Internett har absolutt endret verdensøkonomien de siste årene, og det å ha et nettsted har blitt en markedsstandard for alle seriøse selskaper. Flere og flere pleier å handle på nettet. Motivene deres er tydelige: det er billigere, det tar mindre tid, og det lar deg få varer fra tusenvis av merker i en vindusbutikk – skjermen.


WordPress – Et nyttig verktøy

Det er flere måter å opprette et nettsted på. Den enkleste måten er å bestille en fra et webdesignfirma. Imidlertid, hvis budsjettet ditt er begrenset, eller hvis strukturen på det potensielle nettstedet ditt ikke er for komplisert, kan du bruke et Content Management System (eller bare CMS) til å designe og drive nettstedet uten profesjonell hjelp.

Når det gjelder enkelhet, råder de fleste nettmestere WordPress, som også er en av de mest populære CMS-ene på nettet. WordPress er enkelt å bruke, lar brukere administrere innholdet på nettstedene sine gjennom et praktisk grensesnitt, og har mange flotte temaer, tilleggsprogrammer og plugins som vil gjøre nettstedet ditt både praktisk og vakkert.

Alt du trenger for å lage et nettsted ved hjelp av WP er å kjøpe god webhotell og installere relevant programvare på den virtuelle stasjonen som er inkludert i hostingplanen. Installasjonsprosessen er ekstremt enkel. Det er to måter å gjøre det på: ved å bruke Fantastico, som er et skriptbibliotek, eller manuelt, ved å gå gjennom fem enkle trinn.

5 enkle trinn for å installere WordPress

Siden det er veldig enkelt å installere WordPress med Fantastico, vil vi i stedet fordype deg i den manuelle installasjonen. Dette krever bare at cPanel er forhåndsinstallert på vertskapet. CPanel er ikke eksklusivt, så hostingplanen din vil sannsynligvis ha den – sjekk fortsatt når du kjøper planen. Så la oss gå videre til de neste fem installasjonsstadiene:

Last ned installasjonsfilen

Først av alt, må du få installasjonsfilen selv. Det er ikke noe problem – bare gå til det offisielle WordPress-nettstedet – www.wordpress.org – og velg den siste pakken. (For øvrig er det vanlig at Fantastico tilbyr å installere en utdatert versjon av WP, så manuell installasjon er bra i dette tilfellet.) Velg den nyeste versjonen for operativsystemet ditt, last ned arkivet, pakke det ut og la det være i fred en stund.

Lag en database for WP

Deretter må du opprette en database som skal brukes av CMS. Du må logge inn på cPanel (vanligvis blir instruksjonene for dette levert av vertsfirmaet). Når du er i, går du til MySQL-databaser og lager en ny database. Du kan velge hvilket som helst brukernavn og passord, men pass på at du husker dem. Nå trenger du bare å koble databasen til den nye brukerkontoen, og gi den sistnevnte alle tilgjengelige rettigheter.

Administrer wp-config-filen

Nå som du har en klar database og en installasjonspakke, må du koble dem til. Finn wp-config-sample-filen blant de unzippede tingene, og gi den nytt navn til wp-config. Åpne den for redigering, legg til navnet på databasen du valgte, og skriv inn passordet ditt. Det er ganske enkelt, så det skal ikke forårsake noen problemer.

Installer WordPress

Her kommer det, installasjonsprosessen! Få de utpakkede tingene, inkludert wp-config-filen, inn i rotmappen på serveren din (dvs. hosting). Den beste måten å gjøre det på er å bruke FTP-manageren og gå til mappen public_html / pascal.co.cc på serveren din. Bare legg filene til denne katalogen, og det er det! Vær tålmodig – det kan ta litt tid. Til slutt, start installasjonen – gå til www.yourdomain.com/wp-admin/install.php. Bare skriv det på adresselinjen og trykk Enter. Resten skal fungere på egen hånd.

Informasjon om nettstedet og avslutningen

Det siste par ting du må gjøre er å oppgi navnet på nettstedet ditt og flere relevante koder. Når WP er ferdig med installasjonsprosessen, vil du se et spesielt installasjonsvindu. Det vinduet vil også lese brukernavnet og passordet du valgte i det andre trinnet. Du kan endre dem senere. Og det er det. Hvis alt var i orden, har du nå WP på serveren din.

Hva nå?

Som du sikkert har forstått, er installasjon av WP bare overturen. Selve operaen er bare i ferd med å begynne. Nå må du velge et WordPress-tema, sammensette alle nødvendige moduler og plugins, velge stiler for sidene dine, og selvfølgelig lage innholdet til nettstedet. Uansett, nå som du har installert WP manuelt, vil ikke resten være så komplisert. Lykke til til deg og prosjektet ditt!

Ekspertene våre har sammenlignet de beste leverandørene av WordPress-hosting – Sjekk det her >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me