En verden av moderne webteknologi vokser utrolig raskt. Selv om vi har flere muligheter foran oss enn noen gang, bruker vi ikke alltid dem best – å komme seg rundt grunnleggende terminologi ser ut til å være en av de største utfordringene.


Det samme skjer når vi prøver å forstå hosting-tjenester: nye ord og vilkår kan være skremmende. Vi har utarbeidet en kort ordliste for å veilede deg i de første trinnene mot å bygge din selvtillit og forståelse for webhotell.

Webhotell – et kompleks av forskjellige tjenester og funksjoner som lar deg tildele et nettsted og alle relaterte filer på nettet.

Delt vertskap – den billigste og den mest populære typen webhotell. Når du kjøper en delt plan, får du en del av en server som kan brukes til å tildele et relativt lite nettsted. Delte planer er bra for startups.

VPS hosting – den gyldne middelvei. VPS hosting belønner deg med en større del av en server. Faktisk gir dette deg bedre ytelse og mindre risiko for å få blokkert nettsted (er) på grunn av dårlig servernære.

Dedikert hosting – den mest avanserte løsningen. Du får en hel server – eller til og med et antall servere – for tildeling av nettstedet ditt. Dedikerte servere anbefales strengt hvis nettstedet ditt fungerer med store databaser eller er vert for mange mediefiler.

Cloud Hosting – et nettverk av servere som er vert for den samme informasjonen som kan brukes til å øke ytelsen til nettstedene dine eller for å justere servere uten å få nettstedet ditt offline.

Server – en kombinasjon av maskinvare og programvare som brukes til å tildele nettstedet ditt på nettet. Hver server har et grunnleggende sett med egenskaper: maskinvarekapasitet, båndbredde, operativsystem, RAM osv.

Datasenter – et rom der webhotellfirmaet beholder alle (eller en stor del) av serverne deres. Gode ​​datasentre er sikre, brannsikre og har god ventilasjon.

SEO – en forkortelse av Search Engine Optimization, som er en kombinasjon av tjenester som brukes til å heve rangeringen av nettstedet ditt i lister over søkeresultater. SEO-kvalitet avhenger ofte av hosting, f.eks. på serverens geografiske beliggenhet.

Live chat – den enkleste måten å kontakte supportagentene til webhotellet ditt. De fleste pålitelige hostingfirmaer tilbyr live chat; med live chat, kan du løse umiddelbare problemer som kan oppstå.

Diskplass – harddiskvolum som kan brukes til å tildele nettstedet ditt og alle relaterte filer.

Båndbredde / trafikkapasitet – egenskapene som definerer trafikkhastighet og mengden innkommende og utgående informasjon som kan behandles av hostingplanen din.

CPU / Core – et stykke maskinvare som behandler store mengder informasjon og oppgaver. Normalt betyr CPU bare når du kjøper en dedikert plan eller en skyplan. I slike tilfeller, jo mer produktive kjerner du får, jo bedre er de.

Kontrollpanel (cPanel) – programvare som brukes til å administrere hostingprogramvaren og maskinvaren (hvis mulig). Et kontrollpanel lar deg opprette et nettsted fra bunnen av eller være vert for et eksisterende nettsted med høyere effektivitet.

Operativsystem – et miljø som brukes til å installere flere utviklerverktøy som lar deg administrere hosting og dens funksjoner.

PLYNDRINGSTOKT – et sikkerhetssystem som brukes til å beskytte dataene på harddiskene dine ved hjelp av komplisert lagring i flere lag.

Server oppetid – hvor lang tid serveren din kjører bra og uten feil. Jo bedre oppetid, desto flere brukere kan surfe på nettstedet ditt uten problemer.

vserver – et begrep som oftest brukes av skyverter for å identifisere en virtuell server. En vServer fungerer som en dedikert server på grunn av spesielle teknologier som deler en ekte server i et antall virtuelle stativer.

Offentlig sky – en sky som bruker ekte servere og kan dele en serie nettprosjekter. Offentlige skyer er billigere, men kan ikke tilpasses behovene til webprosjektet ditt.

Privat sky – en sky bygd med servere som ikke deler andre nettprosjekter, men dine. Private skyer er dyre, men de kan settes inn spesielt for å dekke dine personlige behov.

eCommerce – et segment av nettet som fungerer med online handel. E-handelsprosjekter inkluderer eShops, online auksjoner, etc. Mange webhoteller inkluderer forskjellige tjenester for e-handelsprosjekter.

Dette er de mest populære begrepene. Forhåpentligvis kan de gjøre begynnelsen på reiselivet ditt enklere og hjelpe deg med å forstå prinsippene for at nettstedet fungerer bedre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me