonus

Sommige webhostbedrijven bieden een gratis SEO-bonus aan. Het verschilt, maar meestal krijg je in dat geval 1 tot 3 maanden gratis SEO-diensten. Later kunt u betalen voor vernieuwde services. Deze optie heeft een aantal voordelen. Ten eerste krijg je vanaf het begin gratis SEO. Een andere bonus is dat als u besluit later met dit SEO-team samen te werken, zij uw project al goed zullen kennen. U verliest ook niets – zelfs als de betaalde services te duur zijn, kunt u dit na een paar gratis maanden weigeren. Toch is deze SEO-bonus niet zo populair – slechts een klein aantal webhosts biedt zo’n service.

In tegenstelling tot de vorige optie is de Google Ads-bonus behoorlijk populair. Veel bedrijven belonen elk hostingplan met $ 50 voor klanten om meteen de promotiecampagne te starten. Bovendien is Google Ads een efficiënte SEO-tool. Onthoud: hoe meer mensen uw website bezoeken, hoe hoger deze in zoekmachines.

WordPress-vriendelijk

Als u niet van plan bent een ingewikkelde website te maken, maak deze dan met een CMS (Content Management System) – dat zal u veel helpen. Voor SEO heb je voldoende inhoud nodig. Met een CMS kunt u die inhoud gemakkelijk genereren en beheren.

Besteed speciale aandacht aan WordPress. Dit content management systeem heeft veel voordelen. De plug-ins die u op WP kunt installeren, zijn ook erg goed voor SEO. Sommige plug-ins zullen inderdaad veel belangrijke functies toevoegen, zoals metabeschrijvingen en paginanaam, die veel processen zullen automatiseren, waardoor SEO zo eenvoudig is als taart.

SEO-ondersteuning

Het komt zelden voor dat een webhost u SEO-ondersteuning biedt. Toch is het mogelijk dat de klantenondersteuning van uw webhost goede SEO-vaardigheden heeft en uw SEO een paar maanden coördineert – vertrouw er gewoon niet op.

Meer SEO-tips

We vertellen je graag over organische SEO en SMM. Het belangrijkste principe van organische SEO is om links in uw teksten in te voegen, zodat uw lezers niet denken dat ze daar met opzet zijn geplaatst, wat een aantal loyaliteitspunten zal opleveren. Ten slotte is SMM, of Social Media Management, nog een set tools en services waarmee je website heel snel kan groeien, vooral in combinatie met SEO.

Vergeet niet dat u veel artikelen op internet kunt bekijken die de belangrijkste SEO-principes met u zullen delen. Als u echter begint te denken aan zoekmachineoptimalisatie tijdens het selectieproces voor webhosting, zal dit u meer bekend voorkomen. Beter begrip geeft altijd betere resultaten. Succes!

Onze experts hebben de beste hostingproviders vergeleken – bekijk het hier >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me